Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 824
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem, że to Ci nie pomorze ale cóż...
Moja Hapi też zginęła pod kołami samochodu... Ponad dwa lata temu (patrz bannerek)... Ryczę za Nią do dziś.... Za 3 dni miała kończyć rok... Była ze mną przez osiem miesięcy... Po jej śmierci wszystko leżało tak samo... Smycz nie ruszona od ostatniego spaceru... Miska wypełniona wodą, którą jakoś nałogowo codziennie wymieniałam... Legowisko w którym nie spała i zabawki, którymi się nie bawiła...
Wszystko zmieniło się kiedy wzięłam Kor, czyli ponad pół roku temu... Smycze znowu wróciły do użycia, a zabawki.... Cóż zabawek trochę ubyło... Kora zamieniła mój codzienny płacz w szczery śmiech... Ona tak bardzo przypomina mi Hapi, choć są zupełnie inne... Gdyby dziś był dzień kiedy odeszła Hapiczka, nie czekałabym ani dnia na adopcje Kory... I nie jest to wcale brak szacunku dla zmarłej suni, a to że gdybym nie czekała Kora nie wycierpiałaby tyle dni bita, straszona i uwiązana na łańcuchu...

Guest Elżbieta481
Posted

Rozumiem Cię bardzo dobrze,bo tak jak Ty straciłam kochane zwierzątko.Choć nie pies a świnka morska:-(Obie straciłyśmy przyjaciół.
Czy będziemy jeszcze w stanie pokochac kolejnego zwierzka?
Najgorsze w tym wszystkim jest to,że przed oczami stoją obrazy z niedawnej przeszłości.:placz:Pusty pokój,puste miejsca...
Przytulam do serca i życzę byśmy znalazły ukojenie i spokój i żeby ten ból ucichł.Mówią mądrzy ludzie,że czas łagodzi ból-ja myślę,że tylko przytępia.
Tęsknota nie mija.
Elżbieta

Posted

akira napisał(a):
Wziełam niedawno suczke ... ale i tak bardzo tęsknie za Lusi :-(
Akira, nie wiem czy dobrze, ale odebrałam to tak jakbyś się nam tłumaczyła. "Wzięłam, ale tęsknię". Wiemy, że tęsknisz. Ale myślę, że zrobiłaś bardzo dobrze. Pomogłaś innemu psiakowi, a i tęsknota i cierpinie będzie lżejsze, łatwiejsze.
Lusi
  • tam u góry na pewno patrzy na Ciebie i cieszy się, że o niej pamiętasz, ale że wzięłaś pod swoje skrzydła nowego przyjaciela :)

• Posted

Estera napisał(a):
    Akira, nie wiem czy dobrze, ale odebrałam to tak jakbyś się nam tłumaczyła. "Wzięłam, ale tęsknię". Wiemy, że tęsknisz. Ale myślę, że zrobiłaś bardzo dobrze. Pomogłaś innemu psiakowi, a i tęsknota i cierpinie będzie lżejsze, łatwiejsze.
    Lusi
  • tam u góry na pewno patrzy na Ciebie i cieszy się, że o niej pamiętasz, ale że wzięłaś pod swoje skrzydła nowego przyjaciela :)

• eh ;/ nie tłumacze się. pewnie się cieszy lusi. a mała i tak prawie cały czas siedzi u rodziców. bo zostawiam ją z nimi

Posted

agaciaaa napisał(a):
    Tęsknisz i będziesz tęsknić jeszcze długo...

Pokaż nowego domownika, na pewno wszyscy są ciekawi ;)

Dziś lub jutro wrzuce jej zdjęcia