iwona.lw Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Czy ktoś organizuje jakiś większy pojazd na te nocne wystawy ? Dog Show 2009 Jedna osoba chętna + mały pies :))) Quote
M&S Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 ale suuper wystawa wow!!! a mam pytanie jak zrobić championa Chorwacji?? Quote
calina Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 [quote name='Maks i Spark']ale suuper wystawa wow!!! a mam pytanie jak zrobić championa Chorwacji?? Champion: 4 x CAC (w tym 2 na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów Odstęp pomiędzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień. Quote
M&S Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 dzięki :loveu: a byłaś tam już może...bo jest ciekawa, czy pojawiają się tam szpice wilcze??? (wolfspit, keeshond) bo na zestawieniach powystawowych nie widać ani jednego :shake: Quote
Gia Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Też mamy w planach, w połączeniu z wakacjami :) Quote
Musiałek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 ja to się tylko zastanawiam kto nas przyjmie z taka iloscia psów :cool3: macie moze jakies namiary na wynajem domu w tamtych okolicach gdzie przyjmuja z psami ?? my też chcemy połączy to z urlopem rodzinnym :multi: Quote
Bardotka Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Też o wycieczce myślimy, jakby co szukamy miejsca - jedna osoba i średni psi ;) Quote
iwona.lw Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 może tutaj ? Adriagate >> Split i Riwiera Trogir Kwatery i Informacje Quote
iwona.lw Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 i domek , gdzie można ze zwierzętami , na 10 osób!!!! Adriagate - Dom - AI-6246-1-K1 - Kamienne domy - Ostrvica (Omis) Quote
Musiałek Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Fajnie :)) szkoda tylko ze dla 5 osob na 2 tygodnie 2700 Euro :( Quote
narisowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 myśmy noclegi załatwiali przez limbę: www.limba.com do wyboru do kolory ofert w chorwacji. blizej i dalej od splitu, tańsze i droższe. ale chorwacji na urlop z psem nie polecam :shake: w wielu miejscach zakazy wprowadzania psów, plaża jak dla psów, to też inni mieli wąty, że się z moim pakuję, choć odcinek specjalnie do tego przeznaczony. w splicie godzinę szukaliśmy knajpy, gdzie można siąść z psem i zjeść obiad. nie bardzo mają miejsca, gdzie psa można wyprowadzić na spacer - w sensie spuszczenia ze smyczy, żeby pobiegał. drzewo do osikania i 50 cm trawnik się znajdzie, ale to nie dla mojego wariata. do tego dochodzą jeszcze takie fajne rzepy, które wyjąć z sierściucha - sama radość - masz roboty na 2 godziny:diabloti: ogólnie, jak jeżdzimy po różnych krajach - chorwacja nie przypadła nam do gustu. na wystawę - polecam, bo świetnie zorganizowane i na bardzo wysokim poziomie, ale na wczasy, pomijając kwestię, że tam drożyzna, nie polecam. Quote
Musiałek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 narisowa napisał(a):myśmy noclegi załatwiali przez limbę: www.limba.com do wyboru do kolory ofert w chorwacji. blizej i dalej od splitu, tańsze i droższe. ale chorwacji na urlop z psem nie polecam :shake: w wielu miejscach zakazy wprowadzania psów, plaża jak dla psów, to też inni mieli wąty, że się z moim pakuję, choć odcinek specjalnie do tego przeznaczony. w splicie godzinę szukaliśmy knajpy, gdzie można siąść z psem i zjeść obiad. nie bardzo mają miejsca, gdzie psa można wyprowadzić na spacer - w sensie spuszczenia ze smyczy, żeby pobiegał. drzewo do osikania i 50 cm trawnik się znajdzie, ale to nie dla mojego wariata. do tego dochodzą jeszcze takie fajne rzepy, które wyjąć z sierściucha - sama radość - masz roboty na 2 godziny:diabloti: ogólnie, jak jeżdzimy po różnych krajach - chorwacja nie przypadła nam do gustu. na wystawę - polecam, bo świetnie zorganizowane i na bardzo wysokim poziomie, ale na wczasy, pomijając kwestię, że tam drożyzna, nie polecam. to naprawde żle trafiłaś :shake: ja swoje pierwsze wakacje z Aresem spędzałam właśnie w Chorwacji na półwyspie Istria - chodziliśmy na plaże dzikie albo przeznaczone dla psów - nie byłam jedyna z psem i ludzie byli bardzo pozytywnie nastawieni jak widzieli bawiące się psy. Nie miałam wogóle problemu z restauracjami. Wręcz przeciwnie zawsze sie znalazła jakaś miseczka z wodą dla psa. Tak samo było w Dubrowniku gdzie byłam już z 3 aussie i 3 sheltie - owszem do środka restauracji nie zabardzo, nawet nie pytałam ale na zewnatrz nie mieliśmy wogóle problemu aby usiąśc zjesc czy kawy sie napic. :lol: Tak na rzepy trzeba bardzo uważac, szczególnie przy włochatych psach :shake: Quote
Toller Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 calina napisał(a):Champion: 4 x CAC (w tym 2 na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów Odstęp pomiędzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień. ALe CAC jest normalnie, jeden na klasę czy jeden na płeć? BO znajoma mówi że jeden na płeć, co mi się średnio wydaje.. Quote
narisowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 byłam w ubiegłym roku i niestety mam złe wrażenia. mieszkaliśmy w miejscowości pisak 30 km od splitu - tu na plażę można było wejść z psem, tylko plaża miała może z 10 m i mnóstwo turystów. akurat split to szczyt sezonu w chorwacji - wszędzie tłoczno. w dubrowniku nie mieliśmy problemów z posiłkiem - tam jakoś przychylniej nastawieni do psów. Quote
narisowa Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Toller napisał(a):ALe CAC jest normalnie, jeden na klasę czy jeden na płeć? BO znajoma mówi że jeden na płeć, co mi się średnio wydaje.. jeden na klasę, jak u nas:lol: Quote
egradska Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Pozwolcie,że się wtrącę, jako kroatystka (choć na wystawie tam nigdy nie byłam). Są takie punkty na turystycznej mapie Chorwacji, gdzie psów jest więcej i są bardziej lubiane - właśnie Istria do nich należy:)W hotlelach są pokoje dla gości z psami, w recepcji nr do dyzurnego weta. W Dalmacji jest z tym gorzej, panosi się wszechobecne kociarstwo, psów znacznie mniej. Choć oczywiscie są i wyjątki. W takim np Gradacu na Makarskiej Riwierze, spotkałam znaczną ilość tubylczych psów - i to dość dobrze "zaopiekowanych". Jeśli chodzi o wakacje z psem, takie na luzie, to polecam kempingi. W Mlasce na Hvarze jest taki fajny, gdzie zawsze spotykałam wakacjujące psy, i to w ilości dość znacznej. Trzeba tylko pamiętać, że można trafić na makabryczny upał, nie każdy zwierzak to toleruje;) Quote
Musiałek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dlatego wlasnie nie chce kempingu tylko domek bo w takim zawsze pies znjadzie chlod na posadzce Quote
nalina Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 My sie równiez wybieramy.Wszelkie wskazówki mile widziane od osob które juz tam były. Może macie jakies namiary z zeszlego roku na wynajecie domku lub kilku campingow blisko wystawy.:cool3: Quote
aniaDark Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Musiałek napisał(a):dlatego wlasnie nie chce kempingu tylko domek bo w takim zawsze pies znjadzie chlod na posadzce Ja się zastanawiam, ale że ja zielona jestem z wyjazdami dalej niz Ostrava, to się od Ciebie uzależniam Iwonko ;) Quote
amazonka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 My byliśmy w ubiegłym roku, było całkiem fajnie. Pobyt rezerwowaliśmy przez polskie biuro ADRIATYK - w Apartamentach MEDENA blisko Trogiru (30km od Splitu) można tam być z psami. ... a katalogi mam ze wszystkich 4 wystaw więc możecie pytac o stawki ( tylko rasy tez prosze pisac po angielsku, łatwiej bedzie znaleźć) pozdrawiam Quote
Gia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Amazonka a więc będę bardzo wdzięczna za stawki Wilczaków Czechosłowackich, Czeskoslovakian Wolfdog chyba po angielsku ;) Quote
amazonka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Witam, podaję ilościowy skład Wilczaków na wystawach w Splicie w lipcu 2008 i tak : w pierwszym dniu było zgłoszonych 5 sztuk w drugim dniu - 5 sztuk w trzecim dniu - 5 sztuk w czwartym dniu - 5 sztuk :) byłoby o co powalczyć, 5 sztuk na tyle klas (psy i suki) to nie ma się nad czym zastanawiać .... pozdrawiamy Quote
Gia Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Dzięki :) Wyjazd tak czy siak planujemy wakacyjny, wystawy przy okazji, więc może nawet coś się uda :) Quote
amazonka Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 .... kurcze, sprawdzałam ceny w APP Medena na ten rok.... i pobyt dwóch osób na 14 dni to koszt ok 6000 zł :cool3: (dojazd własny + wyżywienie) a wystawy też przy okazji pozdrawiamy Quote
Gia Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 Amazonka czyli Wy też się w tym roku wybieracie?? :) My panujemy biwakowanie pod namiotem ;) Mogłabyś mi jeszcze napisać stawki w poszczególnych klasach?? Ciekawa jestem, które hodowle się tam zapuściły :) Quote
Recommended Posts