Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 245
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Oj niedobrze... :-( Reksiu nie daj się chorobie! Trzymam mocno kciuki, żeby ci się poprawiło :kciuki:
Czy to na skutek operacji, narkozy itp czy tak mogło być wcześniej tylko nikt tego nie sprawdzał?

Posted

No nie.....:placz::placz:Tylko nie to..przeciez przed operacja mial chyba o ile dobrze pamietam badana krew..(czy się może mylę?/)...możliwe, ze to przez narkoze czy operację????:crazyeye::-(

Posted

BajkaB napisał(a):
Wróciliśmy.Reksio dostał kroplówke,jutro znowu jedziemy.Ma ponad 10 mg kreatyniny i tyleż mniej więcej mocznika.Do tego 33 tys ponad leukocytów.
Trzeba wypłukiwac z organizmu te substancje.
Trudno powiedziec czemu nerki tak źle pracuja.Na pewno narkoza jest obciązeniem.To były pierwsze badania krwi,wcześniej najważniejsza była szybka interwencja chirurgiczna.

Moze jutro coś więcej ustale.

Przepraszam ze tak krótko i lakonicznie pisze,ale po prostu nie wyrabiam.5 moich ogonów,rano wytransportowałam jednego psa do domu,potem z Reksiem jechałam,potem znowu kolejna bide odebrałam z interwencji,potem znowu z Reksiem,do tego syn noge złamał..Zaczyna mi doby brakowac.Nie narzekam,tylko po prostu głupio mi,ze tak mało pisze.
Wybaczcie fotki juz jutro

BAjka..jesteś KOCHANA...o tej porze a jeszcze nam piszesz..malo??Pewnie ze chcialbysmy tu czytac poematy, ale kazda wiadomosc jest cenna..najwazniejsze ze jestes..ze piszesz..ze dzieki temu watek żyje...to jest tez nieoceniona pomoc...a my dzieki temu wiemy, to co powinnismy wiedziec...bedziesz miala sily i czas- napiszesz wiecej-tymczasem dziekujemy bardzo za te wiadomosci...chyba nie najgorsze zreszta i niosace nadzieję...Reksiu...kurde...zdrowiej nam szybko...nawet sie nie wyglupiaj:-(

Posted

Wróciliśmy.Reksio dostał kroplówke,jutro znowu jedziemy.Ma ponad 10 mg kreatyniny i tyleż mniej więcej mocznika.Do tego 33 tys ponad leukocytów.
Trzeba wypłukiwac z organizmu te substancje.
Trudno powiedziec czemu nerki tak źle pracuja.Na pewno narkoza jest obciązeniem.To były pierwsze badania krwi,wcześniej najważniejsza była szybka interwencja chirurgiczna.

Moze jutro coś więcej ustale.

Przepraszam ze tak krótko i lakonicznie pisze,ale po prostu nie wyrabiam.5 moich ogonów,rano wytransportowałam jednego psa do domu,potem z Reksiem jechałam,potem znowu kolejna bide odebrałam z interwencji,potem znowu z Reksiem,do tego syn noge złamał..Zaczyna mi doby brakowac.Nie narzekam,tylko po prostu głupio mi,ze tak mało pisze.
Wybaczcie fotki juz jutro

Posted

Reks trzymaj się mocno, będzie dobrze, musi być! jesteśmy z Tobą :-(

p.s. z mojego bazarku uzbierało się 68zł dla Reksia z czego Ewa Podleśny wylicytowała obrazek na 60zł ale wpłaci 100zł:multi: po odliczeniu kosztów wysyłki reszta idzie dla Reksa :multi:

Posted

niestety,problem niewydolnych nerek wciąż pamiętam w sposób wyjatkowo przytłaczający:-(
W przypadku Reksia pozostaje miec nadzieję, że mamy do czynienia z niewydolnością ostrą, bo to daje szansę na wycofanie się choroby ( w odróznieniu od tej przewlekłej). Może to narkoza tak dała w kość nerkom?

Posted

Jak juz Tomek poinformował,Reksio nadal źle.Parametry dziesieciokrotnie przekroczone, piesio nie je,jest słabiutki..Bardzo mi go żal.
Teraz najważniejsze,aby wypłukiwac toksyny,zatem kroplówki musza byc codziennie.Dostaje w nich też leki i aminokwasy na wzmocnienie
Oto jak nasz biedak wygląda:

Posted

Tak mi go żal :placz: Tyle już biedak wycierpiał :-(
Trzymaj się Reksiu, musisz wyzdrowieć piesiulku kochany :glaszcze: Nie może być inaczej :nono:

Posted

Tez tu jestem i z niecierpliwoscią ale i z nadzieją czekam na wieści...optymistyczne oczywiście...bo tylko takie pragnę tu przeczytać...Reksiu..Malutki...trzymaj sie dzielnie i walcz...razem zwyciężymy...:lol: