dorcia44 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Wróciłam od weta. Nic wesołego nie mam do napisania . Gdyby był zabrany z tamtąd wcześniej ,żałuje że nie wiedziałam że taki szczeniak potrzebuje pomocy :-( Konieczna jest wizyta u okulisty ,może u Garncarza. Drugie oczko również nie jest w porządku .....prawdopodobnie widzi świtłocienie..ale trzeba sprawdzic ,moja wetka zdecydowanie odesłała do fachowca może będzie potrzebna operacja żałuje że tak pózno go zobaczyłam... Quote
Soema Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Ajj.. to niedobrze..:-( to wina zaniedbania, czy wada genetyczna wiadomo? Może to będzie pierwszy dowód przeciwko tej "hodowczyni".. Quote
dorcia44 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 westy mają niestety skłonności do chorób oczu ,nawet zapisane w mądrej księdze.:cool1: Quote
Ffrubka Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Cioteczki, wspomniałam dziś u naszej rehabilitantki Itiego o maluszku westikowym i to co usłyszałam lekko mnie zszokowało - otóż nasza pani Ewa skojarzyła od razu chorego westie z kobietą z Brzegu Dolnego - podobno była takowa postać u nich w przychodni i strasznie kręciła do co źródła posiadania psa (z innym chyba była) - raz mówiła, że to jej, raz że go od kogoś ma i itp. Na koniec dziewczyny wywnioskowały, że prawdopodobnie kobieta ma hodowlę bardz wielu ras... i zatrwożyły się tym faktem. tam chyba naprawdę trzeba jakiś nalot zrobić... :mad: Quote
Brysio Posted March 9, 2009 Author Posted March 9, 2009 Biedaczek:( jesli to wina zaniedbania to musimy cos z tym zrobic, taka baba musi poniec kare... Quote
dorcia44 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Witam z dobrą wiadomością ..Elmo ma domek ,forumowy ale z miau ;) ludzie rewelacyjni ,czekam teraz na decyzje czy przyjadą po niego w piątek ...zaraz będzie załatwiana wizyta okulisty . Pokochali moje słodziaka z opisu ze zdjęć... i baaaardzo się cieszę . Quote
ab-agnieszka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Czy ja dobrze zrozumialam ze maly ma domek:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
ab-agnieszka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Super :multi::multi::multi::multi::multi: Quote
GoskaGoska Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 to ze piesek szybko znajdzie domek to pewne, ale czy ktos pojedzie - jako organizacja i sprawdzi warunki psow , ktore nie sá w domu. Ona tam rozmnaza psy masowo - to jedno- ale drugie to wazne jakie maja warunki , ktore nie maja cieczki i samce, bo tam nikt z nas nie byly. Quote
dorcia44 Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 ja niestety nie zrzeszona jestem z żadną organizacją ,resztę w waszych rękach ... co mogłam zrobiłam dla mnie ważne aby zdążyć uratować drugie oczko aby widział Quote
ab-agnieszka Posted March 10, 2009 Posted March 10, 2009 Brysio napisał(a):Wspaniałe nowiny :loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi: czy to juz na 100%? czy mogę juz zmienic tytuł aby wątek przeniesli? Brysio nie zmieniaj tytulu dopuki psiak nie bedzie w domku.:cool3: Quote
Brysio Posted March 10, 2009 Author Posted March 10, 2009 Wspaniałe nowiny :loveu::loveu::loveu: :multi::multi::multi: czy to juz na 100%? czy mogę juz zmienic tytuł aby wątek przeniesli? Quote
dorcia44 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 na 100% ale zmianę tytułu poproszę jak Elmo już będzie u siebie ,ma jechać w piątek Quote
dorcia44 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Elmo vel Bobek ma się coraz lepiej ,rozrabia jak pijany zając,na dworzu harce i swawole z tarzaniem włącznie :p je ładnie transport w piątek ,domek już się nie może się doczekać,zakupy poczynine ,posłanka ,koszyczki ,smyczki ,zabawki ,miseczki .....Elmo na tapecie ,Elmo w telefonie ,wszędziej Elmo ...to tak strasznie miło słyszeć jak nie mogą się doczekać ,jak już go kochają itp . Napewno potwierdzą się obawy mojej wetki ,cały czas go obserwuje i widze że to drugie oczko jest też do bani :-( cos widzi ale nie ma prawidłowych odruchów :shake: ważne że jest szczęśliwy,wesoły ,rozbrykany.. Quote
Brysio Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Kochany maluszek taki rozbrykany!! Na szczescie oczko mu nie przeszkadza w zabawach;) Moj Brynio tez taki był:loveu:teraz ma juz 10 lat i stał się zmierzły hehe a leniwyyyy do granic mozliwosci A nowym włascicielom zupełnie nie bedzie przeszkadzało kalectwo maluszka? Quote
dorcia44 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 nowy właściciel pokochał szkraba ,całe 5kg. takim jaki jest ,chyba ta ułomność jeszcze bardziej chwyciła za serce . Trudno go nie pokochać :oops: wiedzą że trzeba natychmiast umawiać okulistę ,więc jak dotrze w miare szybko do Łodzi ,to jeszcze tego samego zdania pójdzie do weta.. będą robili wszystko aby to oczko uratować. Wiedzą ze najważniejsza jest w domu solidna szmata ,bo lejek z niego okroooopny :diabloti: Quote
GoskaGoska Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 ja mialam przyjmnosc miec go na rekach odrazu się przytulil, jak by nie to ze do uk jechalam to pewnie sama bym go zostawiala, taki kochany, ale wiadomo , ze na takiego pieska zawsze się znajdą chetni a jest masa nie chcianych kundelkow. Naprawdewarto by bylo sprwadzic co z cala reszta i znalesc cos ma ta fabrykę szczenikow Quote
ab-agnieszka Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Ale fajniusno. Juz sie nie moge doczekaj jak bedzie w nowym domku. Quote
Brysio Posted March 12, 2009 Author Posted March 12, 2009 Jaki on cudowny, ale mym go wycałowała:loveu::loveu::loveu: Quote
dorcia44 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 lubi się grzdyl całować oj lubi :lol:oślini zawsze cała buzię ,uszy wymyje i dziurki od nosa też :razz: uwielbia zabawę z moim również niewidomym na jedno oko Tytkiem(kot) ,tworzą super parę. Quote
ab-agnieszka Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 dorcia44 napisał(a):lubi się grzdyl całować oj lubi :lol:oślini zawsze cała buzię ,uszy wymyje i dziurki od nosa też :razz: uwielbia zabawę z moim również niewidomym na jedno oko Tytkiem(kot) ,tworzą super parę. Oj to musza przezabawnie wygladac razem:loveu: Quote
Recommended Posts