PIKA Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 eee jak je to rewlacja , dobzre by bylo żeby tez popila :razz: Wstawilam zdjęcia z jedzenia serka u Korony :evil_lol: i wiersze SNS-a u siebie rozerwij się troszke :evil_lol: Quote
dbsst Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 no własnei z piciem gorzej ale daje jej mokre jedzenie więc nie jest to niepokojące i dramatyczne ze nie pije ;) ufffffffff szycie wyglada nieźle z jedenej strony jeszcze troche opuchnięte ale nitki z niego dumnie wystaja wice jest narazie gitara :cool1: Quote
Asiaczek Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No, mówiłam ...naście stron wcześniej, że będzie OK.:lol: pzdr. Quote
Alicja Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 :loveu::loveu::loveu::loveu:Szpileczko ...tak trzymać Quote
Pysia Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 No i jest coraz lepiej :multi::multi::multi: A Ty panikaro ? Żyjesz czyś Zombi ? :diabloti: Quote
bonita Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 To siem cieszem że ze Szpilą coraz lepiej :) Quote
dbsst Posted February 8, 2007 Author Posted February 8, 2007 był kolega jak mnie zobaczył w dzwiach to go cofło :shake: :-( był w szoku bo pamięta mnie taką jak imprezowaliśmy całe wakacje :evil_lol: pod każde oko moge włożyć kilo ziemniorów :cool1: Szpila poszła spać w ciuchu :( w dzień jej zdejme ale w nocy musi spać w ciuchu na wszelki :( ide spać PA Quote
Behemot Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 dbsst napisał(a):zaraz wsadze ja w kaftan bo zaczyna "kombinować" zjadła kolejny posiłek teraz podgrzewam jej trzeci daje po dwie łyżeczki co godzine z hakeiem :cool1: mój pies juz nie spi lezy ipatrzy czasem sie przejdzie :cool1: No i czad! :multi: Kiedy Szpilcia już poczuje się lepiej, koniecznie ją obfoć w kubraczku pooperacyjnym - to uroczy widok ;) Quote
Koma Posted February 8, 2007 Posted February 8, 2007 Ooo co ja czytam? Szpilka była sterylizowana? debe 3maj się, jakoś to przeżyjesz, napewno szybciutko się zagoi :calus: tak mówię, ale jak pomyślę że moją suczę to pewnie też czeka to na samą myśl ciary mi po plecach przechodzą, dlatego wiem co czujesz :shake: :lol: Quote
dbsst Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Dzis Szpil aobudziła sie bez tylnych łap w ubranku :/ mam nadzieje, że nie lizała w nocy (narazie sie nie interesuje swoim szyciem) woli lizac łapki czasem psioche ale szycie omija ale to narazie Żebrała pilnowała czy nie zatakuje mnie obiad przyżądzany :evil_lol: kręciła się po domu teraz śpi nie chciała wracać z dworu ma smutne oczy :( szycie wygląda nieźle nie jest opuchnięte ale w jednym miejscu zamiast skórowe jest lekko przyróżowione obserwuje co będzie dalej jak kolor będzie intnensywniał ide do weta. Narazie nie panikuje :roll: Quote
Vectra Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No własnie BEZ PANIKI !!!!! opuchnięte będzie lekko jeszcze , ile masz od zabiegu ?? ważne że ma apatyt , że żebrze , pije i chce spacerować :) Dzielna Szpilunia moja kochana Quote
Gosiek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 cześć :buzi: właśnie - najważniejsze ze chce jeść i łazić na dworku :multi: i tak trzymaj - bez paniki :cool3: Quote
e.v.a Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 czesc babciu :loveu: widzisz z dnia na dzien jest coraz lepiej:multi: Quote
Wyjątek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 ojejej biedna Szpilka... Gerę też to w przyszłości czeka, ale na razie wole o tym nie myśleć:roll: aaa a takie mam pytanie... tylko na mnie nie krzyczcie.. pytam bo sie nie znam.. Ktos mi zaproponował zeby zamiast sterylki dawac hormony 2 razy do roku? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?? Quote
dbsst Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Wyjątek napisał(a):ojejej biedna Szpilka... Gerę też to w przyszłości czeka, ale na razie wole o tym nie myśleć:roll: aaa a takie mam pytanie... tylko na mnie nie krzyczcie.. pytam bo sie nie znam.. Ktos mi zaproponował zeby zamiast sterylki dawac hormony 2 razy do roku? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?? ja bardzo NIE polecam za przykład moge posłużyć sie jedna suką która jest w wieku Szpilki bokserka pręguska, która była w ten sposób traktowana. Ma ona wiele problemów ze zdrowiem (nie koniecznie oczywiście hormony były za nie odpowiedzialne nie mniej jednak miały swoj wpływ) suńka po za tym, ze nie ma sierści (podłoże alergiczne) to nie ma chęci do życia a sterylka i tak ją czaka bio zaczeły sie problemy z suteczkami. Wczoraj gdzies czytałam o terapii hormonalnej u suk jak znajdę to dam linka :cool1: ja nie panikuje...................:roll: :evil_lol: Quote
