Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Fafciu ma stwierdzone powiekszone serce dostaje fortekoor.Ale dzisiaj zaczoł mi mocno kaszleć aż z momentami bezdechu jak kaszle to tak jak by miał zwymiotować ale on tą widzieline nie chce oddać tylko połyka nosek ma ciepły jest śpiący ...Rano jeszcze nie kasłał tak mocno takto poszłabym dzisiaj do weterynarza a takto musze czekać do jutro...Straszanie sie boje co ma robić :-(Jak myślicie jest to przeziembienie czy od serca.

Posted

Przed chwilą zwymiotował mi biała gestą ,lepką wydzieliną...Zastanawiam sie ciągle co to jest szczekać też nie może bo odrazu meczy go kaszel....:-(

:Help_2::placz:

Posted

ubocznym niekozystnym efektem stosowania Fortekortu(Lotensin)i innych ACE jest suchy kaszel, natomiast leki z grupy Sartanow nie powoduja kaszlu i dzialaja w podobny sposob. spytaj o Losartan lub inny sartan przy okazji sprawdzania przeziebienia.

Posted

Ale fafciu bierze Fortekoor 0d ponad roku i nie zdarzyło sie żeby miał od leku kaszel...
Ale byłam dzisiaj z nim u weterynarza temperature ma 40,5 C dostał leki 4 zaszczyki i antybiotyk Synulox 50 mg ma zapalenie krtani i tchawicy :-(

Posted

[quote name='Hawanka']Ale fafciu bierze Fortekoor 0d ponad roku i nie zdarzyło sie żeby miał od leku kaszel...
Ale byłam dzisiaj z nim u weterynarza temperature ma 40,5 C dostał leki 4 zaszczyki i antybiotyk Synulox 50 mg ma zapalenie krtani i tchawicy :-(

Wygląda na to ,że może mieć chore gardło.Musisz iść do wet-a, gorączki nie ma się nawet od podrażnienia lekami nasercowymi (zakładam, że ma gorączkę- suchy nos i pogoda sprzyja infekcjom).

Sorki nie przeczytałam Twojego ostatniego posta (problemy z kompem.) Najważniejsze, że już wszystko wiesz, życzę zdrowia.

Posted

Witam wszystkich

Mam 3 misięczną suczkę bernadynkę od tygodnia się drapie nie są to pchły itp. tzn , najpierw drapała tylko jedną łapkę przednią przy łokciu aż miała cała rozdrapaną poszłam z nią do weterynarza przez 4 dni dostawała zastrzyki a ostatnie 3 dni antybiotyk w tabletkach a teraz drapie się jeszcze gorzej na drugiej łapce i po brzuchu do tego się gryzie było już lepiej ale dzisiaj jestem już załamana nie wiem co jej jest ... suche i puszki też zostały odstawione ponieważ już miałam nadzieję że na pedigree jest uczulona bo bardzo dużo negatywnych opinii o tej karmie czytałam więc teraz od 2 dni je wyłącznie jedzenie gotowane tj. ryż z surową marchewką ,buraki,jabłko do tego gotowany kurczak, twaróg , jogurt naturalny,jajka. Poprawy jednak nie widać nawet jest coraz gorzej dzisiaj dostaje na noc ostatnią tabletkę antybiotyku czy możliwe że to przez ten antybiotyk jest coraz gorzej?czy w jedzeniu coś nie tak? nie mam już pojęcia co robić bo weterynarz sam z tego co widzę nie wie bo to co proponuje nic nie pomaga ani jeden ani drugi.Przeszukałam cały internet ale nic nie znalazłam dlatego postanowiłam tutaj napisać bardzo proszę o pomoc dodam że piesek ma apetyt i nie jest osowiały cały czas szaleje i podgryza wszystkich mamy tez starszego psa i mu nic nie jest więc chyba to musi być jakaś choroba wewnątrz bo tak ten starszy juz by sie dawno od małej zaraził prawda? PROSZE POMOZCIE CO ROBIC dodam jeszcze że już jej ubieram małe bluzeczki z długimi rękawami żeby nie rozdrapywała ponownie tych ran ale jak tylko ściągnę jej bluzkę to zaraz ma rozdrapane do krwi:( proszę pomóżcie boję się że jeszcze mi zdechnie:(((( a wtedy ja razem z nią:-(

Posted

Chyba pomyliłaś sie z notatką...To Jest dział KARDIOLOGIA :diabloti:
Po mojemu ona ma Atopowe Zapalenie Skóry...Proponuje zmienić weterynarza :cool3: