agbar Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 dbsst napisał(a):a dlatego, że Jasiek ma wbudowany czujnik mama - poduszka ja - wstać. Alex ma wbudowany czujnik mama-kawa ja -wstac...dlatego pije malo kawy,dlatego jestem jak trup,dlatego moje cisnienie lezy i kwiczy.... Ale masz racje....WARTO!!! Quote
Alicja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 :roflt:Szpilka Maradona kontra Jasko ;) Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 malawaszka napisał(a):hahahaha już myślałam, że nic się nie będzie działo...... hm hm czy sugerujesz, że moje filmy są NUDNE :diabloti::evil_lol: Maga100 napisał(a):Pies i dziecko w jednym pokoju :shake: a tyle ci mówiłam o zarazkach i alergii, a ty nic sie nie sluchasz :shake: przepraszam guru wybacz mi złej matce :diabloti: agbar napisał(a):Alex ma wbudowany czujnik mama-kawa ja -wstac...dlatego pije malo kawy,dlatego jestem jak trup,dlatego moje cisnienie lezy i kwiczy.... Ale masz racje....WARTO!!! ha ha czyli kazdy rodzi się z czipem pt "wykończyć matkę do 18-stki" :evil_lol: Alicja napisał(a)::roflt:Szpilka Maradona kontra Jasko ;) Narazie Szpilka prowadzi ale jak będzie się tak dalej opychać to.......................Jasiek vel Ryszard Kalisz da jej w kość :diabloti: Piękny walentynkowy dzień dziś mamy - dostałam walentynkowy prezent SPAŁAM 6 GODZIN pod rząd!!!!! chłopaki wyniesli się z sypialni otworzyli mi okienko iiiiiiiiiiiiiiiiii mmmmmmmmmmmm ostatni raz tyle godzin pod rząd spałam 5 tygodni temu!!!:evil_lol: Quote
clockwork Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 :multi: ciekawe czy Jaśko długo tak bedzie lubił na brzusiu :roll::roll: fajny prezent walenciokowy .... mmmmmm Quote
Maga100 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='dbsst']hm hm czy sugerujesz, że moje filmy są NUDNE :diabloti::evil_lol: tak, to właśnie chciała ci przekazać, ale nie miała odwagi wprost :evil_lol: Na mnie jednak zawsze możesz liczyć :diabloti: A oto co znalazłam na forum dziecowym :roll: I od razu pomyślałam, ze to w sam raz dla ciebie moje dziecko jak się czegoś przestraszyło to przelewałam jajko. może i zabobon czy jak to nazwiecie ale skuteczne jest to. spróbuj: weź jajko, 2 szkl-muszą być takie same najlepiej przezroczyste, nóż. najlepiej żeby dziecko spało bo wtedy spokojnie przelejesz, musi leżeć na plecach, -na czubku jajka zrób nacięcie nożem w kształcie krzyża,następnie z tego miejsca oderwij trochę skorupki aby białko mogło wypłynąć. nad głową dziecka -najlepiej niech Ci ktoś przytrzyma 1szkl do polowy zalanej woda[najzwyklejszą z kranu] do tej szklanki za pomocą noża-jakby to ująć- tak jak wstążkę się przeciąga, przeciągnij nożem białko,tyle ile możesz aby tylko żółtko w skorupce zostało. jak przelejesz białko to popatrz co wyszło[mi wychodziły schody, postacie z główkami czyli ludzie przestraszyli] to co wyjdzie różnie można nazwać. następnie przelej to co jest w szklance 3razy nad głową, 3razy nad brzuszkiem, 3razy nad nogami dziecka[możesz odmawiać "ojcze nasz" podczas przelewania]. na koniec umocz palca w szklance i zrób znak krzyża na czole,brzuchu,nadgarstkach i nóżkach.niech to białko z wodą stoi do rana-nie wylewaj, zrób to na drugi dzień. z żółtkiem możesz zrobić co chcesz-ja przeważnie wyrzucałam. mam nadzieję ze pomoże,chociaż niektórzy twierdzą że to nie pomaga. ja przelewałam jak dziecko zrywało mi sie w nocy czy widać było że coś nie tak że przestraszone. :roflt: :roflt: Quote
malawaszka Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 ja piernicze Magda powiedz, ze ktoś to napisał w zartach a nie serio tak robił bo stracę już resztki szacunku dla tego ciemnogrodu :mdleje: Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Magdo nie wiem co powiedzieć ale chyba pójde po pana księdza i przelejemy ci wspólnie białko nad głowa brzuszkiem i postawimy znak krzyża na nadgarstkach - zaczynam sie ciebie bać. Nie przyjezdzaj nie dzwon nie pisz.................................nie ma nie jest jakis test na wystraszenie dzidziusia przez lekarza czy wtedy tez mam szybko wyciągnąc jajka szklanki i nóz?? - to pytanie do pediatrów :D Quote
clockwork Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [FONT=Arial]ale że ta woda w tej szkalnce taka normalna z kranu??? NIE PRZEGOTOWANA???? :crazyeye::crazyeye: matko z córką... gdzie my żyjemy :mdleje: [/FONT] Quote
Maga100 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='malawaszka']ja piernicze Magda powiedz, ze ktoś to napisał w zartach a nie serio tak robił bo stracę już resztki szacunku dla tego ciemnogrodu :mdleje: hahahahah, podobno serio. Piszę "podobno" bo ten wątek znalazłam przekopiowany z innego forum, więc nie znam źródeł. Ale osoba, która go przekopiowała napisała: może się przyda dla lękliwych dzieci :diabloti: Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 kurcze Jasiek jest lękliwy macha rączkami i się wystrasza hmmmmmmmmmm Quote
Olcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 a dla dzieci które nie chcą spać w nocy robi się jakieś lalki szmaciane i na skrzyżowaniach się rozkłada w nieparzystej liczbie. ale najbardziej mnie przeraża że matki w to wierzą i tak robią a o tym jajku też słyszałam Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 kurcze jestem złą matka BARDZO ZŁĄ bo ja o jajku nie słyszałam aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa dobrze ze Jasiek ma druga matkę ktora jest światła nazywa się Montana :D Quote
clockwork Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 czy czarna magia jest u nas legalna ??? :roll: Quote
Olcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 a czy te jajka to mogą być z tesco czy muszą być jakieś specjalne?? bo mam tylko z tesco a chciałabym poprzelewać nad Alanem póki śpi Quote
Alicja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='clockwork']czy czarna magia jest u nas legalna ??? :roll: baaaaa...nawet wskazana :grins: jak sie dziecko czegoś przestraszy ...np psa to go cza ocadzić ;) Quote
Alicja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='Olcia']a czy te jajka to mogą być z tesco czy muszą być jakieś specjalne?? bo mam tylko z tesco a chciałabym poprzelewać nad Alanem póki śpi qrde ja mam z ....biedronki Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 to ja znalazłam coś takiego: " 1. Nie obcina się niemowlakom kołtunów we włosach, bo będą chorować. 2. Nie mówi się do dziecka "aniołku", bo może umrzeć. 3. Jeśli kobieta w ciąży zapatrzy się na Murzyna, to może urodzić czarne dziecko (obecnie mowa o tym w "Złotopolskich", ale słyszałam to już wcześniej). 4. Gdy ciężarna zobaczy mysz i dotknie ręką jakiejś części ciała, to dziecku w tym dotkniętym miejscu wyrośnie "myszka". 5. Nie wolno leżących dzieci przekraczać w pasie, bo nie urosną." http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=47302 Quote
