Rafka Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Fundacja Dogtor zaprasza na kurs Podstawy terapii z udziałem psa! Byliśmy pierwsza organizacją, która prowadzała system weekendowych, niezwykle intensywnych kursów podstawowych terapii z udziałem psa. Nasze kursy od samego początku cieszą się ogromnym zainteresowanym i są bardzo dobrze oceniane w specjalnie przygotowywanych ankietach. Najbliższy kurs "Podstawy terapii z udzialem psa" odbedzie się w dniach 7-8 marca 2009 Kurs podzielny jest na bloki tematyczne, które obejmują podstawowe informacje z wybranych dziedzin. BLOK I - PIES - Udomowienie, historia, etogram - Podstawy kynologii - Podstawy szkolenia, egzaminowania i selekcji psów terapeutycznych - Pies terapeuta – praca na co dzień - Zdrowie i żywienie psa terapeuty BLOK II - podopieczny - Podstawy pierwszej pomocy - Terapia z udziałem psa - Pediatria w pigułce – podstawy wiedzy o chorobach wieku dziecięcego. BLOK III - organizacja i prawo - Organizacja i bezpieczeństwo zajęć z psami - Wolontariat i prawne aspekty dogoterapii– podstawowe wiadomości Każdy uczestnik szkolenia otrzymuje: - materiały szkoleniowe - zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu - certyfikat dla osób z wykształceniem minimum średnim, które zdadzą egzamin końcowy Koszt szkolenia 250 zł Zgłoszenia na szkolenie można przesyłać pocztą elektroniczną na adres: fundacja@dogtor.iq.pl tel 692 566 755 Warunkiem uczestnictwa w szkoleniu jest przesłanie zgłoszenia oraz wpłacenie kwoty 250 zł za kurs. Bezpośrednio po otrzymaniu wpłaty każdy uczestnik otrzyma e-mail ze szczegółami dotyczącymi szkolenia. Kurs ma charakter teoretyczny - odbywa się bez psów! Szkolenie odbywa się w Gdyni. Organizator nie zapewnia wyżywienia i noclegów! Quote
Recommended Posts