Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mam podobny problem z niejadkiem:angryy:,
Caly czas jadla 2 razy dziennie karme namoczona Royal Canin, plus 2 x dziennie gotowane jedzenie.
Od dwoch dni moja mala ma wielkiego focha na karme:eviltong::obrazic:
Byc moze zebki jej sie zmieniaja bo ma juz prawie 3 miesiace.
Tak wiec namoczona karme rozgniatam dodatkowo widelcem i dodaje kawalki ugotowanej ryby-zjada ale nie z duzym entuzjazmem.
Wogole zjada mniej jedzenia niz wczesniej.
Chyba kupie jej inna karme??

Posted

India napisał(a):
Ja mam podobny problem z niejadkiem:angryy:,
Caly czas jadla 2 razy dziennie karme namoczona Royal Canin, plus 2 x dziennie gotowane jedzenie.
Od dwoch dni moja mala ma wielkiego focha na karme:eviltong::obrazic:
Byc moze zebki jej sie zmieniaja bo ma juz prawie 3 miesiace.
Tak wiec namoczona karme rozgniatam dodatkowo widelcem i dodaje kawalki ugotowanej ryby-zjada ale nie z duzym entuzjazmem.
Wogole zjada mniej jedzenia niz wczesniej.
Chyba kupie jej inna karme??

Rób jej namoczoną karmę i posypuj ugotowanym kurczaczkiem.

Jeśli zmieniasz karmę, rób to stopniowo, bo wywołasz u pieska problemy jelitowe :cool3:

Posted

Malenka,masz racje narazie nie zmienie jej karmy tylko bede czyms ja posypywac:grins:
Jestem pewna ze moja panna zmienia zeby,gryzie co jej popadnie, wciagnela juz pol kosci (takiej specjalnej do czyszczenia zebow:crazyeye:

Dzis bylam z nia na krotkiej wycieczce rowerowej, siedziala sobie grzecznie w koszyku zawieszonym na ramie:painting: oczywiscie byla smycza przywiazana.
A ze mieszkam w kraju gdzie rower to podstawa-tak wiec nalezy ja od malego uczyc:lol:
Fify jeszcze nie wychodzi na dwor, czeka ja ostatnia szczepionka.Hahah i chyba jej sie swiat zewnetrzny bardzo podobal, przygladala sie wszystkiemu:-o:bigcool:

Aha a jak moge avatarek umiescic, probuje i nic, niby w moim profilu jest zdjecie ale nie wyswietla sie przy listach przezemnie napisanych:shake:
pomocy!!!:Help_2:

Posted

India napisał(a):
Malenka,masz racje narazie nie zmienie jej karmy tylko bede czyms ja posypywac:grins:
Jestem pewna ze moja panna zmienia zeby,gryzie co jej popadnie, wciagnela juz pol kosci (takiej specjalnej do czyszczenia zebow:crazyeye:

Dzis bylam z nia na krotkiej wycieczce rowerowej, siedziala sobie grzecznie w koszyku zawieszonym na ramie:painting: oczywiscie byla smycza przywiazana.
A ze mieszkam w kraju gdzie rower to podstawa-tak wiec nalezy ja od malego uczyc:lol:
Fify jeszcze nie wychodzi na dwor, czeka ja ostatnia szczepionka.Hahah i chyba jej sie swiat zewnetrzny bardzo podobal, przygladala sie wszystkiemu:-o:bigcool:

2 tygodnie po drugim szczepieniu możesz z nią wychodzić, ale uważaj na kooopki :cool3:

Karmy na razie faktycznie nie zmieniaj, royal jest dobry :razz:

Posted

A to moj wet jakis dziwny jest, mowil zeby jeszcze nie wychodzic z nia, czekac do 3 szczepionki:mad:.
Podobnie z ta temperatura u psa, mowil ze 38,5 to juz goraczka:cool1:
Chyba co kraj to inny obyczaj.

Jesli tak jest jak mowisz , to chyba z nia zaraz pojda na pierwszy prawdziwy spacer:painting:

Posted

India napisał(a):
A to moj wet jakis dziwny jest, mowil zeby jeszcze nie wychodzic z nia, czekac do 3 szczepionki:mad:.
Podobnie z ta temperatura u psa, mowil ze 38,5 to juz goraczka:cool1:
Chyba co kraj to inny obyczaj.

Jesli tak jest jak mowisz , to chyba z nia zaraz pojda na pierwszy prawdziwy spacer:painting:

38,5 to normalna temeratura :razz:

Wyjdź z nią, ale nie pozwalaj się jej zbliżac do innych piesków, wąchac sików i kupek :razz: czyli na smyczy... krótkiej smyczy :razz:

Posted

Możesz z nią śmiało wychodzić.Mój Oli też jest przed ostatnim szczepieniem i wet powiedział że może chodzić na krótkie spacerki tylko nie może mieć kontaktu z innymi psami i nie może niczego lizać ani wąchać odchodów innych psów.:mad:

Posted

Fify zachwycona jest spacerami:multi:

Tylko ciagnie ja go odchodow innych psow:pissed::nonono2:

Teraz trzeba ja uczyc ladnego chodzenia na smyczy.

W piatek dostanie ostatnia szczepionke i chipa (bedzie umieszczony gdzies w okolicy karku)

Z jedzeniem roznie,wczoraj wieczorem dostala sucha karme RC namoczona w wodzie z dodatkim ryby.
Zjadla malo i rano ta karma nadal byla w misce:mad:.
Wrzucilam i zrobilam nowe jedzonke tez karme,troche zjadla.
O 12- tej dostala ugotowane serce z marchewka ,troche makaronu-Zjadla az jej sie uszy trzesly.
Tak wiec chyba rozpiescilam mala bestie:look3::-x

• 3 months later...
Posted

Może dlatego że zasmakowały mu przysmaki ze stołu . Mój piesio wogóle karmy nie je bo nie lubi,. Za to lubi wszystko to co je każdy czyli kanaopki , kotlety,a nawet owoce i warzywa . Nie martw sie nic mu sie nie stanie gdy będzie głodny to zje ;)