Alicja Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='dbsst']to ja znalazłam coś takiego: " 1. Nie obcina się niemowlakom kołtunów we włosach, bo będą chorować. 2. Nie mówi się do dziecka "aniołku", bo może umrzeć. 3. Jeśli kobieta w ciąży zapatrzy się na Murzyna, to może urodzić czarne dziecko (obecnie mowa o tym w "Złotopolskich", ale słyszałam to już wcześniej). 4. Gdy ciężarna zobaczy mysz i dotknie ręką jakiejś części ciała, to dziecku w tym dotkniętym miejscu wyrośnie "myszka". 5. Nie wolno leżących dzieci przekraczać w pasie, bo nie urosną." :roflt: 6. nie pozwala sie przed chrztem patrzec dziecku w lustro , bo diabła zobaczy 7. nie mówi sie do dziecka żabciu :roflt: Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 "nie wolno obcinac wlosow do roku bo...rozum ucieka" Quote
Vectra Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 dbsst napisał(a):"nie wolno obcinac wlosow do roku bo...rozum ucieka" ok , teraz będę pytać ludzi , czy mieli obcinane włosy przed ukończenie roku .... jeśli tak , to wybaczę debilizm ... :evil_lol: Quote
Maga100 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 no i w końcu mądrze prawicie w tej galerii... a wiecie, ze dziecko ma trzecie oko i widzi duchy? :diabloti: Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 część si epowtarza ale zacytuje wszystko że jak ktoś nie spełni zachcianki kobiety w ciąży to go myszy zjedzą (ciekawe dlaczego akurat myszy ?? babcia nie wie nie wolno nic smazyc w ciazy bo tam gdzie tluszcz kapnie to dziecko bedzie mialo znamie nie wolno nosic korali ani przechodzic pod kablami bo sie pepowina owinie. Jak matka nie miala dolegliwosci a corka ma ( i na odwrot) to bedzie chlopiec - generalnie przeciwna plec jak zgaga piecze to bedzie dziewczynka lub jezeli chlopiec to z wlosami. nie wolno obcinac wlosow bo dziecko bedzie glupie nie wolno patrzec na krwawe rzeczy lub jakies kalectwo bo sie mozna zapatrzec Nie jesc kiszonych ogorkow bo mleko zkwasnieje. Nie chodzic po sloncu bo sie zsiadzi Nie wolno współżyć 2 miesiące przed rozwiązaniem,bo dziecku będą ropiały oczka Jeżeli kobieta w ciąży się czegoś przestraszy i dotknie w tym momencie swojego brzucha to dzidzia będzie miała "myszkę " (znamię ) nie wolno podnosić rąk do góry, bo się pępowina owinie dookoła szyi NIE WOLNO PRZECHODZIĆ W CIĄŻY PRZEZ KAŁUŻE BO DZIECKO BĘDZIE MIAŁO WODOGŁOWIE Nie można siedzieć z założoną nogą na nogę, bo zmiażdżysz dziecku główkę. Nie patrz na księżyc, bo dziecko będzie łyse. Nie patrz na słońce, bo dziecko będzie się zanosiło płaczem. Nie patrz przez wizjer w drzwiach lub przez inną dziurkę, bo dziecko będzie zezowate (moja teściowa stale mnie tym nęka). Nie patrz na nikogo brzydkiego, bo dziecko bedzie podobne. Nie noś nic na szyji, bo dziecko okręci się pępowiną. Nie depiluj sie (nie gol), bo dziecko urodzi się łyse. [FONT=Comic Sans MS][FONT=Arial]Podczas zmywania naczyń lub prania Przyszła Matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.[/FONT][/FONT] Quote
dbsst Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 ropiejące oczka i miażdzenie głowy oraz pijak debest Quote
Olcia Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 [quote name='Maga100']no i w końcu mądrze prawicie w tej galerii... a wiecie, ze dziecko ma trzecie oko i widzi duchy? :diabloti: Maga błagam albo zmień dostawcę prochów, albo poblokuj dzieciowe fora:):):):):) ręce mi opadły gdzie ja żyję??? w jakim stuleciu???? Quote
Recommended Posts