Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kopiuję z forum spanielowego:

Jako użytkownicy forum spaniele.pl planujemy zorganizować I Ogólnopolski Zlot Spanielowy. Już od kilku lat usiłujemy się spotkać, niestety nigdy żaden pomysł nie został zrealizowany, a tym samym nasz kontakt wciąż opiera się przede wszystkim na internecie - pomijając krótkie spotkania w niewielkim gronie na wystawach.

Estera i Asia wyszły z propozycją, by wreszcie zorganizować się porządnie i spotkać w Sulistrowicach pomiędzy Masywem Ślęży a Wzgórzami Oleszewskim, ok. 40 km od Wrocławia. Sulistrowice oferują wszystko, co potrzebne do wypoczynku z czworonogiem: Lasy, pola, jeziorko i do tego miła obsługa, z chęcią goszcząca pieski na terenie swego ośrodka. Wybraliśmy to miejsce, gdyż zostało już sprawdzone przez psiomaniaków : )

Ośrodek Wypoczynku Świątecznego w Sulistrowicach można obejrzeć na stronie:
www.sulistrowice.eu

Po przeanalizowaniu planów wakacyjnych większości forumowiczów postanowiliśmy zorganizować nasz zlot w dniach 3-5 lipca, tj. piątek, sobota, niedziela, ze względu na pracujących właścicieli spanieli, którzy także chcieliby się pojawić na naszym spotkaniu - znamy się już przecież od lat, pora nasze kontakty przenieść w świat realny.

W Sulistrowicach mamy do dyspozycji domki 8-mio, 6-cio i 4-ro osobowe, oraz pokoje dwu osobowe w pawilonie. Na zlot innego forum psiego (dogomania.pl) udało się uzyskać zniżkę 25 zł od osoby/ za dobę, dziewczyny zajmujące się rezerwacją miejsc postarają się tyle też wytargować na zlot spanielowy

Jako iż jesteśmy z różnych województw naszego kraju postanowiliśmy się spotkać na Dworcu Głównym we Wrocławiu lub w jego okolicach, a także zorganizować wspólny przejazd pociągami do Wrocławia osób jadących tą samą trasą. Z Wrocławia do Sulistrowic będziemy mieli do przejechania jeszcze ok. godziny autobusem - zastanawiamy się nad wynajmem busika - jeśli nie, pojedziemy pks'ami które kursują regularnie.
W związku z tym, iż rozkład pociągów może jeszcze się zmienić na wakacje, nie planujemy na razie dokładnej godziny wyjazdu i przyjazdu na miejsce. Na pewno będziemy chcieli spotkać się we Wrocławiu ok. godziny 12-13, tak by spokojnie dotrzeć do ośrodka około godziny 14.

Co należy zabrać ze sobą koniecznie na zlot spanielowy pomijając nasze rzeczy osobiste i dokumenty? przede wszystkim kaganiec dla pieska, książeczkę zdrowia, smycz, obrożę, karmę na te 3 dni, ulubione przysmaki (w moim wypadku będą to pewnie także jeszcze jakieś gryzaki), torebki na psie kupki i ewentualnie kocyk dla pieska, by mógł się w dogodnych warunkach wysypiać : ). Bilet kolejowy dla psa to 15zł bez względu na odległość.

Lista chętnych, zdecydowanych na zjazd, w nawiasach wiek rocznikowo

1. Estera (lat 18 ) + pies + na 70 % drugi pies + pół łóżka dla synka Nikity - Czarka : )
2. Asia&Ginger (lat 26) + pies
3. amacariel (lat 18 ) +pies
4. Fresca (lat 16) +pies
5. Bobowita_MW (lat 16) + pies
6. Jagoda093 (lat 16) +pies
7. bartek7747 (lat 16) + pies
8. zeberka161 (lat 17) + pies
9. Leo (lat 29) + TZ + 2 psy
10. EwaNuka(lat 44) + TZ + 2 psy

Chętni, nie pewni : )
1. Kamila (lat 21)
2. Ines (lat 29)
3. klaudia (lat 20)
4. mrufk4 (lat 19)
5. Iwoona (lat 17)
6. mati + pies (lat 22)
7. Hogat (lat 34) + TZ + 2 psy
8. Cocermaniaczka (lat 22) + TZ + pies
9. Nikita (lat 27) + syn + TZ + 2 psy
10. Dina (16) + pies

Lista gości, odwiedzających nas na 1 dzień
EVE81 (27) + dzidziuś + TZ + pies

Jest to na razie spis osób z forum spanielowego. Niektóre z tych osób są również na Dogomanii (Asia & Ginger, Estera, Bobowita_MW, Cocermaniaczka, Leo, Nikita, Ewa_Nuka)

Może ktoś chce się dołączyć? :cool3:

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Buuu :placz: a my już będziemy wtedy w Anglii :watpliwy: Kurcze, a tak chętnie bym pojechała... I to jeszcze z Wrocławia... Może by tak w marcu się spotakać, hę ;)
Powiem tak, jak jakimś cudem będę wtedy w Polsce, to się zapiszę na pewno :roll:

Posted

Goś napisał(a):
Buuu :placz: a my już będziemy wtedy w Anglii :watpliwy: Kurcze, a tak chętnie bym pojechała... I to jeszcze z Wrocławia... Może by tak w marcu się spotakać, hę ;)
Powiem tak, jak jakimś cudem będę wtedy w Polsce, to się zapiszę na pewno :roll:

O kurczę, jaka szkoda, a taka byłaby okazja do spotkania z Tobą i Frytką. :placz:
To może termin Zlotu Dogomaniaków będzie Ci pasował 20-26 lipca, również w Sulistrowicach. :cool3: ;)

Posted

To może termin Zlotu Dogomaniaków będzie Ci pasował 20-26 lipca, również w Sulistrowicach.

