aina Posted October 28, 2004 Posted October 28, 2004 mam 6-cio miesięczną suczkę pinczer miniaturka.Potrzeby załatwiajuż na dworze.Rzadko zdarza się to w domu.Najczęściej wtedy kiedy ja zaniedbam godz. wyjścia. Ale zdarza jej się często obsikać córki rzeczy. Co to znaczy? Quote
Kasienka_ Posted October 29, 2004 Posted October 29, 2004 a jakie sa relacje miedzy psem a corka? ;-) Quote
aina Posted October 29, 2004 Author Posted October 29, 2004 Myślę że dobre, to znaczy normalne. To ona wita się z Roxi, nie pozwala jej na to na co nie powinna Quote
Kasienka_ Posted November 2, 2004 Posted November 2, 2004 moze po prostu bardzo corcie lubi i kiedy jej nie ma z tesknoty obsikuje jej rzeczy :) a kiedy corka wychodzi, to jak sie psiak zachowuje? czeka niespokojny, kreci sie po domu etc, czy np spi? noi wlasnie kiedy obsikuje te rzeczy? jak wszyscy sa w domu czy jak zostaje sama? Quote
aina Posted November 3, 2004 Author Posted November 3, 2004 obsikuje kiedy córka jest w domu. Kiedyś nasikała jej na łóżko i córka bardzo na nią nakrzyczała i dała jej klapsa. I od tego się zaczęło. Nawet jak ją bierze na ręce to potrafi czsami ją obsikać. Może to ze strachu. Może to minie po jakimś czasie. Od jakiegoś tygodnia nie zdarzyło się jej ani razu siknąć. Może to dobry znak. Quote
Kasienka_ Posted November 3, 2004 Posted November 3, 2004 hmm, 6 miesiecy to wcale nie jest tak malo, no ale w koncu to malutki psiaczek ;) moze rzeczywiscie ze strachu, czasem niestety trzeba krzyknac na psiaka i wtedy <sik> ;) no ale skoro od tygodnia nigdzie nie siknela, to moze to tylko jakis mlodzienczy bunt ;) bedzie dobrze, najwazniejsze zeby jak najmniej krzyczec, ale pokazywac jej w razie zlapania na goracym uczynku, ze tak niewolno, chyba psiak juz wie co znaczy "nie" "niewolno"? jesli nie, to najwyzszy czas ;) pozdr. Quote
Recommended Posts