BajkaB Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Otrzymałam zgłoszenie,ze jest psiak z rana na nodze,a właściciele go nie lecza. Do tego uprzedzono mnie,ze rodzina ma problemy z alkoholem i nikogo nie wpuszczaja do domu nawet policji. Mimo wszystko zdecydowałam sie pojechać ,jak pisałam w towarzystwie Israela i Iwonki. Nie wiem czy stał sie cud,czy mam taki dar przekonywania,ze kobieta otworzyła drzwi,a po kilku minutach mojej perswazji oddała psa bez zadnego problemu.Kiedy go wyprowadziła myśłałam,ze padne trupem.Psiak przede wszystkim jest zatuczony jak prosiak,a łapa..Koszmar!Twierdziła,ze była u weterynarza,ale bardzo mętnie tłumaczyła,ze powiedział jej,ze nie da sie tego leczyc i trzeba psa uspic,a ona nie ma sumienia. Reks ma 7 lat,to bardzo miły psiak.Podobno łapa od roku jest chora. Serce mi sie kraje jak ten psiaczek cierpi. Od razu pojechaliśmy do kliniki.Rane dał sobie opatrzyc dopiero po Sedalinie. Łapa musi byc natychmiast amputowana!! Na razie jest na antybiotyku,a we czwartek ma byc amputacja łapki. w Kilinice Weterynaryjnej dr Molickiego w Dąbrowie Górniczej Potrzebne pilnie wsparcie na operacje i leczenie Reksa. Reks jest pod moja opieką. Jeśłi ktokolwiek chciałby wspomóc Reksa prosimy kierowac wpłaty na konto: Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych EMIR Oddział Słoneczna 4 96-321 Zabia Wola 59 1050 1924 1000 0090 6204 7718 Koniecznie z dopiskiem: Na operacje i leczenie REKSA z KOŁA SIEWIERZ PIlnie potrzebny jest DOM TYMCZASOWY w Sosnowcu lub okolicach na okres operacji REKSA To Reks.Jego łapa,a właściwie to co z niej zostało wymaga natychmiastowej amputacji.To jedyna droga aby uratowac mu zycie Jeśłi ktokolwiek moze pomoc to błagamy o wsparcie. Quote
israel Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Bez Waszej pomocy nie damy rady. Wpłacajcie ile kto może, proszę. Reks wygryzał łapkę dzień po dniu, żeby przestało boleć... Quote
gonia66 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 CZyli tego linka rozsylamy po znajomych...ok..:roll:Biedny....:-( Quote
israel Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Podnoszę Reksa. Może ktoś jeszcze zauważy... Quote
diana79 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 ale koszmar :placz: jak on musi cierpieć :placz: czy jego byli właściciele poniosą jakieś konsekwencje za takie zaniedbanie i doprowadzenie do takiego stanu? :shake::mad: czy ujdzie im to płazem... Quote
diana79 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 przelałam 30zł na powyższe konto przydałby się banerek do podpisu aby więcej ludzi się dowiedziało o tym nieszczęściu :-( ja niestety nie umiem robić banerków :shake: Quote
israel Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Poker, diana79 dziękujemy. Pieniądze można wpłacać na konto Emira podane w pierwszym poście z dopiskiem Na operację i leczenie Reksa z Koła Siewierz. Quote
Lidan Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Na szybkiego zrobiłam taki banerek, ale jeśli ktoś może zrobić lepszy to zapraszam ;) Quote
Lidan Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ja też kiepska jestem w te klocki ;) Zrobienie tego maleństwa zajęło mi ponad pół godziny :oops: Może kiedyś nauczę się wycinać tak, żeby sam piesek i napis był (bez butów, rąk, krzeseł itp) Trzymam kciuki za Reksa :kciuki: Kiedy zaplanowano operację? [SIZE="2"][SIZE="1"]Nie wiem czemu moje posty przeskakują :niewiem: Quote
BajkaB Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Dziękujemy Lidan,ja jestem kompletna noga,a banerek świetny Quote
ANETTTA Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 oooooooj duzo napewno duzo ...a potem DT lub hotel ... BajkaB ma tych tymczasów troche i do tego 5 swoich + kota ale po co ja to pisze przeciez o tym wiecie ..............:shake::shake::shake: Quote
Volt Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Niech zgadne gdzie trafil Reksiu? p.s Zabrali mi Brutuska do innego DT :-( Quote
ANETTTA Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 oooooooooooooo to Reksi ma super tymczas Quote
Lucyja Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Zamieściłam temat Reksa na forum collie. Może wspólnymi siłami uda sie pomóc biednemu Reksowi. Quote
israel Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Lucyja - dziękujemy bardzo!!! Każda pomoc dla Reksa jest na wagę złota! Quote
BajkaB Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 Zapoznanie z Dzoką.. Tak Reksio trafił na tymczas do Tomka -Volta,a Brutus pojechał do sympatycznej Pani Eli . Musze miec Reksa w miare blisko bo przeciez trzeba będzie zawozic go do kliniki. Jutro musze tez kupic Reksiowi karme dietetyczna bo jego rozmiary sa przerażajace. Zobaczcie jak wygląda z tyłu,a i tak fotki nie oddaja jego wyglądu. Gorąco dziękujemy za pomoc i prosimy nadal o wsparcie.Reksowi potrzeba sporych środków aby doszedł do siebie. Jutro ustale koszty operacji i badań Tomek nie martw sie.Brutus ma to do siebie,ze..wraca...do Ciebie:evil_lol: Quote
zurdo Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Jutro porozmawiam z szefową Fundacji Dr Lucy. Co prawda fundacja ma teraz dużo zobowiązań, ale mam nadzieję, że choć troszkę środków na pomoc uda się wygospodarować... Quote
diana79 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 zrobiłam bazarek na Rexa http://www.dogomania.pl/forum/f99/obrazy-swieczki-inne-na-ratowanie-zycie-rexa-do-27-01-a-129730/#post11638864 piesku trzymaj się mocno, teraz już nie będziesz tak cierpiał :shake: Quote
Ulka18 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Biedny Reks, zeby doprowadzic jego noge do takiego stanu :shake: A moze by aukcje cegielkowa zrobic dla Rexa? Zdjecia daja wiele do myslenia i na pewno przemowia do allegrowiczow. Quote
BajkaB Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Serdecznie wszystkim dziękujemy. Allegro ma zrobic osoba z Emira która moze wystawiac aukcje cegiełkowe. Juz z nią rozmawiałam Moi Kochani,bardzo prosiłabym o informacje osoby które przekazały pieniażi na Reksa.Jeśłi ktoś nie chce pisac w topiku to prosze na priv.Musze po prostu zorientowac sie jaka kwote zebraliśmy ,zeby wiedziec ile nam brakuje. Informacje oczywiscie podam na Forum Quote
Recommended Posts