Jump to content
Dogomania

Megi i Zuzka - moje Duo Fruo . ;)

Recommended Posts

Posted

darii_iia napisał(a):
A moi nie lubią wody...jeszcze. :diabloti:

Urocza zmokła Megi. ;)
Aależ Ci króliczek urósł. Boski kolorek. :)

U mnie tylko Mini wykazuje jakiekolwiek chęci wchodzenia do wody, ale tylko jak ja będę w niej :P
Królik urósł, małe problemy już stwarza. Uroiła sobie ciążę. Ja i ona dostajemy szału.
Victoria napisał(a):
hahaha leniu, z jakim zaangażowaniem do tej piłki leci :lol::evil_lol:
świetna jest xd

Eee tam, ja nie wiem czego Ty chcesz, toż to leci z zapałem do tej piłki :D
dagaa111 napisał(a):
jaka chętna do aportowania tej piłki :lol:

Ona poszła do tej wody tylko dlatego, bo to była jej ulubiona piłka :D
DomixX napisał(a):
http://i47.tinypic.com/2q9zbeh.jpg Ona nam puszcze oczko :loveu:

Ona sobie postanowiła, że na głębszą wodę po piłkę nie wejdzie i już hehe

U nas znowu te piłki robią furorę: http://p.animalia.pl/img/produkty/tresc/trixie/34841.jpg
Fajne gumowe, piszczące i pływające, chociaż to ostatnie nam się nie przydaje bo moje to wrogowie wody :D

Muszę je wypróbować. W ogóle muszę jakieś piłki pokupować, bo wszystkie się gdzieś gubią :D
Fantowa napisał(a):
http://i45.tinypic.com/67pbhv.jpg spaniel w swoim żywiole :loveu:

ojj jednak nie. Megi jest wyjątkowym spanielem, który wody nie lubi :P
vaness napisał(a):
ile zdjęć ;)

hehe, mam kolejne :)
magdabroy napisał(a):

Dokładnie, w sumie to nawet podobna :D
szalej napisał(a):
piękne to zdjęcie jak się patrzy w aparat ;)

ona o coś na pewno prosiła :D
Ptysiak napisał(a):
Słoneczne dobry wieczór :)

Witamy :loveu:
Pestka napisał(a):
http://i47.tinypic.com/o0uo9s.jpg
Ale ma urocze oczy ;)

Idealne do wymuszania :D

Miałam dzisiaj nie miła sytuację, która niemalże doprowadziła mnie do łez jakimi ludzie są zwyrolami, tak samo ja czułam się odprowadzając starszą suczkę do schroniska. Nóż mi się w kieszeni otwiera, jak widzę zaniedbanego psa, pozostawionego przy jeziorze, który jak się go zawoła idzie do ciebie z merdającym ogonem,bo ktoś w końcu zwrócił na niego uwagę. Tak mi jej szkoda, ale musiałam ją zawieść do tego schroniska, no musiałam. Rodzice by mnie z domu pogonili. Płakać mi się chce strasznie, ale ta suczka była tak wdzięczna, że się nie zaopiekowałam przez chwilę. Chodziła za mną krok w krok. Mam nadzieję, że ktoś ją przygarnie :(

Posted

Też miałam sytuacje gdzie MUSIALAM zadzwonic po schronisko, bo inaczej pies by zamarzł na mrozie, ciężko się oddaje psiaka w takie miejsce, nie dziwię Ci się ;)

Posted

po schronisko to ja już dzwoniłam 6 razy ...
w tym 3 razy psy były na skraju życia i 2 niestety nie przeżyły musiały iść pod igłe ze względu na stan, jedna suczka dog niemiecki która leżała w trawie na polach i nie była w stanie z wycieńczenia się podnieść do tej pory żyję sobie w schrnisku w biurze ale jest starsza i chora więc raczej nie ma szans do adopcji , jest już tam chyba 3 lata i to wszystko w okolicy mojego miejsca zamieszkania.. nie wyobrażam sobie ile takich sytuacji zdarza się w całym mieście i czy ktokolwiek dzwoni ..
ja jak tylko widzę błąkajacego się psa lub psa chorego leżącego , po wypadku cokolwiek to dzwonie .
dobrze zrobiłaś , waidomo że jest ciężko ale wszystkich psów nie da się uratować przed schroniskiem, lepiej jej bęzie tam z szansami na adopcje niż na ulicy .

a zdjęcia bardzo fajne :)

Posted

Witam.
Przykro mi czytać o takich przypadkach (może u mnie tego nie widzę).
Gratuluję rozwagi i podejścia do sprawy.
Jak widzę ten uśmiech, to aż się serce kraja na wieść, że ktoś zostawił.
Poza tym - ładne zdjęcia i ładne psiaki.
Pozdrawiam.

