Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

no prosze, Misio miziak.
:loveu:
czy on dalej nie podpiera sie wcale ta lapa?
rtg zrobimy zaraz po przyjezdzie. Ciesze sie z tego wszystkiego jak dziecko, bo jego juz tak nie boli i wie, ze ktos sie nim opiekuje. Napewno jest szczesliwszy :-) dzieki za wszystkie te jazdy i dzialania, powiedzcie czy robimy jakas zbiorke ? napewno wydalyscie sporo kasy...

czekam na zdjecia..:-)

• Replies 600
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No ten ogonek prawie doprowadził złego moda do łez...

Rozliczenie zaraz zrobimy - będziemy bazarkować ( oczywiście zgodnie z regulaminem :mad: ). Ale najpierw zdjęcia ;)

Posted

Misiao jest cudny...:oops: Prawda jest taka, że jakby Dorothy nie 'naciskała' to on by pewnie jeszcze w tej klatce lezał...:placz: Jakby Viris go nie zawiozła to też by tam jeszcze leżał...
mam nadzije, że to nie będzie jednak złamanie :shake: To taki duzy pluszaczek... W hoteliku na poslaniu na koniec niesmiało zamerdał ogonkiem :placz:

Nie pdopiera sie łapka i nastąpiły juz pierwsze objawy zaniku mięsni niestety, ale mam nadzije, że do "odrobienia"

Jutro Viris wklei zdjęcia to zobaczycie...

Posted

No Dziewczyny jak dobrze, że dziś wszystko załatwiłyście. :multi:

...... Ale mniej go już boli, nie śpi na klatce w bloku, no i w ogóle. Dobrze mu zrobi te kilka dni w mieszkaniu i kontakt z człowiekiem.
I ten ogon .... lepiej się poczuł psychicznie

Posted

iwop napisał(a):
A własnie, że miał! Z moimi dziewczynkami :p Merdał ogonkiem a powarkiwały...:angryy:

Nooo mi chodziło o to że przy mnie nie miał:lol::lol::lol:

Posted

Na to wygląda.

Jutro wkleję zdjęcia rachunków z lecznicy, do tej pory wydałyśmy :

*95 zł - weterynarz - wizyta, leki podane + leki na wynos ( do niedzieli włącznie )
*33 zł - 3 kg karmy
*120 zł - hotelik w Kielcach

Musimy zatem się sprężyć bo Misio jest "goły", a trzeba się przygotować na koszty leczenia łapki.

Posted

nie wiem co wyście temu psu zrobiły...ale jak do niego poszłam wieczorem to ledwo żywy był:evil_lol: oczka mu się zamykaaaały, pojadł troszkę chrupek i poszedł spać

jak chcecie zrobić rtg to poproszę, żeby podjechali z nim do weta

co do rany...jutro sobie to obejrzę moze lepiej - dzisiaj nie chciałam go już męczyć, bo widać, ze miał dość przeżyć

jest ślicznym psem:loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Rtg teraz nic nie pomoże i tak. Myślę że już wszystko w Bielsku najlepiej zrobić. Lekarze będą mieli pełen obraz. My z Iwonką dzisiaj prosiłyśmy żeby w Ostrowcu wet zrobił wszystko by psu nie zaszkodziło nic do niedzieli. Więc teoretycznie powinno być ok. Najważniejsze że już jest bezpieczny :loveu::loveu::loveu:

Posted

Viris...nie jestem wetem...ale jeśli pies kuleje to uważam, że jak najszybciej powinno byc wykonane rtg - bo albo ma złamaną łapę (i tu żadne leki p/bólowe nie poradzą) i trzeba ją złożyć/nastawić(tu liczy sie czas) albo ma ją tylko znacznie poturbowaną i antybiotyk jak najbardziej...dziwię się tylko, że nie kazał tego smarować niczym (np. rivanolem) - no cóż - w koncu to wet więc wie co robi, a ja tylko laikiem:cool3:

Posted

Też wetem nie jestem, tylko powiedz mi co z otwartą raną się stanie po złożeniu nogi? Złożą i nie usztywnią? Wet powiedział ( nie twierdzę że super wet i autorytet w tej dziedzinie ) że przed usztywnieniem rana musi się zagoić.

Może niech inni, mądrzejsi coś doradzą - bo ja na pewnoe nie jestem w tej kwestii wyrocznią i decydować nie mogę.

Posted

iwop napisał(a):
Też się nie znam, ale rana była paskudna - zaropiała i nieładnie pachniało :shake:

jak jest ropa to i nieładnie pachnie, dlatego myślę, że powinien mieć to przemywane odkażającym rivanolem, żeby odkazić i wysuszyć - wtedy szybciej się goi

Posted

Rana została oczyszczona, zdezynfekowana i zabezpieczona przez weta. Oczywiście można zobaczyć w jakim jest stanie dzisiaj bo może Misiek wylizywał w nocy.

Iwop wklej proszę ten wykaz wydatków do pierwszego postu w wątku i napisz że rachunki przedstawiono w #171.