olinafm Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Co powinnam zrobić z szyją i piersią psa po wytrymowaniu go? Cujo od ostatniej wizyty u fryzjera (był ścinany) już trochę zarósł, więc postanowiłam go trochę porządniej wytrymować. Nauczyłam się w miarę posługiwać trymerem i od jakiegoś czasu co parę dni go trochę przejezdzam nim. Na grzbiecie już nawet zrobił mu się ładny szorstki włos. Mimo to włosy już ma za długie. Jako że jest zimno nie chcę go znowu ściąć u fryzjera. Postanowiłam poświęcić trochę czasu i dość mocno wytrymować (ale nie do łysa). O ile z grzbietem nie mam problemów to co mam zrobić z szyją i piersią? (łap i brzucha chyba wogóle nie powinnam ruszać? tylko rozczesywać szczotką jak dotychczas?) PS. może warto zainwestować np w taką http://allegro.pl/item530158993_maszynka_do_strzyzenia_psa_muscat.html maszynkę i spróbować samodzielnie psa przejechać? Wiem że polecane są raczej droższe maszynki ale trochę obawiam się że jak mi by po pierwszym razie nie wyszło to maszynka by poszła w kąt a pies wrócił do chodzenia do fryzjera Quote
Elitesse Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 szyje i piers sie goli maszynka, niektorzy skubia to do lysa ale .. :roll: takie maszynki ci nie polecam bo bylaby raczej jednorazowego uzytku przy sznaucerowym wlosie, jesli cie nie stac na sensowna elektryczna to moze kup maszynke reczna ? Quote
LeCoyotte Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Elitesse napisał(a): to moze kup maszynke reczna ? jaką polecasz?:cool3: Quote
Agnieszka K. Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jedyna sensowna tot maszynka reczna Hauptnera. Quote
LeCoyotte Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Agnieszka K. napisał(a):Jedyna sensowna tot maszynka reczna Hauptnera. to wiem:evil_lol: ale skoro Elitesse poleca ręczne maszynki tańsze od maszynek elektrycznych i od nich lepsze, to zaciekawiło mnie jakie to mogą być:cool3: Ja używam mosera 1400 i na moje domowe potrzeby wystarcza (golenie szyi, uszu i reszty głowy). Hauptnery też mam (mała i duża) ale rzadko używam. Quote
Agnieszka K. Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 LeCoyotte napisał(a):to wiem:evil_lol: ale skoro Elitesse poleca ręczne maszynki tańsze od maszynek elektrycznych i od nich lepsze, to zaciekawiło mnie jakie to mogą być:cool3: Ja nigdzie nie znalazałam w wypowiedziach Elitesse takiego stwierdzenia, aby maszynki reczne były lepsze od elektrycznych. Na pewno jest tańsza, bo reczna Hauptnera kosztuje ok. 200 zł, a ze te pieniadze nie kupi sie porządnej maszynki elektrycznej. Napisała, ze zamiast kiepskiej elektryczej lepiej kupic dobra ręczna z czym sie równiez zgadzam. Ja na domowe potrzeby mam Andisa AGC super 2 :lol: i 6 ostrzy i jestem bardzo zadowolona :multi:. Quote
LeCoyotte Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Agnieszka K. napisał(a):Ja nigdzie nie znalazałam w wypowiedziach Elitesse takiego stwierdzenia, aby maszynki reczne były lepsze od elektrycznych. Na pewno jest tańsza, bo reczna Hauptnera kosztuje ok. 200 zł, a ze te pieniadze nie kupi sie porządnej maszynki elektrycznej. Skoro za te same pieniądze nie kupi się dobrej maszynki el. a można mieć porządną ręczną, więc znaczy to że jest lepsza ta ręczna od el. w tej samej cenie:evil_lol: Za 200zł dostanę słabą maszynkę el. albo porządną ręczną.. i wynika z tego, że ręczna będzie lepsza do sznaucerzego włosa, niż elektryczna:evil_lol: Pokręcone ale wiadomo o co chodzi:lol: A jaką polecacie sensowną maszynkę dla sznaucera? Oczywiście w grę nie wchodzą ceny rzędu 600zł:lol: tylko coś tańszego.. Quote
Elitesse Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Agnieszka K. napisał(a):Jedyna sensowna tot maszynka reczna Hauptnera. ja tez mam taka maszynke i przez poltorej roku do swojego najstarszego sredniaka tylko takiej uzywalam - i do robienia calego psa i do przygotowania na wystawy taka maszynka reczna jest lepsza od badziewnej elektrycznej - starcza na lata i nie wysiadzie w polowie strzyzenia - moja ma juz 10 lat i dalej tnie teraz uzywam jej do szczeniakow lub psow ktore boja sie buczenia zwyklej maszynki Quote
Recommended Posts