Posted

Ptysiak napisał(a):
http://i49.tinypic.com/2vboe4j.jpg a mamo jaka minka :loveu:

mój słodziak mały :loveu:
Pestka napisał(a):
Też miałam sytuacje gdzie MUSIALAM zadzwonic po schronisko, bo inaczej pies by zamarzł na mrozie, ciężko się oddaje psiaka w takie miejsce, nie dziwię Ci się ;)

Victoria napisał(a):
Tez tak miałam ostatnio. Ale na szczęście 'moj' piesu juz ma domek :D

gops napisał(a):
po schronisko to ja już dzwoniłam 6 razy ...
w tym 3 razy psy były na skraju życia i 2 niestety nie przeżyły musiały iść pod igłe ze względu na stan, jedna suczka dog niemiecki która leżała w trawie na polach i nie była w stanie z wycieńczenia się podnieść do tej pory żyję sobie w schrnisku w biurze ale jest starsza i chora więc raczej nie ma szans do adopcji , jest już tam chyba 3 lata i to wszystko w okolicy mojego miejsca zamieszkania.. nie wyobrażam sobie ile takich sytuacji zdarza się w całym mieście i czy ktokolwiek dzwoni ..
ja jak tylko widzę błąkajacego się psa lub psa chorego leżącego , po wypadku cokolwiek to dzwonie .
dobrze zrobiłaś , waidomo że jest ciężko ale wszystkich psów nie da się uratować przed schroniskiem, lepiej jej bęzie tam z szansami na adopcje niż na ulicy .

a zdjęcia bardzo fajne :)

najgorsze było to, że widziałam, że ta suczka potrzebuje kontaktu z człowiekiem. Jak zaprowadziłam ją tam do schroniska, to przestraszyła się tego faceta, i leciała do mnie, merdając ogonem, i patrząc na mnie tak jakby chciała powiedzieć 'zabierz mnie stąd' ... masakra.
Kawalier napisał(a):
Witam.
Przykro mi czytać o takich przypadkach (może u mnie tego nie widzę).
Gratuluję rozwagi i podejścia do sprawy.
Jak widzę ten uśmiech, to aż się serce kraja na wieść, że ktoś zostawił.
Poza tym - ładne zdjęcia i ładne psiaki.
Pozdrawiam.

Toż to na zdjęciu moja suka :)

Witamy nowych gości.
Zdjęcia są najgorszymi z najgorszych :D ale ważne, że są :D
Najgorsze jest to pozostawienie w schronisku ...

cdn

Posted

Ptysiak napisał(a):
Śliczne zdjęcia :loveu:

http://i49.tinypic.com/k33zbm.jpg latający pies :evil_lol:

Mini to w ogóle superbohater, lata, wszędzie jej pełno :D
gops napisał(a):
oo tak blisko był ten zwierz? żadna nie reaguję na dzikie zwierzaki ?
zdjęcia bardzo ładne :)

Mini by poleciała dlatego na lince była, Megi tylko w lesie mogłaby mi polecieć za jakimś zwierzakiem, bo ogólnie często odbiega mi daleko, ale wraca jak ją przywołam.
dancingqueen napisał(a):
Cudny złotasek ale przydał by się grooming. ;) Zapraszamy również do Ciebie do galerii spanielastych. :eviltong::eviltong:

Dzisiaj ją trochę poskubię, a jak znajdę jakąś pracę tymczasową to zamawiam maszynkę i będę ciachać :)
nie mam nigdzie linka do waszej galerii :(

Taka mała zapowiedź z wczorajszego dnia. Teraz idę się kąpać, tata idzie do firmy, i jedziemy na działkę :D
a jutro jedziemy pod namiot :D

a wstawię jeszcze jedno :D

Posted

dancingqueen napisał(a):
Ale ty jej nie golisz calej? ;)
A jeśli chodzi o nasz wątek to tutaj :
http://www.dogomania.pl/forum/threads/178581-Dami/page2 ostatnio tylko wstawiłam kilka fotek bo tak to miałam 2 letnią przerwę. :eviltong:

nie, teraz jak mi się chce to ją podetnę, ew. czasami powyciągam kłaki :D
wpadnę do was wieczorkiem :)
ania90 napisał(a):
mnie sie wszystkie zdjecia nie wyswietlaja :shake:

ooo no to nie wiem dlaczego :(
dancingqueen napisał(a):
Mi się wyświetlają, ale twój podpis nie , pisze " this photo has been removed "

a to wiem, tylko leniwa jestem i nie chce mi się go usunąć:D