Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 134
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety wyszła niemiła sytuacja. Mange zostawiłam u ojca, miał jej pilnować póki jej nie zabiorę ze sobą. Tak upilnował, że młoda zaszła w ciażę a on nic o tym nie wiedział i biedna 10 szczeniorów urodziła. Na szczeście ojciec poszedł po rozum do głowy i młode zostały uśpione, zresztą gruba podobno i tak wcale się nimi nie opiekowała. Dowiedziałam sie o tym kilka dni po fakcie a jako że nie jeździłam przez ostatnie półtorej miesiaca do domu to nic nie zauważyłam.. A ostatnia cieczka była w maju, nie mam pojecia jak mogła mieć następną we wrześniu?
W każdym badź razie teraz mam rozbieganego, rozbitego psa, w dodatku chudego jak patyk, który nawet bawic sie nie chce.
Za dwa, trzy miesiace sterylizacja. Teraz juz ostatecznie. Jedyne zabezpieczenie, pewne, przed takimi sytuacjami. :shake:

Zapomniałam się 'pochwalić', ze Mange pierwszy raz w zyciu kogoś ugryzła. Co prawda nie mocno ale liczy sie fakt. Cały czas polowała na mojego kolegę. Moze to wina obecnej sytuacji i hormonów? Jak juz Mange przyjedzie do mnie do Olsztyna to wybieramy się na indywidualne sesje ze szkoleniowcem. Trzeba jej poukładać w tym dziwnym mózgu pare rzeczy..

EDIT:
coś z wakacji ;)
http://www.youtube.com/watch?v=NRe_bIkLMfU&context=C36b13bbADOEgsToPDskKO-hkm23EVY8fCNDncBFol

• 1 month later...
Posted

W odwiedziny serdecznie zapraszam :D Ale zadnego nie oddam :P

Dorado jakiś czas temu nas opuscił, tak z dnia na dzień, odszedł we śnie w nocy, rano już nie żył.. Bądź szczęśliwy mój kochany piesku za TM, odwiedź wszystkie moje zwierzaki, które już też są po drugiej stronie..

• :(
    Przeżył dłużej niż się wszyscy spodziewali, rok temu w schronisku jeszcze lekarze mówili, że nie przetrwa pierwszej lepszej zimy.. Żył jeszcze ponad rok u mnie, najpierw na tymczasie, potem jako dom stały. Cieszę sie, że mogłam mu podarować ciepło na ostatnie chwile życia..

A tymczasem zapraszam na watek mojej nowej tymczasowiczki, któej właściciel wyjechał zagranice a niunię oddał do schroniska..
    Wega: http://www.dogomania.pl/threads/222108

Co ja pacze? :D

• 1 month later...
    • 1 year later...
    Posted

Właśnie miałam pytać o Dorianka, a tu takie smutne wieści.. To był piękny i dostojny pies
    [*] :shake:
    A Kicior też przepiękny, smutno tu u Ciebie..
    Mange się już ogarnęła z akceptacją innych? A jak Wega? dawaj fotki! :)
    I na zdjecia z tego seminarium też czekam :D

Posted (edited)

Ojej. szmat czasu minęło, wiele wiele sie zmieniło! Już nie jest smutno, nadal pamietam o moim rudym Dorianku ale kolejne zwierzaki pchają się w mój dom ;)

Wega już dawno w domu stałym, zamieszkała u mojej koleżanki ze studiów. W miedzyczasie przewinęło sie przez nasz dom sporo tymczasowiczów, m.in. Pestka, Tofik, Figa, kilka szczeniaków, ruda Wena z pseudohodowli, szalony Łobuz Stójka i mix pinczera o wdzięcznym imieniu Killer :diabloti:

Mange się ogarnęła, nie wiem czy to wpływ sterylizacji czy pracy z nią- ale zrobiła się bardziej przyjacielska i ma nawet psich kolegów co wcześniej było prawie nie do pomyslenia.