e.v.a Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 przed 2 cieczka pytalam sie weta czy warto podac hormoty powiedzial ze on Tigrze ni epoda nawet jak bede go prosic o to za bardzo ja lubi :evil_lol: zreszta nie poleca zadnemu mlodemu jak i starszemu psu chyba ze w ostatecznosci:razz: ja dzis przeprowadze ciezka rozmowe z tatkiem czy mi zasponsoruje w marcu sterylke:roll: znaczy nie mi tylko Tigrze mam nadzieje ze da kase :razz: chce ja jak najszybciej ciachna poki mloda...:roll: Quote
Gosiek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 dbsst napisał(a): ja nie panikuje...................:roll: :evil_lol::lol::lol::lol: to Twoja nowa mantra? :lol::lol::lol: Quote
dbsst Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 kurcze nie moge znaleźć tego artykułu co w nim było najważniejsze, że pomimo terapii hormonalnej i tak suke trzeba później ciachać :razz: moja oststnia literatura http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html http://www.vetpol.org.pl/ZW2006/2006_04_wczesna_kastracja.pdf http://www.magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=20 to nie wszystko :evil_lol: Quote
Wyjątek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 No właśnie weci maja różne zdania. Wiem że suńka znajomego mojego ojca jest na hormonach. Zaczęli jej podawać po 2 cieczce. Suka ma teraz 6 lat i nic sie nie dzieje (odpukać). I własnie teraz próbuję znaleźć różne za i przeciw i rtozważyć to a potrzebuje pomocy bo pierwszy raz mam pannę w domu, zawsze psy były..:roll: A jak sterylka to tez po 2 cieczce już można? Czy jak? Mizianko dla Szpili :) Quote
dbsst Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 Gosiek napisał(a)::lol::lol::lol: to Twoja nowa mantra? :lol::lol::lol: no musze wyskoczyć na jakąs godzine i cała się terzęse jak osiczka :shake: Pomimo ze Szpibezmaciczna śpi prawie cały czas i zosawie ją w kafftanie to i tak sie boje...........ale NIE PANIKUJE NIE NIE NIE Quote
Wyjątek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 [quote name='dbsst']kurcze nie moge znaleźć tego artykułu co w nim było najważniejsze, że pomimo terapii hormonalnej i tak suke trzeba później ciachać :razz: moja oststnia literatura http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html http://www.vetpol.org.pl/ZW2006/2006_04_wczesna_kastracja.pdf http://www.magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=20 to nie wszystko :evil_lol: bardzo bardzo dziękuję :multi: Przejrzę galeryjki i wezmę sie za lekturę:roll: Quote
Gosiek Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 dbsst napisał(a):no musze wyskoczyć na jakąs godzine i cała się terzęse jak osiczka :shake: Pomimo ze Szpibezmaciczna śpi prawie cały czas i zosawie ją w kafftanie to i tak sie boje...........ale NIE PANIKUJE NIE NIE NIEwierzę i rozumiem...... Quote
e.v.a Posted February 9, 2007 Posted February 9, 2007 sterylke mozna juz przeprowadzic przed 2 cieczka :) moze ten link tez ci sie przyda;) http://www.arka.strefa.pl/Akcja-2007/akcja_sterylizacji_2007.html Quote
dbsst Posted February 9, 2007 Author Posted February 9, 2007 ja zrobiłam po drugiej nie wiadomo czy była by trzecia a jak by była to kiedy dodam ze Szpilbezjajnikowa ma teraz 3lata 8 miesięcy. Więc ciachnełam późno dlaczego tak wyszło między innymi nie do końca jestem "zwolennnikiem" ciachania bo nie uważam zeby było to obojetne dla zdrowia. Po przestudiowaniu tomów, po rozmowie z wetami i po podjeciu decyzji na TAK zadzwoniłam no i sie udało......... teraz się goim a ja juz mam same siwe włosy :/ (do sterylki był dwa podejścia..............raz sie Szpila rozchorowała a mnie dalej brakło odwagi :/, drugi raz dostała cieczki a mnie brakło potem kasy) teraz to juz wiecie więcej niż ustawa przewiduje, musze z tego urlopu do roboty wracac bo sie wylewna robie ;) Quote
Recommended Posts