Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

nescca napisał(a):
Super. Czekam na wieści. Nie przeszkadza mi to ,że podałaś kontakt do mnie. Jest spoko.

Potrzebny jest adres do tej kobiety żeby GoskaGoska zorientowała się czy da radę podejść. Ale to chyba dopiero jutro..:oops: no i prosiła o jakieś wskazówki o co w ogóle chodzi..

Posted

to jestem. Wogole jesli porusza sié temat psow z Brzegu Dolnego to jest tu tragedia :placz: , poprostu szkoda slow , więc jesli jest ktos z okolic ze Strazy dla Zwierząt to może kogos wreszcie zainteresują te bezpanskie psy. Gmina nie ma tu podpisanej umowy ze schroniskiem, wiec błąkających psów jest tu sporo.
Problemow cała masa. Nie wiem tylko czy wszytskim udało się przeżyć te mrozy. Poza tym "wlaściciele" puszczają psy samopas i całe dni latają po okolicach. Generalne jest tu cała masa bezpanskich psow a jeszcze większa ilość psow zaniedbanych. Więc wcale taki tu pseudohodowca by mnie nie zszokowal. Tu te zwierzęta naprawdę potrzebują pomocy nie tylko ten biedny west.
Co do wykupu to chyba mija się z celem, bo kobietę przekona to , ze nawet taki piesek znajdzie domek, to dla niej żyła złota.
Nescca - jesli mieszkasz gdzies niedaleko czy moze moglibyscie zainterweniowac jesli by zglosila pare spraw, przed wszytskim jest tu parę psow , ktore są bezpanskie, do tego ludzie tu bezsesnu rozmnazają psy i pozniej dzieci chodzą i się pytają czy ktoś szczeniaka nie przygarnie. Sama mam jednego psa tutajszą znajdę. Zawsze jak tu jestem to pęka mi serce , bo nie bardzo mam jak im pomoc. Wiem, ze trochę nie w temacie zaczęłam pisać, ale jesli podało słowo Brzeg Dolny to chciałam wszytskim uświadomić, ze tu jest duży problem z bezpanskimi psami i nie można poprostu wykupic szczeniaka, bo to west, a zostawic te wszytskie biedne kundelki. Mozna kobiecie powiedziec, ze jesli nie znajdzie kupca to zeby się zgłosila i psa ,ktoś od niej odbierze. W brzegu Dolnym jest max 3 weterynarzy wiec nie jest tak ciężko sprawdzic czy psy mają opiekę . A medyczną.A tak naprawdę na kazdego pseudohodowce należało by nasłać urząd skarbowy, bo zapewne nikt z nich nie odprowadza podatkow.
Zdecydujcie dziewczyny tak do konca jak chcecie zadzialac, zeby faktycznie ceny nie podbic, bo zacznie pełno ludzi dzwonic o niego. Jesli go chcecie wykupic to co mam go odrazu zabrac od tej hodowczyni??

\wracając do psiaka to

Posted

GoskaGoska napisał(a):
Wiem, ze trochę nie w temacie zaczęłam pisać, ale jesli podało słowo Brzeg Dolny to chciałam wszytskim uświadomić, ze tu jest duży problem z bezpanskimi psami i nie można poprostu wykupic szczeniaka, bo to west, a zostawic te wszytskie biedne kundelki.
\wracając do psiaka to

Masz rację że inne psy też potrzebują pomocy ale ten nie dość że chory to jeszcze zachodzi obawa by nie trafił do pseudohodowli :shake: , tu nie chodzi o to czy west czy innej rasy, a o to by mu pomóc. Ponadto wiadomo gdzie on konkretnie jest, a pieski z Brzegu Dolnego i wszystkie inne błąkające trzeba najpierw złapać a dopiero pomóc ;)
Może załóż wątek, na pewno jest wiele osób z tamtego rejonu i wspólnie coś wymyślimy(ja mogę pomóc rozwinąć temat gdyby co;))
Widać że też masz dobre serduszko...:loveu:

Posted

[quote name='evl']założyłam: http://www.dogomania.pl/forum/f943/poszukiwany-wolontariusz-dolnoslaskie-129710/#post11637614

pozwoliłam sobie napisać, żeby kontaktować się również z Abrakadabrą lub nesccą, jeśli któraś z Was sobie tego nie życzy, mogę edytować post... :oops:

Ja równiez nie mam nic przeciwko ....
Poczekamy, może ktoś się zdecyduje na wizytę u babki.
W każdej chwili udostępnię chętnemu jej adres i telefon.

Posted

najgorsze są w tym wypadku 2 rzeczy dziś się kończy aukcja i trzeba coś wymyślić. Bo w końcu nic nie pomożemy. jak to pseudo i taka jak w opisie pana to jaka mamy pewność co oni zrobią z maleńkim? Towar się nie sprzedal w ich mysleniu wiec po co go trzymac;( Nie chciałabym usłyszeć za kilka dni że ktoś znalazł zwłoki pieska tylko dlatego ze nie mam kasy mu pomoc... nie wiem mielismy zadzwonic jako z dogo powiedziec ze jest chory i mozemy go zabrac ale za darmo. Potem byla wersja strazy dla zwierzat. No a teraz czekamy... :crazyeye:

Posted

to proszę przyslij mi adres zebym sprawdzila lokalizacje , to zobaczę gdzie to jest dokladnie.
Problem z resztą psow jest taki, ze ja tu nie mieszkam, jestem tu tylko od czasu do czasu. Wyłapywac te wsztskie bezdomne psiaki nie bardzo mam jak, kurcze troche boję się isc do tej baby, bo jak zobaczę co się dzieje to najchętniej odrazu bym zabrala od niej wszytskie pieski i nie będę umiała wyjść od niej

Posted

Witajcie!
Uwazam, ze wykupienie tej psinki to zly pomysl... Zacheci to pania do dalszego procederu. Moze faktycznie daloby rade z nia porozmawiac? Zachecic jakos do oddania? Niestety do Brzegu Dolnego mam kawalek drogi.
Bardzo bym chciala okazac sie pomocna, ale nie wiem jak? Moglabym oferowac mu dom, ale mam male dziecko, kocura i sunie... A kompletnie nie znam charakteru psow tej rasy. Pozostaje mi trzymac kciuki za pomyslny rozwoj wydarzen!

Pozdr.
Havena

Posted

Mysle, ze faktycznie wykup i to za 300 zł to nie jest dobry pomysł, musimy porozmawiac z kobietą, jesli nikt go nie chce a ona chce sie go pozbyc to go odda jak nie dzis to za jakis czas

Posted

GoskaGoska napisał(a):
to proszę przyslij mi adres zebym sprawdzila lokalizacje , to zobaczę gdzie to jest dokladnie.
Problem z resztą psow jest taki, ze ja tu nie mieszkam, jestem tu tylko od czasu do czasu. Wyłapywac te wsztskie bezdomne psiaki nie bardzo mam jak, kurcze troche boję się isc do tej baby, bo jak zobaczę co się dzieje to najchętniej odrazu bym zabrala od niej wszytskie pieski i nie będę umiała wyjść od niej

GoskaGoska - wysłałam ci adres na PW. Jeśli faktycznie sytuacja przedstawia się tragicznie, to Nescca się tym zajmie. Ty tylko sprawdź.
może niepotrzebnie robimy zamieszanie i psiakom nie dzieje się żadna krzywda?

Posted

Dziewczyny, wybaczcie jeśli głupio spytam.. ale czy nie mylicie dwóch Brzegów?
Ktoś wspomniał, że z Opola jest blisko - owszem, ale do Brzegu. Brzeg Dolny leży po drugiej stronie Wrocławia - w kierunku na Oborniki Śląskie.
Dajcie znać jak się sytuacja rozwiązała.

Posted

Ffrubka napisał(a):
Dziewczyny, wybaczcie jeśli głupio spytam.. ale czy nie mylicie dwóch Brzegów?
Ktoś wspomniał, że z Opola jest blisko - owszem, ale do Brzegu. Brzeg Dolny leży po drugiej stronie Wrocławia - w kierunku na Oborniki Śląskie.
Dajcie znać jak się sytuacja rozwiązała.

No właśnie.... Jak rozmawiałam z kobietą przez telefon, ze 2 razy powtórzyła, żeby nie pomylić miejscowości. Chodzi o ten w pobliżu Wrocławia - nie Opola.
:razz:
Ffrubka, dzięki za czujność

Posted

No tak tak..... ten Brzego kolo Opola to Brzeg nad Odrą. Ale to bez znaczenia. Jeśli zdecydujecie ,że jest taka potrzeba to pojedę gdzie trzeba. Czekam na wieści. Czas leci.

Posted

nescca napisał(a):
No tak tak..... ten Brzego kolo Opola to Brzeg nad Odrą. Ale to bez znaczenia. Jeśli zdecydujecie ,że jest taka potrzeba to pojedę gdzie trzeba. Czekam na wieści. Czas leci.

Dostałam odpowiedź od autora tego negatywnego komentarza.
Przypomnę, że kupił on od tej kobiety 2-letnią suczkę shih tzu.
Właściwie odpowiedziała mi żona tego pana:

Cyt.:"Witam,
piesek jest już zdrowy oprócz przepukliny, ale to normalna choroba u tej rasy. Ja osobiście nie byłam u tej pani ale mogę pani powtórzyć co opowiadał. Podobno w domu było 10-15 psów. Niektóre były przywiązane do ścian (te większe). Ogólnie panował smród. Oprócz tego pani proponowała mężowi wódkę, także wiadomo co tam może być. Co do książeczki zdrowia to weterynarz to stwierdził, na podstawie braku podpisów i pieczątek weterynarza, oraz daty ważności szczepionek. A dlaczego sprzedawała dorosłe psy? Podobno likwiduje hodowlę.
Pozdrawiam."

Suczka była kupiona ok.12.12.2008.

Posted

Abrakadabra napisał(a):
Dostałam odpowiedź od autora tego negatywnego komentarza.
Przypomnę, że kupił on od tej kobiety 2-letnią suczkę shih tzu.
Właściwie odpowiedziała mi żona tego pana:

Cyt.:"Witam,
piesek jest już zdrowy oprócz przepukliny, ale to normalna choroba u tej rasy. Ja osobiście nie byłam u tej pani ale mogę pani powtórzyć co opowiadał. Podobno w domu było 10-15 psów. Niektóre były przywiązane do ścian (te większe). Ogólnie panował smród. Oprócz tego pani proponowała mężowi wódkę, także wiadomo co tam może być. Co do książeczki zdrowia to weterynarz to stwierdził, na podstawie braku podpisów i pieczątek weterynarza, oraz daty ważności szczepionek. A dlaczego sprzedawała dorosłe psy? Podobno likwiduje hodowlę.
Pozdrawiam."

Suczka była kupiona ok.12.12.2008.

dużo sie ostatnio słyszy o pseudo może się przestraszyli... Ja mam już pewność co tam się dzieje.. A jak się zadzwoni zamiast jechać to psy mogą zniknąć i nic sie nie wskóra.

Posted

Dziewczyny....to coraz pilniejsza sprawa. Nie wiemy co tam się może wydarzyć. Sprwdźcie ten dom jak najpredzej.Weekend mam zajety całkowicie więc nie będę mogła pojechać. Im prędzej tym lepiej.

Posted

nescca napisał(a):
Dziewczyny....to coraz pilniejsza sprawa. Nie wiemy co tam się może wydarzyć. Sprwdźcie ten dom jak najpredzej.Weekend mam zajety całkowicie więc nie będę mogła pojechać. Im prędzej tym lepiej.

GoskaGoska obiecała, że zajrzy pod ten adres.