W moje progi zawitał nowy psiak, Vigo, którego adoptowałam z Fundacji Lepszy Świat, przyjechał do mnie z katowic ;) Ma zacięcie sportowe i właśnie pod sport go brałam. Trenujemy sobie póki co frisbee i sztuczki, miał byc też flyball ale grupa flyball'owa się rozpadła.

Obecnie jest u mnie 6 psów, 4 koty i jutro przyjadą dwa szczury ;) Dwa psy mam na tymczasie. Jednego kota, Mortimera, znaleźliśmy jako oseska, dokarmialiśmy butelką. Teraz z lokalnego Malborskiego Stowarzyszenia Przyjaciół Zwierząt REKS adoptowaliśmy 3 kociaki.

Pokażę zaraz zdjecia :)

EDIT:
    Pimpek, szczeniak wczasowicz, ma już nowy dom. O 5ej rano urządzał sobie ganianki z koteckiem ;)

Baster, znaleziony psiak z mega siłą, kilka dni od znalezienia zgłosił się właściciel :)

Tamisia, wspaniała sunieczka, prawdopodobnie siostra Pimpka, znalazła już kochajacy domek

a tu Trójca Świeta, od lewej Vigosław, w środku Mange, po prawej Cezar

Edited by Pinesk@
    Posted

Przepraszam za jakośc niektórych zdjec ale długo nie miałam aparatu i zdjecia robione były telefonem

Cezar

Dzieło Mortimera w łazience

dwa szczeniaki od suni z łańcucha, Misiek i Misia, mają już domy stałe

Cezar, Psotka, Mortimer i Mange

Posted

Stójka vel Pimpek, bezdomniak przybierajacy charakterystyczną pozę gdy coś chciał :) Obecnie jest w innym DT, u kierowniczki OTOZ Animals w Elblagu, ciągle szuka domu

Vigosław

Łobuz i Cezar. Łobuz był psim ideałem, obecnie mieszka kilka ulic ode mnie, ma sie super

latająca M.

Posted

Drako, również mój wczasowicz, ma DS

i wczasowiczka Fige vel Inka, ma DS

Mamba vel Rotka, obecnie u mnie na tymczasie, bardzo tęskni za domem i uwielbia dzieci

Posted

Będzie sporo tych zdjęc :)

Kropek, wczasowicz o skomplikowanej przeszłości, na szczęście już w domu stałym

po lewej Killer, również pies z przeszłością i przygodami, już ma dom jak niebo, kilka ulic ode mnie. po prawej nuka

po lewej tymczasowiczka z pseudohodowli Wena, po lewej jej koleżanka również z pseudo. Obie mają już domki

i jeszcze raz łobuz

Posted

Nuka z 'zerwijmy łańcuchy' sprzed roku

Killer

Pestka, także tymczaska, sunia zamieszkała niedaleko Elbląga ze swoją nową rodzinką :)

druga, aktualna wczasowiczka Psotka

Posted

O cholera, Pinesia, jak ja Ci zazdroszcze że masz mozliwość brania tylu miśków na tymczas :(
    U mnie sie przez całe zycie przewinęło siedem, a Ty w ciągu półtorej roku masz tyle..
    Podziwiać, podziwiać i bić brawa :klacz:

Btw, jaki Cezarro jest do Doriana podobny :o :o

• 1 month later...
    Posted

Do Doriana? W życiu! :D Dorian był rudy i mały kundel, Cezar jest duży i czarny podp w typie DON :D

Po Mambie miałam kolejne dwa wczasowicze na kilka dni, Kargo, sunia zostawiona w pociagu ma już dom a Boston, łobuziak jakich mało, nadal go poszukuje. Niestety nie mógł u mnie przebywać dłuzej niż 3 nocki ponieważ Cezar miał problem z zaakceptowaniem go. Obecnie jest w innym DT

Kargo

boston

Mam sporo zdjęć z ostatniego spaceru ale nie chce mi się ładować na photobucketa i zmniejszać, moze kiedyś...

nowi domownicy:

Za to gratis mini DEMO początków Vigosława do wielkiej kariery :P
    http://www.youtube.com/watch?v=BfHMS-axDpw&feature=youtu.be