Tola Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 A to sunia szkielet, odkryta przez funie wczoraj:-( Na zdjeciach moze nie widac tej chudosci, funia wrzuci swoje zdjecia robione z góry... Sunia zostałą juz zabrana z boksu ogolnego, jest sama, zamknieta w klatce, bedziemy w miare mozliwosci ja dokarmiac.,, Jej potrzebny na gwałt dom i codzienna troskliwa opieka... Quote
Soema Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Tola, a wiadomo coś o wieku suni? Może założysz jej osobny wątek? Długo jest w schronie, tak źle je znosi? Czy chora? Nikt mi do głowy nie przychodzi z wolnym DT..:-( może wystawić ją na cafe, może się jej uda :roll: ja bardzo wierzę w ten portal.. Quote
Tola Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Soema napisał(a):Tola, a wiadomo coś o wieku suni? Może założysz jej osobny wątek? Długo jest w schronie, tak źle je znosi? Czy chora? Nikt mi do głowy nie przychodzi z wolnym DT..:-( może wystawić ją na cafe, może się jej uda :roll: ja bardzo wierzę w ten portal.. Nic nie wiem o suni; moze funia cos wiecej napisze... Ona tak poleciała jak poszła do boksów ogólnych:-( Oni pakują małe sunie z dużymi i to efekt; te maleństwa nie mają szans na jedzenie i bezpieczną egzystencję... Wczoraj funia znalazła zagryzioną maleńką sunię:-( Dlatego tak bardzo walczymy o odzielanie maleństw od dużych suk; to samo dotyczy psów. Quote
matrioszka2 Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Jeśli chcecie - dam ją na allegro.Jednak muszę mieć więcej informacji.Wiek, od kiedy tam jest, jakieś choroby, usposobienie ... Jeśli chcecie ... Macie tam jakieś sterylizowane suki ? Wiem , że to pójście na łatwiznę, ale kilka istnień można uratować.Ludzie chętniej biorą po sterylkach.Tak mi się przynajmniej wydaje. Na razie dajcie informacje o tym szkieleciku. Quote
Soema Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Dziwne metody selekcji...:-( ja w tym roku raczej nie będę brała dorosłych psów na DT, współlokatorka się boi.. Szczeniaki i młode psy mogę brać. Nie chcę nawet myśleć, co tam się dzieje..:placz: Quote
funia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Mimo tak dużego zbliżenia zdjecie nie oddaje faktycznego stanu .Na zywo uwierzcie wygląda to tragicznie:placz::placz: Quote
funia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 to nie jest stara sunia ,tylko bardzo zmarnowana i nieradząca sobie w grupie zupełnie.....Może mieć na moje oko nie więcej jak 3 lata Quote
funia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Sunia jest od około roku w schronie ,jest totalnie niezaradna i bez woli walki i życia ,miała uśpiony miot jak przyjechała do schronu więc na pewno nie raz rodziła :shake: Quote
Soema Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Funia ile ona może miec? " Sunia ma tak przerażone oczka, wygląda tragicznie...:-( Quote
Tola Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Sunia ma coć z tylnymi łapkami, bardzo dziwnie je stawia... Moze to tylko wynik wygłodzenia... Wypusciłysmy sunie dzisiaj, zaraz pobiegła kawałek za bramę i załatwiła się. Quote
emilia2280 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 funia napisał(a):Mimo tak dużego zbliżenia zdjecie nie oddaje faktycznego stanu .Na zywo uwierzcie wygląda to tragicznie:placz::placz: Boshh, ta chudzina wymaga jakiejs diety wysokokalorycznej. Czy mogécos takiego kupic na krakwecie, zebyscie mogly odzywic to biedactwo? Quote
Torusia Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ojej faktycznie żywy szkielet,z mordki przypomina mi Madzię Quote
funia Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Pewnie ,że możesz tylko ja sie az tak na karmach nie znam .Trzeba pewnie jakąś wysokobiałkową Quote
paros Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Jest domek dla malutkiego pieska albo wysterylizowanej suni ale w Inowrocławiu (kujawsko-pomorskie) :roll: Pani zgłosiła chęć adopcji psiaka krzyczkowego ale takiego malutkiego nie mamy :shake: W domku mieszka piesek shih tzu i to ma być towarzystwo dla niego, (dlatego sunia wysterylizowana). Domek nie jest sprawdzony. :shake: Od Was to daleko i nie wiem co Wy na to :cool3: Quote
funia Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 jesteście w stanie sprawdzić ten dom i ewentualnie zrobić póżniej wizytę adopcyjną ?/ Quote
Tola Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 [quote name='paros']Od nas też jest to daleko :shake: Trzeba poszukać kogoś w tamtym rejonie kto mógłby sprawdzić domek. :roll: Potem zostaje sprawa transportu :cool3: Nie wiem czy w tamtym rejonie mamy dogomaniaków. Dlatego spytałam czy to nie za daleko od Was i czy przekazać Wam ten kontakt? :roll: O kontakt poproszę, ale do adopcji jest tylko jedna sunia, ta mamuśka Niteczka właśnie wyleguje się u mnie po kąpieli:loveu: Quote
Tola Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Nie wiem czy pani będzie zainteresowana, bo sunia nie jest taka malutka jak shih tzu :roll: Sunia nie jest wysterylizowana Quote
paros Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 funia napisał(a):jesteście w stanie sprawdzić ten dom i ewentualnie zrobić póżniej wizytę adopcyjną ?/ Od nas też jest to daleko :shake: Trzeba poszukać kogoś w tamtym rejonie kto mógłby sprawdzić domek. :roll: Potem zostaje sprawa transportu :cool3: Nie wiem czy w tamtym rejonie mamy dogomaniaków. Dlatego spytałam czy to nie za daleko od Was i czy przekazać Wam ten kontakt? :roll: Quote
Recommended Posts