Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

malawaszka napisał(a):
hahaha TAK - wciągnij brzuch i na ostatnią w życiu potancówke do remizy :roflt:

[FONT=Arial]do remizy powiadasz ... tzn czy jak sie debe gdzies oszperuje to strażacy od razu ją wyciągną ;)

Sistersjo ...nie ma złego co by na dobre nie wyszło :calus:
[/FONT]

Posted

dbsst napisał(a):
jedziemy z oksytocyną i lecimy ze skalpelem, dziś NIE :shake:

a po co ci oksy? :hmmmm:

dbsst napisał(a):

moja samoocena jest gdzieś poniżej mojego wielkiego brzucha :shake::diabloti:

ciachnąć cię? :glaszcze: jutro? :glaszcze:

Posted

no właśnie o to samo chciałam się spytać po co oxy do cesarki, oj debe żebym nie wykrakała, ale nie wiem czy nie chcą sprawdzić jak się akcja będzie rozkręcała i ewentualnie cesarka jak nie będzie się nic działo po iluś tam godzinach

Posted

Olcia napisał(a):
no właśnie o to samo chciałam się spytać po co oxy do cesarki, oj debe żebym nie wykrakała, ale nie wiem czy nie chcą sprawdzić jak się akcja będzie rozkręcała i ewentualnie cesarka jak nie będzie się nic działo po iluś tam godzinach

Bój się szatana, Olcia :shock: przecież Jan siedzi tyłkiem u wylotu :shock:

Posted

Maga nie chce krakać , ale tak było u mnie mam nadzieje że DR. debe jest naprawdę rozsądny bo do tego jeszcze dochodzi koniec roku nasza biedna służba zdrowia już ma zaplanowane pieniążki, a niestety cesarka do tanich dla szpitala nie należy:(

Debe a dlaczego wogóle chcą Cię kroić 3 tygodnie wcześniej??

Posted

Olcia napisał(a):
bo wogóle nie rozumiem po co oxy??

wiesz, jest taka teoria, ze warto poczekać na (albo właśnie wywołać) skurcze macicy nawet przy cc, że to niby lepiej dla dziecka, że niby lepiej się przygotuje na przyjście na świat, ze cośtam..:roll:
Ja nie miałam, ale u mnie były przyczyny medyczne związane ze mną i akurat skurcze porodowe to było coś, czego miałam unikać za wszelką cenę. :shake:

Posted

Maga100 napisał(a):
wiesz, jest taka teoria, ze warto poczekać na (albo właśnie wywołać) skurcze macicy nawet przy cc, że to niby lepiej dla dziecka, że niby lepiej się przygotuje na przyjście na świat, ze cośtam..:roll:
Ja nie miałam, ale u mnie były przyczyny medyczne związane ze mną i akurat skurcze porodowe to było coś, czego miałam unikać za wszelką cenę. :shake:

-hahaha a później oj Proszę pani jaka śliczna akacja porodowa, poczekamy jeszcze chwilke , o proszę rozwarcie to co rodzimy:):):) ,
- aaaaaaaaa miała być cesarka!!!!!!!!!
- proszę Pani Jasiek jest już na świecie:):)

mam dziś czarny humor debe wybacz

Posted

nie chcą go wyjąć wcześniej tylko jak najpóźniej. Ponieważ jest ciągle nie do góry nogami więc się nie przekręci i w tym szpitalu robi się na skurczach tak jak pisała Maga, żeby dziecko miało poczucie, że coś się dzieje.
Koleżanki przed terminem na cesarach miały własnie na oxy CC.
Ja nie będę dyskutować bo mogę mieć skurcze i dostać oxy POD JEDNYM WARUNKIEM że zrobi mi to El Drr
04.01.2010 będę tydzień przed - jak to powiedział El Drr spokojny czas dla płodu bo i tak się nigdzie nie będzie wybierać - więc nie mam sie co bać, że zacznę rodzić a może macica trochę się ruszy.
Mały w każdym razie nie ma szans wpaśc w kanał i nie mam szans na poród SN :roll:

to ja sobie ubzdurałam że wyjmiemy go dziś - bo kiedyś jak byłam w tym "zagrożonym" okresie dr powiedział, że jak dotrzymam to go wyjmie między świętami lub w Nowym Roku no i ja sie tak uczepiłam tego między świętami, że rozpoczełam akcje marud :evil_lol:

