Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eee jak je to rewlacja , dobzre by bylo żeby tez popila :razz:

Wstawilam zdjęcia z jedzenia serka u Korony :evil_lol: i wiersze SNS-a u siebie
rozerwij się troszke :evil_lol:

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

no własnei z piciem gorzej ale daje jej mokre jedzenie więc nie jest to niepokojące i dramatyczne ze nie pije ;)

ufffffffff

szycie wyglada nieźle z jedenej strony jeszcze troche opuchnięte ale nitki z niego dumnie wystaja wice jest narazie gitara :cool1:

Posted

był kolega jak mnie zobaczył w dzwiach to go cofło :shake: :-(
był w szoku bo pamięta mnie taką jak imprezowaliśmy całe wakacje :evil_lol:
pod każde oko moge włożyć kilo ziemniorów :cool1:

Szpila poszła spać w ciuchu :(
w dzień jej zdejme ale w nocy musi spać w ciuchu na wszelki :(

ide spać
PA

Posted

dbsst napisał(a):
zaraz wsadze ja w kaftan bo zaczyna "kombinować"

zjadła kolejny posiłek teraz podgrzewam jej trzeci

daje po dwie łyżeczki co godzine z hakeiem :cool1:

mój pies juz nie spi lezy ipatrzy czasem sie przejdzie :cool1:

No i czad! :multi:
Kiedy Szpilcia już poczuje się lepiej, koniecznie ją obfoć w kubraczku pooperacyjnym - to uroczy widok ;)

Posted

Ooo co ja czytam? Szpilka była sterylizowana?
debe 3maj się, jakoś to przeżyjesz, napewno szybciutko się zagoi :calus:
tak mówię, ale jak pomyślę że moją suczę to pewnie też czeka to na samą myśl ciary mi po plecach przechodzą, dlatego wiem co czujesz :shake: :lol:

Posted

Dzis Szpil aobudziła sie bez tylnych łap w ubranku :/ mam nadzieje, że nie lizała w nocy (narazie sie nie interesuje swoim szyciem) woli lizac łapki czasem psioche ale szycie omija ale to narazie
Żebrała
pilnowała czy nie zatakuje mnie obiad przyżądzany :evil_lol:
kręciła się po domu
teraz śpi
nie chciała wracać z dworu
ma smutne oczy :(

szycie wygląda nieźle nie jest opuchnięte ale w jednym miejscu zamiast skórowe jest lekko przyróżowione obserwuje co będzie dalej jak kolor będzie intnensywniał ide do weta. Narazie nie panikuje :roll:

Posted

No własnie BEZ PANIKI !!!!! opuchnięte będzie lekko jeszcze , ile masz od zabiegu ??

ważne że ma apatyt , że żebrze , pije i chce spacerować :)
Dzielna Szpilunia moja kochana

Posted

ojejej biedna Szpilka...
Gerę też to w przyszłości czeka, ale na razie wole o tym nie myśleć:roll:

aaa a takie mam pytanie... tylko na mnie nie krzyczcie.. pytam bo sie nie znam.. Ktos mi zaproponował zeby zamiast sterylki dawac hormony 2 razy do roku? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat??

Posted

Wyjątek napisał(a):
ojejej biedna Szpilka...
Gerę też to w przyszłości czeka, ale na razie wole o tym nie myśleć:roll:

aaa a takie mam pytanie... tylko na mnie nie krzyczcie.. pytam bo sie nie znam.. Ktos mi zaproponował zeby zamiast sterylki dawac hormony 2 razy do roku? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat??

ja bardzo NIE polecam
za przykład moge posłużyć sie jedna suką która jest w wieku Szpilki bokserka pręguska, która była w ten sposób traktowana. Ma ona wiele problemów ze zdrowiem (nie koniecznie oczywiście hormony były za nie odpowiedzialne nie mniej jednak miały swoj wpływ) suńka po za tym, ze nie ma sierści (podłoże alergiczne) to nie ma chęci do życia a sterylka i tak ją czaka bio zaczeły sie problemy z suteczkami.

Wczoraj gdzies czytałam o terapii hormonalnej u suk jak znajdę to dam linka :cool1:

ja nie panikuje...................:roll: :evil_lol:

Posted

przed 2 cieczka pytalam sie weta czy warto podac hormoty powiedzial ze on Tigrze ni epoda nawet jak bede go prosic o to za bardzo ja lubi :evil_lol: zreszta nie poleca zadnemu mlodemu jak i starszemu psu chyba ze w ostatecznosci:razz:

ja dzis przeprowadze ciezka rozmowe z tatkiem czy mi zasponsoruje w marcu sterylke:roll: znaczy nie mi tylko Tigrze mam nadzieje ze da kase :razz: chce ja jak najszybciej ciachna poki mloda...:roll:

Posted

No właśnie weci maja różne zdania. Wiem że suńka znajomego mojego ojca jest na hormonach. Zaczęli jej podawać po 2 cieczce. Suka ma teraz 6 lat i nic sie nie dzieje (odpukać). I własnie teraz próbuję znaleźć różne za i przeciw i rtozważyć to a potrzebuje pomocy bo pierwszy raz mam pannę w domu, zawsze psy były..:roll:

A jak sterylka to tez po 2 cieczce już można? Czy jak?

Mizianko dla Szpili :)

Posted

Gosiek napisał(a):
:lol::lol::lol: to Twoja nowa mantra? :lol::lol::lol:

no musze wyskoczyć na jakąs godzine i cała się terzęse jak osiczka :shake:
Pomimo ze Szpibezmaciczna śpi prawie cały czas i zosawie ją w kafftanie to i tak sie boje...........ale NIE PANIKUJE NIE NIE NIE

Posted

[quote name='dbsst']kurcze nie moge znaleźć tego artykułu co w nim było najważniejsze, że pomimo terapii hormonalnej i tak suke trzeba później ciachać :razz:

moja oststnia literatura

http://www.vetserwis.pl/sterylizacja_pies.html

http://www.vetpol.org.pl/ZW2006/2006_04_wczesna_kastracja.pdf
http://www.magwet.pl/index.php?mid=5&menu=11&article=20

to nie wszystko :evil_lol:

bardzo bardzo dziękuję :multi:

Przejrzę galeryjki i wezmę sie za lekturę:roll:

Posted

dbsst napisał(a):
no musze wyskoczyć na jakąs godzine i cała się terzęse jak osiczka :shake:
Pomimo ze Szpibezmaciczna śpi prawie cały czas i zosawie ją w kafftanie to i tak sie boje...........ale NIE PANIKUJE NIE NIE NIE
wierzę i rozumiem......

Posted

ja zrobiłam po drugiej nie wiadomo czy była by trzecia a jak by była to kiedy

dodam ze Szpilbezjajnikowa ma teraz 3lata 8 miesięcy.
Więc ciachnełam późno

dlaczego tak wyszło między innymi nie do końca jestem "zwolennnikiem" ciachania bo nie uważam zeby było to obojetne dla zdrowia. Po przestudiowaniu tomów, po rozmowie z wetami i po podjeciu decyzji na TAK zadzwoniłam no i sie udało......... teraz się goim a ja juz mam same siwe włosy :/

(do sterylki był dwa podejścia..............raz sie Szpila rozchorowała a mnie dalej brakło odwagi :/, drugi raz dostała cieczki a mnie brakło potem kasy)

teraz to juz wiecie więcej niż ustawa przewiduje, musze z tego urlopu do roboty wracac bo sie wylewna robie ;)