Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

U mnie moje pannice miały cieczki zawsze zsynchronizowane :lol: - pełen odjazd - zwłaszcza dla psa siąsiadki :lol: ...mówię "miały", bo obydwie są teraz wysterylizowane :lol:

Posted

U moich 3 dziewczynek jeszcze nie nastąpiła pełna synchronizacja :evilbat:

Ale do tej pory było, tak, że najpierw dostawała cieczki sunia alfa, a potem ta druga. Teraz mam za sobą cieczkę drugiej i najmłodszej, a u "staruchy" ani widu, ani słychu :roll:

Ciekawa jestem czy przetrzyma do maja/czerwca aby dostać cieczki razem z młodymi, czy tez one dostaną cieczki dużo wcześniej :roll:

Posted

E tam, jaki cyrk :roll:

Przecież lepiej mieć raz czy dwa razy w roku 3-4 tygodnie wycięte z życiorysu niż np. nieustającą cieczkę ( w przypadku 3-4 suczek w jednej hodowli) :D

Posted

eh, no po ich przodkach pozostaly jednak cechy stadne-panienki musz sie razem szykowac dla samca. Zawsze nadzieja,ze jednak ktoras 'siezalapie'A wyobrazcie sobie jaki horror musi odbywac sie w schroniskach, dla psow samcow, gdzie suki sa niesterylizowane. malawaszka wiesz o jakim schronisku mysle :-? Wszystkie suki cieczka razem :(

Posted

wiem :-? i wystarczy wtedy jeden kawaler zerwany i po ptokach 0X

ale po przodkach owszem odziedziczyły to, ale nie dlatego że może się któraś załapie bo u wilków tylko samica Alfa ma potomstwo, a reszta ma wtedy kiedy ona cieczkę a potem ciążę urojoną i mleko żeby robić za mamki :roll: tak mi kiedyś powiedziała wetka :fadein:

Posted

No tak dokladnie bylo. Ale nasze mysla, ze kazda z nich jest Alfa :D :(

Stad tez wiekszosc suk ma cieczki wiosna i jesienia-zapach roznosi sie po calym swiecie, chyba 8)

Zreszta, z innego powodu, to widac to niestety w schroniskach :( Wiecej w tym okresie ranny psow trafia. Suki i psy-'urywaja sie'-biegna na oslep w poszukiwaniu partnerki/partnera :(

Posted

Mam pytanie czy sunia zanim jest dostana cieczki juz zaczynaja pachniec inaczej i juz psy za nia biegaja?? Bo mi sie to stalo dwa dni temu. Jakis labek podbiegl i nie chcial sie od Suzi odczepic :lol: , przeslismy tak dobre parenascie metrow (wlasiciele sie nie zainteresowali :evil: ) wreszcie go doprowadzilam do pana ktory bez skutecznie zaczol wolac na psa. Pomogla smycz :-? .

Mysliscie ze jej sie zbliza cieczka?? Suzi skonczyla 10 m-c.

U malej Lilu (6 m-c) tez zaczelo sie cos chyba dziac :o czy to mozliwe??

Posted
Mam pytanie czy sunia zanim jest dostana cieczki juz zaczynaja pachniec inaczej i juz psy za nia biegaja??

No pewnie, szykuj się na wielkie gonitwy ;)

A co Lilu- różne suczki różnie dojrzewają. To, że sa dwie razem może dodatkowo "zamieszać" 8)

Posted

Witam w klubie zsynchronizowanych kapiacych suczek ;)

U mnie zawsze jedna dostaje, a po kilku dniach ma juz druga - Bunia to mala suczka i krwawienie trwa u niej 7-10 dni, u Berci natomiast minimum to 24 dni...

Jesli teraz Bercia jakiegos cholerstwa nie zalapaie, to bedzie wysterylizowana w koncu. Mam dosc tej blond dzi&%&ki ;)

Posted

Suka dla suki to konkurencja,owulacja jednej reguluje poziom hormonów drugiej,to jest tak,daj się pokryć pierwsza,bo innaczej twoja konkurentka pierwsza przekaże potomstwu geny,nawet u ludzi tak jest,do jednego pomieszczenia zamknięto dwie kobiety,jedna przed owulacją,druga po i robiono badania,tej drugiej zmienił się cykl

• 5 years later...
Posted

U mnie w tej chwili są 2 cieczki , matka i córka . Matka przyspieszyła o miesiac . Córka dostała we wigilię a matka kilka dni po .Najdziwniejsze ze córka ma cieczke bardzo niereguralnie ale zawsze koło stycznia maja razem , pomimo ze w miedzyczasie sa porody .