Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

[quote name='dbsst']

że Szpila jest rewelacyjna to jest oczywiste :wink: ale jaki ty masz refleks, że udało się zrobić debeściarskie zdjęcia :o

swoim psom w ruchu to udaje mi się zrobic zdjęcia... ogonów :oops:

Posted

hahaha przyznam sie ze ostatnio duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo trenowalam ;)

mam nadzieje ze kiedys uzyskam polowe rezultatow mojego guru Wind:D

a narazie dziekuje bardzo za poytywne opinie bo one naprawde motywuja :d

:buzi: Camara

Posted

Justi0022 napisał(a):
dbsst napisał(a):
niestety wiekszosc zdjec jest w koszu :(

ale terning czyni mistrza, jakby nie było :wink:
Powodzenia :D

hihihii dzieki :D

nio makro kwitnie co mnie cieszy bo zdjecia sa coraz ciekawsze

Posted

Sliczne fotki debesciaro :D ..a ja nawet jeszcze nie doszlam do normalnych opcji w aparacie-a co dopiero makro :oops: :roll: ..nawet w locie mam zamazane-a nie powinny byc,nie aparatem jaki mam :-?

Posted

[quote name='dbsst']niestety wiekszosc zdjec jest w koszu :(

i wiele to makro ale jeszcze cos sie napewno znajdzie ale to juz nie dzisDbsst, nic sie nie martw ze wiekszosc zdjec laduje w koszu 8) .
Przeciez te wywalone zdjecia tez sie na cos przydaly, pozwolily na kolejne fotograficzne doswiadczenie.
A poza tym jest to wspaniala szkola samokrytyki. 8)
Ja np wole zamiescic jedno zdjecie z setki, ale byc na swoj, subiektywny sposob z niego dumna, niz wklejac co popadnie :lol:

Posted

daga10011 napisał(a):
Sliczne fotki debesciaro :D ..a ja nawet jeszcze nie doszlam do normalnych opcji w aparacie-a co dopiero makro :oops: :roll: ..nawet w locie mam zamazane-a nie powinny byc,nie aparatem jaki mam :-?

damy rade ;)

Posted

dbsst fotki supcio :angel:

daga każdy aparat może rozmazać zdjęcie 8) żeby fotki w locie były ostre musi być krótki czas naświetlania ale często jest zbyt ciemno... nio i trzeba pamiętać żeby nie lecieć razem z psem :lol: wystarczy gdy obiekt się przemieszcza...

Innymi słowy zdjęcia w ruchu ćwiczyć w słoneczny dzień... oczywiście nie pod słońce!

(też mam mnóstwo fotek, które się do niczego nie nadają ale często je zostawiam, bo i tak je lubię... nio i wracając do nich i analizując błędy też się uczę)

Posted

no ale ja robie na najkrotszym czasie migawki i mam filtry przeciwsloneczne-takie nakladane :roll: ...a i tak doopa....za duzo ustawien w tym aparacie-idiot kamera robilam i bylo dobrze :lol: ..a zachcialo mi sie czegos lepszego i masz babo placek-milion funkcji,na auto wychodzi total brzydko,na manualnym sobie nie radze :roll: ...chyba sie gdzies na jakis kurs zapisze :roll: ...a moze ja nie powinnam uzywac tej funkcji-sekwencyjne????????wtedy w ruchu bedzie dobrze????????? :roll:

Posted

daga a mozna wiedziec coz za cudenko masz :D

szaraduszko dzieki ja tez mam kilka do nauki bo wiekszosc to sie do niczego nie nadaje :(

Posted

Fuji S7000....i mnostwo gadzetow typu dodatkowa lampa i kilka roznych soczewek-ale nie wiem jak sie je zmienia :roll: ...i ta specjalna soczewke pod slonce...ale coz.....nawet calkiem dobry aparat z kiepskiego fotografa nie zrobi dobrego :oops:

Posted

[quote name='daga10011']...ale coz.....nawet calkiem dobry aparat z kiepskiego fotografa nie zrobi dobrego :oops:To tak jak z dobra rakieta do tenisa :wink:
A tak serio, to piekne czasy nastaly. Majac cyfrowke prawie natychmiast mozemy ocenic efekt pstrykniecia i przeanalizowac bledy 8)

Posted

ja te bledy analizuje ale wnioskow nie wyciagam :oops: ...umiem zrobic duzo,lapie technike szyblo z reguly-ale....fotografia zawsze byla moja ciemna strona :( ..jak mialam zenita na klisze-to wypstrykalam 40 klisz-i zadne zdjecie nie bylo wyrazne :lol: ..potem mialam idiot kamere na klisze-i foty byly ok :roll: ..potem cyfrowa idiot kamere-fotki cudne :roll: ...ale wolna byla :-? ....