Dziś powiedział, że nie ma wskazań do cięcia ot tak a jak da mi oxy to tylko będę się męczyć i szkoda Małego.
Ja tak gadam ale uważam, że mam najlepszego i najbardziej ludzkiego lekarza jakiego mozna sobie wyobrazić :cool1::loveu:

Posted

Olcia napisał(a):
-hahaha a później oj Proszę pani jaka śliczna akacja porodowa, poczekamy jeszcze chwilke , o proszę rozwarcie to co rodzimy:):):) ,
- aaaaaaaaa miała być cesarka!!!!!!!!!
- proszę Pani Jasiek jest już na świecie:):)

mam dziś czarny humor debe wybacz

spoko dlatego chce zrobić to z EL Drr bo on tak nie zrobi jest wskazanie do cięcia więc tniemy ale na ich warunkach. Dziś mnie uspokoił więc wytrzymam do NR ale umrę z ciekawości jak ten Mały Gosc wygląda :shake:

Posted

a tak wogóle to się zastanawiam dlaczego Tadzio nie będzie witał na sali porodowej swego brata bliźniaka?? tylko Maga?? to nie sprawiedliwe staje po stronie Tadzia

Posted

to ja sobie ubzdurałam że wyjmiemy go dziś - bo kiedyś jak byłam w tym "zagrożonym" okresie dr powiedział, że jak dotrzymam to go wyjmie między świętami lub w Nowym Roku no i ja sie tak uczepiłam tego między świętami, że rozpoczełam akcje marud

A dr nie dał się Twoim marudzeniom.

Posted

Olcia napisał(a):
a tak wogóle to się zastanawiam dlaczego Tadzio nie będzie witał na sali porodowej swego brata bliźniaka?? tylko Maga?? to nie sprawiedliwe staje po stronie Tadzia

bo jest jakiś durny przepis, że dzieci nie mogą do szpitala :shake:

Posted

malawaszka napisał(a):
to by było dobre - GŁOSOWAC! chociaż i tek to pewnie nic nie da bo u nas za zabicie psa sie dostaje kare 200 zł a za kradzież gumy do zucia idzie sie do pierdla :shock:

true :shake:
ale jak ktoś podjął temat to czemu nie puscić głosika ;)

Posted

dbsst napisał(a):
i w moim ciagle nie ma odwiedzin ale tata albo ktoś może siedzieć - jest postęp może za tydzień bedzie mógł być cały tłum

czyli ja, ja, ja :multi::multi:

Posted

ja Ci chciałam powiedzieć droga Debe, odnośnie trunku kawowego , że możesz pomażyć , bo przez następne 5 lat .. się nie napijesz - przecież będziesz jedną niewyrodną matką , która to będzie karmiła cycem ... aaa i nie całuj dziecka w buźkę tylko w dupkę , bo to nie higieniczne :evil_lol:

Posted

hahaha dobrze że napisałaś tata , bo mnie na działce sąsiadka się spytała do kogo podobny jest Alan czy do męża czy do ojca a ja nie skumałam o co chodzi :)
na co sąsiadka zaczęła się śmiać że dziecko powinno być podobne do męża:)

Posted

Olcia napisał(a):
hahaha dobrze że napisałaś tata , bo mnie na działce sąsiadka się spytała do kogo podobny jest Alan czy do męża czy do ojca a ja nie skumałam o co chodzi :)
na co sąsiadka zaczęła się śmiać że dziecko powinno być podobne do męża:)

do kominiarza :diabloti: