Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

[quote name='paula_z']Buhahaha :roflt: Świetna mina R :evil_lol:
to zacięcie :loveu:

[quote name='Alicjarydzewska']wiem że Patka zamawiała jakieś obrączki ale zabij ...nie wiem jakie:cool3:

REWELACJA fota Roberta i Szpilki:multi::multi::multi:
bede szukac wytrwale ;)

hihihi oni cały wyjazd tylko razem i razem w tej wodzie sie moczyli :roll:
nie wiem w sumie po co pojechałam z nimi AAAAAAAAAAAA wiem po NARZOPIERŚCIEŃ :multi:

[quote name='Maga100']http://images28.fotosik.pl/49/a2ce016fe4eaacd8.jpg

czy ona w końcu nauczyła się pływać? :crazyeye: :evil_lol: :evil_lol:

Witaj droga mła, zdjęcia cudne niestety :shake:

wydaje jej się, że umie z moich obserwacji wynikało, że
1. unoszą ja fale
2. wypiera ja woda
:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

witaj mła droga, przeszło Ci to przez usto a raczej palce :crazyeye: :crazyeye: no nie mogę :evil_lol: :evil_lol:
thx
[quote name='dealer']napawaj sie kochana tym momentem:diabloti:

no włąsnie ide sie tym momentem napawać w samotnosci będe się delektować czy dilerowac już sama nie wiem tak mi szumi moment w głowie ;)

Posted

dbsst napisał(a):
witaj Kasiu
dziękuje Ci bardzo ale właśnie mam "doła" ślubnego. Szukam miejsca na ślub i nie wiem gdzie to ma być :placz:
nie moge zdecydować sie na obrączki :placz:
nie wspomne juz o sukni i tym wszystkim, nie wiem jaką :placz:
nic nie wiem :placz:
proszę doświadczone koleżanki o pomoc :razz:

gratulacje również! narzeczony przystojniacha! :p i nie doołuj się;) trza się cieszyć:)
a pomóc, nie pomogę... bo ja też niedoświadczona jeszcze ;) my też zaręczeni... od czasu jakiegoś... ale ślub dopiero w planach ciut dalszych... także z obrączkami nie doradzę :shake:

mam też pytanko... a propos Waszych wakacji nad morzem... widziałam tam gdzieś fotę z Rozewia... byliście może w Jastrzębiej Górze albo okolicach?? bo my jedziemy właśnie do Jastrzębiej i chciałam zapytać, jak tam wygląda wprowadzanie piesów na plażę... nie sypią mandatami? bo widzę, że Szpilucha wyciekała się za wszystkie czasy :) są jakieś znaki zakazowe dl piesów przy wejściu na plażę?

zdjęcia Szpileczki superowe! zwłaszcza to z piachem latającym:) normalnie jak pustynna burza :evil_lol:

P.S. i jakie uczucia w takim pięknym pierścieniu?;) pamiętam, że ja mój tez podziwiałam dzień i noc:evil_lol: teraz zresztą też go czasem podziwiam :loveu:

Posted

basia2202 napisał(a):
gratulacje również! narzeczony przystojniacha! :p i nie doołuj się;) trza się cieszyć:)
a pomóc, nie pomogę... bo ja też niedoświadczona jeszcze ;) my też zaręczeni... od czasu jakiegoś... ale ślub dopiero w planach ciut dalszych... także z obrączkami nie doradzę :shake:

mam też pytanko... a propos Waszych wakacji nad morzem... widziałam tam gdzieś fotę z Rozewia... byliście może w Jastrzębiej Górze albo okolicach?? bo my jedziemy właśnie do Jastrzębiej i chciałam zapytać, jak tam wygląda wprowadzanie piesów na plażę... nie sypią mandatami? bo widzę, że Szpilucha wyciekała się za wszystkie czasy :) są jakieś znaki zakazowe dl piesów przy wejściu na plażę?

zdjęcia Szpileczki superowe! zwłaszcza to z piachem latającym:) normalnie jak pustynna burza :evil_lol:

ah moj przystojniacha :loveu:
dziękuje za próby pomocy ;)

my byliśmy w Karwieńskich Błotach i tam z psami normalnie możesz wchodzić są to plaże nie pilnowane w JG są chyba zakazy jak byliśmy na Rozwiu to tam weszliśmy jednym wejściem z psem. Mijająć JG widzieliśmy znaki z zakazem w Karwi zakazy.

KB są z 10km od JG móże tam jednak wylądujcie :roll: no chyna, że znacie niestrzezone plaże tam nie powienno być problemu ;)

Posted

[quote name='dbsst']

witaj mła droga, przeszło Ci to przez usto a raczej palce :crazyeye: :crazyeye: no nie mogę :evil_lol: :evil_lol:

kosztowało mnie to wiele i teraz dojść do siebie nie mogę :cool1: :cool1: :cool1:

Posted

[quote name='Maga100']kosztowało mnie to wiele i teraz dojść do siebie nie mogę :cool1: :cool1: :cool1:

no nie ta teraz mi tu dochodzi :p :p :diabloti:

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a ja to mam już za soba ...i chyba nie przyznam się ile lat temu to było:oops:

haha no jak to to było wczoraj :multi:

Posted

[quote name='dbsst']a teraz miły przerywnik Panie i Panie mój NARZECZONY :loveu: :loveu: :loveu:

ps teraz wiecie po kim szpilka ma figure :p
No no no a nie mówiłam że wymiękam? Mówiłam ;)

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
a ja to mam już za soba ...i chyba nie przyznam się ile lat temu to było:oops:

Aaalu.. na pewno niedawno ;) zresztą.. przecież zawse ma się 18 lat :evil_lol:

[quote name='dbsst']ah moj przystojniacha :loveu:
dziękuje za próby pomocy ;)
my byliśmy w Karwieńskich Błotach i tam z psami normalnie możesz wchodzić są to plaże nie pilnowane w JG są chyba zakazy jak byliśmy na Rozwiu to tam weszliśmy jednym wejściem z psem. Mijająć JG widzieliśmy znaki z zakazem w Karwi zakazy.
KB są z 10km od JG móże tam jednak wylądujcie :roll: no chyna, że znacie niestrzezone plaże tam nie powienno być problemu ;)
ech... no mam nadzieję, że znajdziemy jakieś dzikie wejście... byliśmy w tamtym roku w JG - wtedy nie zwracałam uwagi na znaki, bo nie było jeszcze Zuzki... no i... mamy już wykupione noclegi w JG, więc niebardzo gdzie indziej się możemy zakwaterować... :roll: trudno też nam było znaleźć na szybko kwatery, gdzie chętnie z piesami przyjmują.. a tu gdzie jedziemy, to akurat bez problemu, nawet ach i och... bym powiedziała:)
KB mniej więcej wiem, gdzie są... znajomy był tam 2 lata temu chyba...
no cóż, zobaczymy... jak będą zakazy, to w razie czego będziemy się zabierać w PKSa (nie mamy autka własnegoooo :placz:katastrofaaa:placz:) i jechać do Ostrowa albo do jakiejś dalszej wiochy... bo w drugą stronę to znowu Chłapowa, Władyslawowa... a tam jeszcze bardziej pewnie wszystko strzeżone, niż w tę drugą stronę

w ogóle... nie podobują mi się te zakazy jak diabli! :mad:kuuurde... jak się po piesu sprząta, jak jest dużo ludzi to pies jest na smyczy, w kagańcu... to czego kto się czepia? :( zakazy dla piesów są goopie :placz:
następnym razem pewnie bardziej wybierzemy miejsce pod piesa...

dzięki Ci bardzo za pomoc:)

Posted

[quote name='dbsst']no nie ta teraz mi tu dochodzi :p :p :diabloti:

powinnaś być zadowolona :diabloti:

[quote name='basia2202']ech... no mam nadzieję, że znajdziemy jakieś dzikie wejście... byliśmy w tamtym roku w JG - wtedy nie zwracałam uwagi na znaki, bo nie było jeszcze Zuzki...

ja dobrze znam te okolice, mój rodziciel mieszka w tamtych rejonach. generalnie jak jest pogoda to od Karwii aż do Chałup zapomnijcie o plaży z psem :cool1:
Raz że zakazy, dwa że ratownicy wyganiają, trzy, że tłumy nie sprzyjają, a trzymanie psa na plazy w kagancu i uwiązanego do parasola, to też żadna frajda. Polecam puste plaże (puste nawet w największe upały!) pomiędzy Chałupami a Kuźnicą (Hel)
Żywej duszy i pies może szaleć do woli.
Szkoda, że nie macie auta, bo to duże ułatwienie. Zresztą nawet samochodem można było zatrzymać się tylko na wyznaczonym parkingu, a potem półgodzinny marsz z całym rynsztunkiem (woda dla psa, miska dla psa, parasol dla psa, ręcznik dla psa, aparat do robienia zdjęć psu :evil_lol: ). Możecie spróbowac pociągiem do Chałup, a potem na piechcie :evil_lol:

Posted

[quote name='Maga100']ja dobrze znam te okolice, mój rodziciel mieszka w tamtych rejonach. generalnie jak jest pogoda to od Karwii aż do Chałup zapomnijcie o plaży z psem :cool1:
Raz że zakazy, dwa że ratownicy wyganiają, trzy, że tłumy nie sprzyjają, a trzymanie psa na plazy w kagancu i uwiązanego do parasola, to też żadna frajda. Polecam puste plaże (puste nawet w największe upały!) pomiędzy Chałupami a Kuźnicą (Hel)
Żywej duszy i pies może szaleć do woli.
Szkoda, że nie macie auta, bo to duże ułatwienie. Zresztą nawet samochodem można było zatrzymać się tylko na wyznaczonym parkingu, a potem półgodzinny marsz z całym rynsztunkiem (woda dla psa, miska dla psa, parasol dla psa, ręcznik dla psa, aparat do robienia zdjęć psu :evil_lol: ). Możecie spróbowac pociągiem do Chałup, a potem na piechcie :evil_lol:
no toś mnie "pocieszyła" :roll: :shake: my troszkę też znamy te rejony (o tyle, że tam bywamy w wakacje), aale... nie aż tak jak Ty... więc się nie orientowaliśmy co do zakazów dla piesów :roll:
no cóż... w takim razie... manatki i pies w PKSa i będziemy jeździć sobie gdiześ dalej - ale sądzę, że raczej w drugą stronę jednak, za Karwię... Ostrowo albo jakaś inna wieś - przecież gdzieś znajdziemy niestrzeżone plaże chyba :roll: mogą być nawet i bezludne :evil_lol: (choć nie wiem, czy to realne)
dzięki za cenne porady :cool1:

Witamy się ze Szpileczką i pańciową narzeczoną :p
jak tam trwający błogostan? :)

Posted

[quote name='dbsst']aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

szukam platynowych zwykłych obrączek i niegdzi enie mogę znaleźć takich co by mi sie podobały czy może ktoś polecić jakiegos jubilera :placz:

[quote name='dbsst']witaj Kasiu

dziękuje Ci bardzo ale właśnie mam "doła" ślubnego. Szukam miejsca na ślub i nie wiem gdzie to ma być :placz:
nie moge zdecydować sie na obrączki :placz:
nie wspomne juz o sukni i tym wszystkim, nie wiem jaką :placz:

nic nie wiem :placz:

proszę doświadczone koleżanki o pomoc :razz:

jakoż iż ja doświadczona... mogę ci zaoferować obrączki ze stali chirurgicznej (u mnie) lub sygnety z czachami- też u mnie :diabloti:

buuuhahahhaha....

Domi.... nie chajtaj sie z tym facetem..:shake::shake:
zobacz jaki on przystojny, umięśniony, dobry, pomocny, cierpliwy, kochany ... czy o TAKIM mężu marzyłaś??? :diabloti:

a pozatym chciałam Ci rzec że ja też Cie kochom ... wyjdziesz za mnie :cool3::cool3:

Posted

[quote name='dbsst']a teraz miły przerywnik Panie i Panie mój NARZECZONY :loveu: :loveu: :loveu:

ps teraz wiecie po kim szpilka ma figure :p

Taaaa, bo po Tobie na pewno nie;)
A propos narzeczonego: trochę podobny do Bossa Bruce'a Springstina tak z profilu:p

Posted

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ja myślałam ,że to do Roberta będzie się kolejka laseczek ustawiać ...no ale on taki;):eviltong:....a tu do Ciebie wala tłumy ...wiem coś o tym z GG:eviltong:....KCM:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ja myślałam ,że to do Roberta będzie się kolejka laseczek ustawiać ...no ale on taki;):eviltong:....a tu do Ciebie wala tłumy ...wiem coś o tym z GG:eviltong:....KCM:loveu::loveu::loveu::loveu:
może Szpilkowa atrakcyjniejsza :cool3: :p dlatego do niej wszyscy tak drzwiami i oknami hehe :evil_lol:

Posted

........o widziałam jakiegoś osobistego narzeczonego( no no no fiu fiu fiu), który chciał dogonić szpilke??????
.....i co? czy w końcu mu sie to udało????:cool3::cool3::cool3:

Posted

[quote name='Pysia']No no no a nie mówiłam że wymiękam? Mówiłam

qto tu wymiękł oczywiście, że JA JA JA ae do Cię :cool3:

[quote name='Alicjarydzewska']
dobranoc narzesis z narzeczonym , narzepsem

dzien doberek Alusisu :roll: :evil_lol:

[quote name='Maga100']powinnaś być zadowolona :diabloti:

no raczej nie ja dziewicza dziewica sie wstydze, że tu takie dojscia się szykuja :oops: :diabloti:

[quote name='Vectra']tu sobie popatrzaj a najlepiej w salonie ....
http://www.wkruk.pl/index2.php

laski KURUKI, APARTY, JUBILER.COM i co to tam jeszcze było + allegro wertowane. W Aparcie znalazłam czad obrączki ale jedna ok 2,coś koła więc muszę mocno pomysleć :razz:

[quote name='dealer']mamuniu ja juz pisalam o krukuniu znajdz cos innego

podpowiem sklepy w okolicy obejrzane hahaha

ja cholernie wysokie mam wymagania chce cienką pół okrągłą z platynt :evil_lol:

[quote name='anetta']icha woda...

