Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 126
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maks i Spark']ale suuper wystawa wow!!!

a mam pytanie jak zrobić championa Chorwacji??

Champion: 4 x CAC (w tym 2 na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów
Odstęp pomiędzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień.

Posted

dzięki :loveu:

a byłaś tam już może...bo jest ciekawa, czy pojawiają się tam szpice wilcze??? (wolfspit, keeshond)
bo na zestawieniach powystawowych nie widać ani jednego :shake:

Posted

ja to się tylko zastanawiam kto nas przyjmie z taka iloscia psów :cool3:

macie moze jakies namiary na wynajem domu w tamtych okolicach gdzie przyjmuja z psami ??

my też chcemy połączy to z urlopem rodzinnym :multi:

Posted

myśmy noclegi załatwiali przez limbę:
www.limba.com

do wyboru do kolory ofert w chorwacji. blizej i dalej od splitu, tańsze i droższe. ale chorwacji na urlop z psem nie polecam :shake:
w wielu miejscach zakazy wprowadzania psów, plaża jak dla psów, to też inni mieli wąty, że się z moim pakuję, choć odcinek specjalnie do tego przeznaczony. w splicie godzinę szukaliśmy knajpy, gdzie można siąść z psem i zjeść obiad. nie bardzo mają miejsca, gdzie psa można wyprowadzić na spacer - w sensie spuszczenia ze smyczy, żeby pobiegał. drzewo do osikania i 50 cm trawnik się znajdzie, ale to nie dla mojego wariata. do tego dochodzą jeszcze takie fajne rzepy, które wyjąć z sierściucha - sama radość - masz roboty na 2 godziny:diabloti:
ogólnie, jak jeżdzimy po różnych krajach - chorwacja nie przypadła nam do gustu. na wystawę - polecam, bo świetnie zorganizowane i na bardzo wysokim poziomie, ale na wczasy, pomijając kwestię, że tam drożyzna, nie polecam.

Posted

narisowa napisał(a):
myśmy noclegi załatwiali przez limbę:
www.limba.com

do wyboru do kolory ofert w chorwacji. blizej i dalej od splitu, tańsze i droższe. ale chorwacji na urlop z psem nie polecam :shake:
w wielu miejscach zakazy wprowadzania psów, plaża jak dla psów, to też inni mieli wąty, że się z moim pakuję, choć odcinek specjalnie do tego przeznaczony. w splicie godzinę szukaliśmy knajpy, gdzie można siąść z psem i zjeść obiad. nie bardzo mają miejsca, gdzie psa można wyprowadzić na spacer - w sensie spuszczenia ze smyczy, żeby pobiegał. drzewo do osikania i 50 cm trawnik się znajdzie, ale to nie dla mojego wariata. do tego dochodzą jeszcze takie fajne rzepy, które wyjąć z sierściucha - sama radość - masz roboty na 2 godziny:diabloti:
ogólnie, jak jeżdzimy po różnych krajach - chorwacja nie przypadła nam do gustu. na wystawę - polecam, bo świetnie zorganizowane i na bardzo wysokim poziomie, ale na wczasy, pomijając kwestię, że tam drożyzna, nie polecam.

to naprawde żle trafiłaś :shake:

ja swoje pierwsze wakacje z Aresem spędzałam właśnie w Chorwacji na półwyspie Istria - chodziliśmy na plaże dzikie albo przeznaczone dla psów - nie byłam jedyna z psem i ludzie byli bardzo pozytywnie nastawieni jak widzieli bawiące się psy.

Nie miałam wogóle problemu z restauracjami. Wręcz przeciwnie zawsze sie znalazła jakaś miseczka z wodą dla psa.

Tak samo było w Dubrowniku gdzie byłam już z 3 aussie i 3 sheltie - owszem do środka restauracji nie zabardzo, nawet nie pytałam ale na zewnatrz nie mieliśmy wogóle problemu aby usiąśc zjesc czy kawy sie napic. :lol:

Tak na rzepy trzeba bardzo uważac, szczególnie przy włochatych psach :shake:

Posted

calina napisał(a):
Champion: 4 x CAC (w tym 2 na wystawie międzynarodowej) od 3 sędziów
Odstęp pomiędzy pierwszym a ostatnim CAC musi wynosić co najmniej 1 rok i 1 dzień.

