Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tytuł aukcji to nie makabryczny żart ,tylko smutna rzeczywistość , w niedzielę 04.01 w lesie nieopodal Sierakowic woj. pomorskie zatrzymał się samochód , z którego wyrzucono worek śmieci i psa ( widzieli to przechodzący ludzie ) przez tydzień zwierzak żył przy porzuconych śmieciach przy silnym mrozie , nie dał do siebie podejść uciekał lub był agresywny .Po tygodniu udało mi się go złapać i zabrać do domu .Jest to jamnik ,gładkowłosy rudy ,suka w wieku około 7 lat ,po licznych miotach, jest zdecydowanie domowa a nawet kanapowa ,nie brudzi w domu ,chętnie chodzi na spacery na smyczy .Ja mam 2 przygarnięte psy ,kota pracuję zawodowo i nie jestem w stanie zapewnić jej odpowiednich warunków .POSZUKUJĘ DLA NIEJ NOWEGO DOMU .Ponieważ dosyć wycierpiała chciałabym ,żeby resztę życia spędziła w dobrych warunkach i akceptowana.Jak na tę rasę ma dobry charaker , zaakceptowała osoby które ją zabrały z lasu i się nią opiekują do innych jest nieufna ,jest w stanie funkcjonowac z psami i kotem. Jest zaszczepiona ,odpchlona i odrobaczona .PROSZĘ O MAIL jajcaria @wp.pl LUB TELEFON 0603 452 522

Posted

Witam Cię jajcario.Widze ze już założyłaś wątek jamnisi.To ze mna rozmawiałaś przez telefon w tej sprawie.Tak jak powiedziałam, pomozemy jamnisi szukać domku,zrobimy jej ogłoszenia.Podaj o niej jak najwiecej informacji które wykorzystamy do ogłoszeń.
Wklejam fotki jamnisi w swoim poście,zeby wszyscy mogli ja zobaczyć,jesli umiesz to je skopiuj i wklej w swiom 1poście a ja swoje wówczas usunę.
Pytaj o wszystko bo jestes pierwszy raz na dogo to zrozumiałe że mozesz czegoś nie wiedzieć lub nie umieć zrobić wiec każdy chetnie Ci tu we wszystkim pomoze.;)

Posted

Witam:)Metrówka bo tak ją nazywam mieszka sobie ze mną już tydzień.Śpi oczywiście na kanapie razem z moją drugą suczką.Dogadują się jakoś większych awantur nie było,stosunek raczej obojętny.Kot jest mile widziany-można za nim pobiegać:)Funkcjonujemy na malej powierzchni i udało sie wszystkim porozumieć.Jeżeli chodzi o przywary to posiada dwie:wygryza dziury w pościeli i ujada gdy tylko "odpalam"auto.Widocznie nie lubi podróżować..Gdy zostawiam ją w domu(na czas mojej pracy) to szczeka jakiąś chilkę i przestaje.Nikt sie nie skarżył.Spacer 3 razy dziennie.Pierwszy ok.7 co ciekawe w niedzielę śpi dłużej;)

Posted

Witam .Jak na razie niestety nikt nie jest zainteresowany adopcją choć rozgłaszam jak tylko mogę.Nie tracę jednak nadziei że jest Ktoś kto kocha jamniki i ma kawałek kanapy dla suni która daje wiele radości i uśmiechu.Zapraszam :multi:603 452 522

Posted

DG32 napisał(a):
Tak, na wątku pisze jakie imię ma jamniczka.

Nie widzialam w pierwszym poscie dlatego sie spytalam, dopiero na drugiej stronie widze jest imie..

a Ty moglas od razu odpowiedziec na moje pytanie..

Posted

Bardzo dziękuję pani Danko za konkretną pomoc.To znacznie zwiększa szanse na znalezienie odpowiedniej osoby.Metrówka dziś po raz pierwszy była na spacerze wokół domu bez smyczy.Jest posłuszna,nie ucieka i na zawołanie wraca do domu.Z ciekawostek daje obie łapki i "prosi".Podejrzewam że musiała mieć kiedyś dobry dom,ponieważ nie widzę śladów większego strachu przed ludzmi.Może jej pani zmarła i ktoś posprzątał...

• 2 weeks later...