Jump to content
Dogomania

Megi i Zuzka - moje Duo Fruo . ;)

Recommended Posts

Posted

Dobrze :diabloti: Głupi to jednak ma szczęście, mama powiedziała, że mam historię poprawić i dała mi spokój nawet żadnego wykładu mi nie dawała :crazyeye:
Teraz tak na pocieszenie fotka ;d
Postaram się dać więcej jutro albo w sobotę ;d

Posted

Witamy w naszych skromnych progach :loveu:
Nasze zbiory
http://i39.tinypic.com/2agnuyg.jpg
Ja mam do was pyatnie.
Jaka rasa była by dobra do mojej kluchy ?
Klucha jest, energiczna czasami powolna, kocha wodę, lubi szczekać, jest niemiłosiernym pieszczochem, lubi spać. Chciałabym mieć drugiego psa, rodzice mówią że niedługo się przeprowadzimy i wtedy będzie drugi pies.
Będzie możliwość trenowania agility lub frisbee może obedience.
Myślałam nad goldenem, drugim spanielem, berneńczykiem i Onkiem, jednak niewiem czy pasował by do charakteru Megi a o to najbardziej mi chodzi bo jednak jest to oczko w mojej głowie.
Pies na pewno miał by zapewniony ruch 2-3 h dziennie może nie zawsze. W weekendy dłużej .
A może jakiaś inna rasa, może ja jeszcze opiszę mój charakter xd
Jestem, wredna, śmieszna, zabawana, zwariowana, kocham biegać, dzieci :loveu: Lubię dłuuugie spacery po parku czy lesie, opalać się i pływać. Powidzmy że jestem miła :evil_lol: ale potrafię być wredna tak jak pisałam powyżej. Kocham dgm, i jak czasami się dorwę do internetu to końca nie widac.
Mam nadzieje że pomożecie, jeżeli podejme ostatczeną decyzję to pomyślimy o hodowli ;)

Posted

BobowitaMW napisał(a):
Ja bym brała TYLKO i wyłącznie psa z PAPIERAMI. A najlepiej cockera. :loveu:

No wiesz co??? :p a sama masz bez papierow schroniskowca, i co narzekasz? :evil_lol:

A moze kundelka ze schroniska? Polecam :evil_lol:
No chyba , ze cockera wlasnie z papierami, albo cos tak odjazdowego jak papilonika :loveu:

Posted

Lucky. napisał(a):
No wiecie co nie wierzycie we mnie, no oczywiście że z rodo :evil_lol:
A może ktoś dać mi jakieś fajne hodowle spanielków, albo młode spanielki tak do 2 lat w schronie, najlepiej takiego umaszczenia jak Megi, lepiej żeby była suczka ( bo Megi woli ) Chociaż może dopiero za 6 miesięcy by psiak był ale lepiej zacząć poszukiwania psa z rodo już teraz.
Chcecie jeszcze fotki z majówki ? ;;d

Chcemy! :multi:

Posted

No wiecie co nie wierzycie we mnie, no oczywiście że z rodo :evil_lol:
A może ktoś dać mi jakieś fajne hodowle spanielków, albo młode spanielki tak do 2 lat w schronie, najlepiej takiego umaszczenia jak Megi, lepiej żeby była suczka ( bo Megi woli ) Chociaż może dopiero za 6 miesięcy by psiak był ale lepiej zacząć poszukiwania psa z rodo już teraz.
Chcecie jeszcze fotki z majówki ? ;;d

Posted

Lucky. napisał(a):

A może ktoś dać mi jakieś fajne hodowle spanielków, albo młode spanielki tak do 2 lat w schronie,

Moja ulubiona hodowla - Royal Antidotum. Inne, które cenię: Ebony Empire, Eluda, Złota Grota, Izomer, Bleper's, Wrzeciono Czasu. :)

Jeśli chodzi o psiaki ze schronu - wystarczy przejrzeć wątki adopcyjne spanieli. :)

fuksowata napisał(a):
No wiesz co??? :p a sama masz bez papierow schroniskowca, i co narzekasz? :evil_lol:

Ja nie narzekam. Ale jeśli pies nie ma papierów, to nie jest cockerem, tylko w typie cockera. ;) Chodziło mi o to, że nigdy, przenigdy psa z pseudo! ;) A schron to w sumie też dobry pomysł. :)

Posted

BobowitaMW napisał(a):
Moja ulubiona hodowla - Royal Antidotum. Inne, które cenię: Ebony Empire, Eluda, Złota Grota, Izomer, Bleper's, Wrzeciono Czasu. :)

Jeśli chodzi o psiaki ze schronu - wystarczy przejrzeć wątki adopcyjne spanieli. :)

Ja nie narzekam. Ale jeśli pies nie ma papierów, to nie jest cockerem, tylko w typie cockera. ;) Chodziło mi o to, że nigdy, przenigdy psa z pseudo! ;) A schron to w sumie też dobry pomysł. :)

Pewnie, ze dobry , mozna na takiego Fuksika trafic :mad:

no pewnie, ze o pseudo mowy nie ma! ej a moze naprawde zastanowisz sie nad papilonem, male, bardzo szybkie z cockerem sie dogada i w sumie to tez spaniel, ja ostatnio sie w papilonach zakochalam, gdyby nie to, ze za rok planuje bordera..... ale kto wie, moze wlasnie papilonik bedzie moim trzecim psem , hihi

eh.... ale w sumie chyba nie, bo chcialam podbic wszystkie klasy wzrostowe na agility, a skoro teraz mam eske, bede miec bordera, to trzeci powinien byc sredni ;p hihi

Posted

Lucky. napisał(a):
Kinga - zróbmy tak :
Ty spaniela który będzie na Mkach poginać,
Ja papilona który na Skach.
Wtedy miała byś tak jak chcesz :razz:

W sumie nie glupie :) ale fajnie bede miec znajomego papilonika, oj licz sie z czestymi odwiedzinami moimi i fuksinskiego ,

Posted

Dynamique napisał(a):
Kinga co za plany :eviltong:

Ty sie ze mne nie nabijaj, za rok bede miec bordera wiec czas zaplanowac kolejnego psa, a ze mam tylko 4 badz 5 lat wiec cZasu nie za duzo ( mniej niz 3 LATA roznicy pomiedzy psami nie chce miec, )