Plazowa burza!!!
http://images24.fotosik.pl/50/4e13486550db9ae6.jpg

Rewelka foty

No no, fajnie wyszli
http://images30.fotosik.pl/51/82c0b218da9b3785.jpg

no dziękujemy Ci Anettko
zdjęcie w tel na tapetke se wstawiłam :multi:

basia2202

nie denerwuj się ZNAJDZIECIE PLAŻE jakby co KB naprawde są bezludzia. od wejścia 5 w góre nie ma nikogo (doszliśmy do 16 spacerując to tam nawet nie wydeptane zejścia sa.) My chodziliśmy na 4 i tam było dużo psów i ludzi i było mało było git. Właściciele tego białego boksia ze zdjeć jeżdzą tam od lat i mówią, że z psami jak najbardziej. tylko jak agresywny to przy właścicielach. Zresztą zdjęcia obrazuja jak mój pies latał na plaży i wierzcie mi było tam kilka psów i ludziów. A Szpilka jest psem który nie wysiedz. Więc ciągle przy wodzie i "pływała" nawet spacerowicze mieli ją w nosie (niektórzy się bali ale nic nie mówili) nie wiem czy w Ostrowach nie sa strzeżone (ale tam się nie zapuszczałam.)
w Karwii napewno z psem nie wejdziecie na plaże (choziaż ludzie tam z psami wychodzili) ale za to do każdej jadłodajni nie ma problemu.
Nie mieliśmy tez większych problemów z kwaterą tylko dwie osoby nam odmówiły a jechaliśmy w ciemno :cool1:

[quote name='clockwork']jakoż iż ja doświadczona... mogę ci zaoferować obrączki ze stali chirurgicznej (u mnie) lub sygnety z czachami- też u mnie

Domi.... nie chajtaj sie z tym facetem..
zobacz jaki on przystojny, umięśniony, dobry, pomocny, cierpliwy, kochany ... czy o TAKIM mężu marzyłaś???

a pozatym chciałam Ci rzec że ja też Cie kochom ... wyjdziesz za mnie

haha obrączki ze stali...........będe się czuła jak w robocie hahaha dziękuje Ci normalnie ;)
pomyśle o tych z czachami one takie w naszym stylu :evil_lol:

wiesz co przekonałaś mnie nie chajtam się weź mnie i katuj, bo nie o takim mężu marzyłam co mnie kocha tylko o takim co mnie nie kocha

buuuuuuuhahahahhaha

za Ciebie to nie wyjdę bo sie nie zmieszczę :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
a wiesz ze w sumie i ja KCM :loveu: :loveu:
taki zdrowy lesbijański ;) związek możemy stworzyć hahahhaha

[quote name='Siostra']Taaaa, bo po Tobie na pewno nie
A propos narzeczonego: trochę podobny do Bossa Bruce'a Springstina tak z profilu

no nie ja przy nich jak szyneczka na ruszcie hahahha
eeeeeeeeeeeeeeeeee bardziej podobny do mojego NARZECZONEGO hahahha ;)

[quote name='Alicjarydzewska']ja myślałam ,że to do Roberta będzie się kolejka laseczek ustawiać ...no ale on taki...a tu do Ciebie wala tłumy ...wiem coś o tym z GG....KCM

wiesz każda kobieta się mnie boi i sie nie dziwie, że pod pretekstem mej osoby looknie se za kogo to się chowam na całe zycie ;) :evil_lol: KCM:loveu:

[quote name='basia2202']może Szpilkowa atrakcyjniejsza dlatego do niej wszyscy tak drzwiami i oknami hehe

wiesz atrakcyjna bo bezpieczna to już nie baba to pseudopies ;)

[quote name='BeaC']........o widziałam jakiegoś osobistego narzeczonego( no no no fiu fiu fiu), który chciał dogonić szpilke??????
.....i co? czy w końcu mu sie to udało????

hahhahaha ładnie gwizdzesz ;)
udało mu się cholercia bo ona zwolniła i łaskawie na niego poczekała :shake: :roll: :evil_lol:

dobra
witam czule idę zrobić kawe i obrac pyry

Posted

[quote name='clockwork']debe... choooo.. pyry obierzesz po slubie :eviltong::eviltong::eviltong:

juz jestem czekałam aż mi sie zrobi kawa z cynamonem i wym czasie obrałam pyrki i przygotowałam warzywka, teraz tylko z przyprawy i juz do piekarnika :razz:

czyli jak będe szła po drugą cynamonową kawe :D