India Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Ja mam podobny problem z niejadkiem:angryy:, Caly czas jadla 2 razy dziennie karme namoczona Royal Canin, plus 2 x dziennie gotowane jedzenie. Od dwoch dni moja mala ma wielkiego focha na karme:eviltong::obrazic: Byc moze zebki jej sie zmieniaja bo ma juz prawie 3 miesiace. Tak wiec namoczona karme rozgniatam dodatkowo widelcem i dodaje kawalki ugotowanej ryby-zjada ale nie z duzym entuzjazmem. Wogole zjada mniej jedzenia niz wczesniej. Chyba kupie jej inna karme?? Quote
Maleńka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 India napisał(a):Ja mam podobny problem z niejadkiem:angryy:, Caly czas jadla 2 razy dziennie karme namoczona Royal Canin, plus 2 x dziennie gotowane jedzenie. Od dwoch dni moja mala ma wielkiego focha na karme:eviltong::obrazic: Byc moze zebki jej sie zmieniaja bo ma juz prawie 3 miesiace. Tak wiec namoczona karme rozgniatam dodatkowo widelcem i dodaje kawalki ugotowanej ryby-zjada ale nie z duzym entuzjazmem. Wogole zjada mniej jedzenia niz wczesniej. Chyba kupie jej inna karme?? Rób jej namoczoną karmę i posypuj ugotowanym kurczaczkiem. Jeśli zmieniasz karmę, rób to stopniowo, bo wywołasz u pieska problemy jelitowe :cool3: Quote
India Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Malenka,masz racje narazie nie zmienie jej karmy tylko bede czyms ja posypywac:grins: Jestem pewna ze moja panna zmienia zeby,gryzie co jej popadnie, wciagnela juz pol kosci (takiej specjalnej do czyszczenia zebow:crazyeye: Dzis bylam z nia na krotkiej wycieczce rowerowej, siedziala sobie grzecznie w koszyku zawieszonym na ramie:painting: oczywiscie byla smycza przywiazana. A ze mieszkam w kraju gdzie rower to podstawa-tak wiec nalezy ja od malego uczyc:lol: Fify jeszcze nie wychodzi na dwor, czeka ja ostatnia szczepionka.Hahah i chyba jej sie swiat zewnetrzny bardzo podobal, przygladala sie wszystkiemu:-o:bigcool: Aha a jak moge avatarek umiescic, probuje i nic, niby w moim profilu jest zdjecie ale nie wyswietla sie przy listach przezemnie napisanych:shake: pomocy!!!:Help_2: Quote
Maleńka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 India napisał(a):Malenka,masz racje narazie nie zmienie jej karmy tylko bede czyms ja posypywac:grins: Jestem pewna ze moja panna zmienia zeby,gryzie co jej popadnie, wciagnela juz pol kosci (takiej specjalnej do czyszczenia zebow:crazyeye: Dzis bylam z nia na krotkiej wycieczce rowerowej, siedziala sobie grzecznie w koszyku zawieszonym na ramie:painting: oczywiscie byla smycza przywiazana. A ze mieszkam w kraju gdzie rower to podstawa-tak wiec nalezy ja od malego uczyc:lol: Fify jeszcze nie wychodzi na dwor, czeka ja ostatnia szczepionka.Hahah i chyba jej sie swiat zewnetrzny bardzo podobal, przygladala sie wszystkiemu:-o:bigcool: 2 tygodnie po drugim szczepieniu możesz z nią wychodzić, ale uważaj na kooopki :cool3: Karmy na razie faktycznie nie zmieniaj, royal jest dobry :razz: Quote
India Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 A to moj wet jakis dziwny jest, mowil zeby jeszcze nie wychodzic z nia, czekac do 3 szczepionki:mad:. Podobnie z ta temperatura u psa, mowil ze 38,5 to juz goraczka:cool1: Chyba co kraj to inny obyczaj. Jesli tak jest jak mowisz , to chyba z nia zaraz pojda na pierwszy prawdziwy spacer:painting: Quote
Maleńka Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 India napisał(a):A to moj wet jakis dziwny jest, mowil zeby jeszcze nie wychodzic z nia, czekac do 3 szczepionki:mad:. Podobnie z ta temperatura u psa, mowil ze 38,5 to juz goraczka:cool1: Chyba co kraj to inny obyczaj. Jesli tak jest jak mowisz , to chyba z nia zaraz pojda na pierwszy prawdziwy spacer:painting: 38,5 to normalna temeratura :razz: Wyjdź z nią, ale nie pozwalaj się jej zbliżac do innych piesków, wąchac sików i kupek :razz: czyli na smyczy... krótkiej smyczy :razz: Quote
malinka2 Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Możesz z nią śmiało wychodzić.Mój Oli też jest przed ostatnim szczepieniem i wet powiedział że może chodzić na krótkie spacerki tylko nie może mieć kontaktu z innymi psami i nie może niczego lizać ani wąchać odchodów innych psów.:mad: Quote
India Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Fify zachwycona jest spacerami:multi: Tylko ciagnie ja go odchodow innych psow:pissed::nonono2: Teraz trzeba ja uczyc ladnego chodzenia na smyczy. W piatek dostanie ostatnia szczepionke i chipa (bedzie umieszczony gdzies w okolicy karku) Z jedzeniem roznie,wczoraj wieczorem dostala sucha karme RC namoczona w wodzie z dodatkim ryby. Zjadla malo i rano ta karma nadal byla w misce:mad:. Wrzucilam i zrobilam nowe jedzonke tez karme,troche zjadla. O 12- tej dostala ugotowane serce z marchewka ,troche makaronu-Zjadla az jej sie uszy trzesly. Tak wiec chyba rozpiescilam mala bestie:look3::-x Quote
michalmiotk Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 A dalas mu tom samom karme co jadl wczesnij ? Moze dalas mu innom i teraz nie chce jesc.:Dog_run::PROXY5: Quote
ola12021 Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 Może dlatego że zasmakowały mu przysmaki ze stołu . Mój piesio wogóle karmy nie je bo nie lubi,. Za to lubi wszystko to co je każdy czyli kanaopki , kotlety,a nawet owoce i warzywa . Nie martw sie nic mu sie nie stanie gdy będzie głodny to zje ;) Quote
Recommended Posts