ALe CAC jest normalnie, jeden na klasę czy jeden na płeć? BO znajoma mówi że jeden na płeć, co mi się średnio wydaje..

Posted

byłam w ubiegłym roku i niestety mam złe wrażenia. mieszkaliśmy w miejscowości pisak 30 km od splitu - tu na plażę można było wejść z psem, tylko plaża miała może z 10 m i mnóstwo turystów. akurat split to szczyt sezonu w chorwacji - wszędzie tłoczno.
w dubrowniku nie mieliśmy problemów z posiłkiem - tam jakoś przychylniej nastawieni do psów.

Posted

Toller napisał(a):
ALe CAC jest normalnie, jeden na klasę czy jeden na płeć? BO znajoma mówi że jeden na płeć, co mi się średnio wydaje..

jeden na klasę, jak u nas:lol:

Posted

Pozwolcie,że się wtrącę, jako kroatystka (choć na wystawie tam nigdy nie byłam). Są takie punkty na turystycznej mapie Chorwacji, gdzie psów jest więcej i są bardziej lubiane - właśnie Istria do nich należy:)W hotlelach są pokoje dla gości z psami, w recepcji nr do dyzurnego weta. W Dalmacji jest z tym gorzej, panosi się wszechobecne kociarstwo, psów znacznie mniej. Choć oczywiscie są i wyjątki. W takim np Gradacu na Makarskiej Riwierze, spotkałam znaczną ilość tubylczych psów - i to dość dobrze "zaopiekowanych".
Jeśli chodzi o wakacje z psem, takie na luzie, to polecam kempingi. W Mlasce na Hvarze jest taki fajny, gdzie zawsze spotykałam wakacjujące psy, i to w ilości dość znacznej. Trzeba tylko pamiętać, że można trafić na makabryczny upał, nie każdy zwierzak to toleruje;)

Posted

My sie równiez wybieramy.Wszelkie wskazówki mile widziane od osob które juz tam były.

Może macie jakies namiary z zeszlego roku na wynajecie domku lub kilku campingow blisko wystawy.:cool3:

Posted

Musiałek napisał(a):
dlatego wlasnie nie chce kempingu tylko domek bo w takim zawsze pies znjadzie chlod na posadzce

Ja się zastanawiam, ale że ja zielona jestem z wyjazdami dalej niz Ostrava, to się od Ciebie uzależniam Iwonko ;)

• 2 months later...
Posted

My byliśmy w ubiegłym roku, było całkiem fajnie.
Pobyt rezerwowaliśmy przez polskie biuro ADRIATYK - w Apartamentach MEDENA blisko Trogiru (30km od Splitu) można tam być z psami.
... a katalogi mam ze wszystkich 4 wystaw więc możecie pytac o stawki ( tylko rasy tez prosze pisac po angielsku, łatwiej bedzie znaleźć)

pozdrawiam

Posted

Amazonka a więc będę bardzo wdzięczna za stawki Wilczaków Czechosłowackich, Czeskoslovakian Wolfdog chyba po angielsku ;)

Posted

Witam, podaję ilościowy skład Wilczaków na wystawach w Splicie w lipcu 2008 i tak :

w pierwszym dniu było zgłoszonych 5 sztuk
w drugim dniu - 5 sztuk
w trzecim dniu - 5 sztuk
w czwartym dniu - 5 sztuk :)

byłoby o co powalczyć, 5 sztuk na tyle klas (psy i suki)
to nie ma się nad czym zastanawiać ....

pozdrawiamy

Posted

.... kurcze, sprawdzałam ceny w APP Medena na ten rok....
i pobyt dwóch osób na 14 dni to koszt ok 6000 zł :cool3:
(dojazd własny + wyżywienie)
a wystawy też przy okazji

pozdrawiamy

Posted

Amazonka czyli Wy też się w tym roku wybieracie?? :) My panujemy biwakowanie pod namiotem ;)

Mogłabyś mi jeszcze napisać stawki w poszczególnych klasach?? Ciekawa jestem, które hodowle się tam zapuściły :)