sonikowa Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Dobra, nie zawracam głowy, może kroplówka doraźnie pomoże. Dajcie znać jak można pomóc, ale najpierw oczywiście Reks, potem forum. Quote
ANETTTA Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 no to czekamy na dobre inf ..powodzenia Quote
Lidan Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Oj niedobrze... :-( Reksiu nie daj się chorobie! Trzymam mocno kciuki, żeby ci się poprawiło :kciuki: Czy to na skutek operacji, narkozy itp czy tak mogło być wcześniej tylko nikt tego nie sprawdzał? Quote
gonia66 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 No nie.....:placz::placz:Tylko nie to..przeciez przed operacja mial chyba o ile dobrze pamietam badana krew..(czy się może mylę?/)...możliwe, ze to przez narkoze czy operację????:crazyeye::-( Quote
egradska Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 mam w domu leki na niewydolnosc i zbijanie parametrow nerkowych: lespewet i ipakitine, wazne do wrzesnia i grudnia, 125 ml i 150 gr... Quote
Poker Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 wpłaciłam obiecane 30 zł, chociaż kropeleczka. Reksiu, trzymaj się bidulku :cool3: Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 BajkaB napisał(a):Wróciliśmy.Reksio dostał kroplówke,jutro znowu jedziemy.Ma ponad 10 mg kreatyniny i tyleż mniej więcej mocznika.Do tego 33 tys ponad leukocytów. Trzeba wypłukiwac z organizmu te substancje. Trudno powiedziec czemu nerki tak źle pracuja.Na pewno narkoza jest obciązeniem.To były pierwsze badania krwi,wcześniej najważniejsza była szybka interwencja chirurgiczna. Moze jutro coś więcej ustale. Przepraszam ze tak krótko i lakonicznie pisze,ale po prostu nie wyrabiam.5 moich ogonów,rano wytransportowałam jednego psa do domu,potem z Reksiem jechałam,potem znowu kolejna bide odebrałam z interwencji,potem znowu z Reksiem,do tego syn noge złamał..Zaczyna mi doby brakowac.Nie narzekam,tylko po prostu głupio mi,ze tak mało pisze. Wybaczcie fotki juz jutro BAjka..jesteś KOCHANA...o tej porze a jeszcze nam piszesz..malo??Pewnie ze chcialbysmy tu czytac poematy, ale kazda wiadomosc jest cenna..najwazniejsze ze jestes..ze piszesz..ze dzieki temu watek żyje...to jest tez nieoceniona pomoc...a my dzieki temu wiemy, to co powinnismy wiedziec...bedziesz miala sily i czas- napiszesz wiecej-tymczasem dziekujemy bardzo za te wiadomosci...chyba nie najgorsze zreszta i niosace nadzieję...Reksiu...kurde...zdrowiej nam szybko...nawet sie nie wyglupiaj:-( Quote
BajkaB Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Wróciliśmy.Reksio dostał kroplówke,jutro znowu jedziemy.Ma ponad 10 mg kreatyniny i tyleż mniej więcej mocznika.Do tego 33 tys ponad leukocytów. Trzeba wypłukiwac z organizmu te substancje. Trudno powiedziec czemu nerki tak źle pracuja.Na pewno narkoza jest obciązeniem.To były pierwsze badania krwi,wcześniej najważniejsza była szybka interwencja chirurgiczna. Moze jutro coś więcej ustale. Przepraszam ze tak krótko i lakonicznie pisze,ale po prostu nie wyrabiam.5 moich ogonów,rano wytransportowałam jednego psa do domu,potem z Reksiem jechałam,potem znowu kolejna bide odebrałam z interwencji,potem znowu z Reksiem,do tego syn noge złamał..Zaczyna mi doby brakowac.Nie narzekam,tylko po prostu głupio mi,ze tak mało pisze. Wybaczcie fotki juz jutro Quote
Jjagusia Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na nowe wieści Reks trzymaj się chłopcze Quote
diana79 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Reks trzymaj się mocno, będzie dobrze, musi być! jesteśmy z Tobą :-( p.s. z mojego bazarku uzbierało się 68zł dla Reksia z czego Ewa Podleśny wylicytowała obrazek na 60zł ale wpłaci 100zł:multi: po odliczeniu kosztów wysyłki reszta idzie dla Reksa :multi: Quote
Nadziejka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 :thumbs: Reksiu trzymaj sie serduszko! Quote
gonia66 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Dlugo tu cisza...oby była to cisza pomyślna....:razz: Quote
Lidan Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Witam wieczorową porą :-) Jak się dzisiaj miewa Reksiu? Jest jakaś poprawa? Quote
Volt Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Lidan napisał(a):Witam wieczorową porą :-) Jak się dzisiaj miewa Reksiu? Jest jakaś poprawa? :shake::-( Quote
egradska Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 niestety,problem niewydolnych nerek wciąż pamiętam w sposób wyjatkowo przytłaczający:-( W przypadku Reksia pozostaje miec nadzieję, że mamy do czynienia z niewydolnością ostrą, bo to daje szansę na wycofanie się choroby ( w odróznieniu od tej przewlekłej). Może to narkoza tak dała w kość nerkom? Quote
BajkaB Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Jak juz Tomek poinformował,Reksio nadal źle.Parametry dziesieciokrotnie przekroczone, piesio nie je,jest słabiutki..Bardzo mi go żal. Teraz najważniejsze,aby wypłukiwac toksyny,zatem kroplówki musza byc codziennie.Dostaje w nich też leki i aminokwasy na wzmocnienie Oto jak nasz biedak wygląda: Quote
Lidan Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Tak mi go żal :placz: Tyle już biedak wycierpiał :-( Trzymaj się Reksiu, musisz wyzdrowieć piesiulku kochany :glaszcze: Nie może być inaczej :nono: Quote
israel Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Reksiu - Pani Edyta i Tomek tak walczą o Ciebie - postaraj się Maleńki! Quote
diana79 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Reksiu bądź silny, musisz dzielnie walczyć! przelałam 100zł z bazarku dla Rexa Quote
Ewa Podleśny Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Zaglądam z nadzieją,że są lepsze wieści ...... Walcz dzielny psiaczku. Tyle wycierpiałeś, nie poddawaj się teraz.Trzymam :kciuki::kciuki::kciuki::kciuki::kciuki: za ciebie. Wracaj do zdrówka. Quote
gonia66 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Tez tu jestem i z niecierpliwoscią ale i z nadzieją czekam na wieści...optymistyczne oczywiście...bo tylko takie pragnę tu przeczytać...Reksiu..Malutki...trzymaj sie dzielnie i walcz...razem zwyciężymy...:lol: Quote
Recommended Posts