No dobij, dobij mnie kobito tępym narzędziem! ;) 8-) My wyjeżdżamy na początku kwietnia (żeby mieć pewność, że Frytka będzie 100%zdrowa i sprawna) i tam już zostajemy...na stałe. Tak, że w tej chwili ciężko mi powiedzieć, który termin mi mniej pasuje :cool1: ;)
taka byłaby okazja do spotkania z Tobą i Frytką.

No, to teraz musisz wymyśleć inny sposób :shiny: ;) Bo nie myśl, że Ci odpuszczę :evil_lol:
A tak serio to ja lokum na nockę w razie czego mogę zapewnić (jeśli Ci 3psy + kot w domu nie przeszkadzają...no,a z Twoją Gingerką4:evil_lol:) i możnaby od razu skrzyknąć parę osób z Wrocławia i okolic i też takie mini spotkanko zorganizować... Oczywiscie jak Frycia bedzie mogła już się z psami bawić :Cool!:

Posted

Goś napisał(a):
No dobij, dobij mnie kobito tępym narzędziem! ;) 8-) My wyjeżdżamy na początku kwietnia (żeby mieć pewność, że Frytka będzie 100%zdrowa i sprawna) i tam już zostajemy...na stałe. Tak, że w tej chwili ciężko mi powiedzieć, który termin mi mniej pasuje :cool1: ;)

No, to teraz musisz wymyśleć inny sposób :shiny: ;) Bo nie myśl, że Ci odpuszczę :evil_lol:
A tak serio to ja lokum na nockę w razie czego mogę zapewnić (jeśli Ci 3psy + kot w domu nie przeszkadzają...no,a z Twoją Gingerką4:evil_lol:) i możnaby od razu skrzyknąć parę osób z Wrocławia i okolic i też takie mini spotkanko zorganizować... Oczywiscie jak Frycia bedzie mogła już się z psami bawić :Cool!:

Wyjeżdżacie na stałe? :placz:
W każdym razie jeśli przyjechalibyście obojetnie w którym terminie, to miejsce dla Was na pewno się znajdzie. :cool3:

A co do spotkania we Wrocławiu, to bedziemy teraz w lutym z Esterą w Sulistrowicach, a później może zostaniemy jeszcze we Wrocławiu na kilka dni, to chętnie Was odwiedzimy. Później może jeszcze na początku kwietnia znów będziemy we Wrocku.
No ale ja mieszkam w miarę blisko, to gdyby jakiś spacerek spanielkowy się szykował, to może dam radę podskoczyć. ;)

BBeta napisał(a):
Za daleko :cool1: Ale pomysł fajny

Za daleko? :-o
Dla chętnego nic trudnego. :eviltong:

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Wyjeżdżacie na stałe? :placz:
W każdym razie jeśli przyjechalibyście obojetnie w którym terminie, to miejsce dla Was na pewno się znajdzie. :cool3:

A co do spotkania we Wrocławiu, to bedziemy teraz w lutym z esterą w Sulistrowicach, a później może zostaniemy jeszcze we Wrocławiu na kilka dni, to chętnie Was odwiedzimy. Później może jeszcze na początku kwietnia znów będziemy we Wrocku.
No ale ja mieszkam w miarę blisko, to gdyby jakiś spacerek spanielkowy się szykował, to może dam radę podskoczyć. ;)

Jak coś to ja z Lusi mogę się do spaceru dołączyć :diabloti:

Posted

akira napisał(a):
Jak coś to ja z Lusi mogę się do spaceru dołączyć :diabloti:

No jasne, im nas więcej tym lepiej! :multi:

Magda&Bloom napisał(a):
my organizujemy zawody agility właśnie 4-5 lipiec

oj szkoda bo z chęcią bym przyjechała :placz:

Kurczę, strasznie szkoda.:placz:
Jak jednym termin pasuje, to innym nie... :-?

Goś napisał(a):
Asia, a kiedy dokładnie w lutym?? Powiedz, że w druiej połowie, powiedz... Bo my 16go dopiero mamy drugie zdjecie

Tak tak w drugiej połowie lutego. :multi:
20 lutego spotykamy się w Sulistrowicach na urodzinach Esterki, a po weekendzie może zostaniemy z Esti we Wrocku, to wtedy możemy urządzić spacerek. :cool3:

Posted

Tak, jakoś nie wyobrażam sobie swojego psa/psów w pociągu i PKS'ie :diabloti:
Ale będę śledzić wątek ;)

Posted

BBeta napisał(a):
Tak, jakoś nie wyobrażam sobie swojego psa/psów w pociągu i PKS'ie :diabloti:
Ale będę śledzić wątek ;)

Postaramy sie wynająć busa z Wrocławia do Sulistrowic, żeby właśnie nie trzeba było tłuc się autobusem. ;)

A dlaczego nie wyobrażasz sobie swoich psów w pociągu? Nigdy nie jeździły? ;)

Posted

Tak tak w drugiej połowie lutego. :multi:
20 lutego spotykamy się w Sulistrowicach na urodzinach Esterki, a po weekendzie może zostaniemy z Esti we Wrocku, to wtedy możemy urządzić spacerek. :cool3:

Jeżeli będziecie to z chęcia bym się z wami i z Lusi wybrala jesli nie macie nic przeciwko ;]

Posted

Goś napisał(a):
O matko, mam nadzieję, że do tego czasu mój Fryciol zdobędzie już pozwolenie na spotkania z psami!

Ja też bo z chęcią poznamy ja :):diabloti:

• 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...