Jump to content
Dogomania

Miniaturowa Niteczka vel Isia zostaje na zawsze w DT:):):)

Recommended Posts

Posted

Ojj to fakt, Biszkopt też takie robił, że świeczki w oczach miałam :diabloti:
Mądra psina, mam nadzieję, że teraz to już jej się tylko szczęścić będzie :)

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pola została wykąpana, bierze zastrzyki. Jest tak ufna, ze nawet u weta cały czas macha ogonkiem. To radość, ze nie jest w schronie.
A Niteczce trzeba szukac domu.

Posted

Dzisiaj byłam w schronie i niestety nie ma już naszej malutkiej kochanej Neli,ktoś podobno ją kupił razem ze szczeniakiem:-(.Łzy same leciały mi z oczu i wcale nie ze szczęścia tylko martwię się ,że ktoś mógł kupić ją dlatego że mała ładna i ''malutkie pieski od niej są''.
Nie mamy żadnego wpływu na to komu wydaje sie psy :placz:Zeby chociaż nie rodziła dwa razy do roku ............Żałuję że nie udało się nic lepszego znależć....

Posted

funia napisał(a):
Dzisiaj byłam w schronie i niestety nie ma już naszej malutkiej kochanej Neli,ktoś podobno ją kupił razem ze szczeniakiem:-(.Łzy same leciały mi z oczu i wcale nie ze szczęścia tylko martwię się ,że ktoś mógł kupić ją dlatego że mała ładna i ''malutkie pieski od niej są''.
Nie mamy żadnego wpływu na to komu wydaje sie psy :placz:Zeby chociaż nie rodziła dwa razy do roku ............Żałuję że nie udało się nic lepszego znależć....

:placz::placz::placz::placz::placz:

Posted

Torusia napisał(a):
A co tam i Niteczki słychać?
Soema a jak Biszkopcik?

Biszkopcik - szczęśliwy w nowym domku, a Państwo nim zachwyceni :)
aa teraz ma na imię Gary :cool1:

Posted

Jak to - "ktoś kupił" ? :shake:
Jakiś adres na papierze jest.Przecież coś podpisywał ten , co ją zabierał.Nie można sprawdzić nowego domu ?
Cholera, tak bez sterylki ? Wiecie co, ja tak myślę, że zrobię allegro charytatywne - na sterylki. Podpowiedzcie mi szybko suki, które trzeba zaprezentować.Indywidualnie będzie lepiej.
No ... brak mi słów.
Jeśli coś byśmy uzbierali, to nie będą w schronisku robili przeszkód, żeby zabrać sukę na zabieg ?

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Jakiś adres na papierze jest.Przecież coś podpisywał ten , co ją zabierał.Nie można sprawdzić nowego domu ?
Cholera, tak bez sterylki ? Wiecie co, ja tak myślę, że zrobię allegro charytatywne - na sterylki. Podpowiedzcie mi szybko suki, które trzeba zaprezentować. Indywidualnie będzie lepiej.
No ... brak mi słów.
Jeśli coś byśmy uzbierali, to nie będą w schronisku robili przeszkód, żeby zabrać sukę na zabieg ?

Przeszkód nie bądą robili, ale u nas nie ma na razie warunków na trzymanie suki po sterylce w schronie:roll:
Jak zabieramy sunie na sterylizację, to juz nie wracaja do schronu, najpierw szukamy DT:roll:

Posted

matrioszka2 napisał(a):

Sprawdzic mozna, tylko u nas nigdy nikt nie dba o takie "drobiazgi".
Wydaje sie psy kazdemu, kto przychodzi do schroniska.
A adresu nie dostaniemy:shake:

Posted

matrioszka2 napisał(a):
Czyli - nie można sprawdzić.

Jak adopcja idzie przez schron - to nie:roll:
Jedyny ratunek to wyrwanie suniek ze schronu na tymczas lub do DS:roll:

Posted

zwariować można z tym waszym kierownikiem!kolejne psy zniknęły nie wiadomo gdzie i z kim,masakra ,nawet pewnie nikt z właścicielem nie pogadał o sterylizacji,a ludzie często sie zgadzają jak im sie nagada o cieczkach,brudnych podłogach i pościeli(niestety to częściej trafia do nich niż nawijanie o kontroli urodzeń i przepełnioych schroniskach):angryy:

Posted

Tu na dogo jest nawet dział poświęcony cieczką, gdzie wypowiadają się dogomaniacy bardzo przeciwni sterylizacji.. :roll: ciągle panuje taki stereotyp, że szczeniaki są dla zdrowia suki :mad: ostatnio tak jeden z wetów powiedział mojej sąsiadce...
A schronisku chyba zależy na wyadoptowaniu psów, nieważne gdzie, byleby było..

Posted

Kierownika i świtę wali gdzie i komu wyda psa,aby poszedł ,a to że za chwilę będzie lawina innych spieprzonych adopcji w postaci szczeniąt ,to kogo to obchodzi .Oni tak daleko nie siegają .Z adresu nici bo mieliśmy już podobny i zasłaniał się ochroną danych osobowych ,dopiero jak prokuratura zaczęliśmy straszyć to podał nam numer telefonu:shake:

Posted

funia napisał(a):
Ale może trzeba powalczyć o Nelę i jej maleństwo .A jak wziął ja jakiś kołeK ??

Szczerze, to ja nie wierzę żeby kogoś nagle taka miłośc do kundelków wzięła, że aż 2 zaadoptował.. Choć kto wie, może mu się szkoda malucha zrobiło :niewiem: jednak Dogo uczy mnie realnego (pesymistycznego) myślenia..:roll: