Jump to content
Dogomania

Zanim kupisz psa... Kampania!!!

Recommended Posts

Posted

nie wiem, czy takie info może się przydać, ale

W samym 2008r. do schronisk trafiło ponad 90 000 psów. Liczba ta zwiększa się co roku o 15%.

• Replies 585
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A może jakoś tak:

W 2009 roku do schronisk trafi ponad 103.500 psów. ( 90 000 + 15%)
To oznacze, że 283 trafiają za kraty każdego dnia
12 psów w ciągu godziny
x psów w czasie kiedy oglądałeś ten film. erm, abo
6 psów w czasie kiedy ty jesz ciepły obiad ?

Wyliczenia proszę sprawdzić ponieważ nawet z kalkulatorem jestem wybitnie nie zdolna z matmy.

Posted

Żeby zaryzykować aukcję cegiełkową czy żeby założyć stowarzyszenie? :cool3:

Poza tym czy został już zrobiony jakiś kosztorys kampanii?

Posted

Rozmawiałam z wykonawcą - żeby dalej ruszyc z pracą nad stroną potrzebuje 3 rzeczy:
*zdjęcia (zdjęc) na banner na stronę główną 9 tak jak logo Dogo na forum) - decyzja music zapaśc szybko. Czy klatka z filmiku, zdjęcie z któregoś ze schronisk ( W wątku http://www.dogomania.pl/forum/f28/psy-z-ostatniej-szansy-w-sobote-jedziemy-szczepic-kto-pomoze-131337/ są trafiające w sedno zdjęcia).
* dostepu do domeny
*wykupionego miejsca na serwerze (między 40 a 200zł rocznie w zależności od GB transferu).

Posted

Gdzie się wszyscy podziali? :nerwy:
Będą potrzebne pieniądze na serwer - jak to rozwiążemy?

pietrucha204 - Czy możesz mi przesłac filmik w wersji .avi, żebym mogła zrobic zrzuty ekranu klatek na banner?

Kto wykupił domenę? Wykonawca potrzebuje dostępu do niej.

Słuchajcie, pośpieszmy się z tymi rzeczami do strony - na razie wykonawca jest pełen entuzjazmu, ale jak ta stagnacja potrwa jeszcze trochę to się może zniechęcic :roll:

Posted

Ja tu ciągle jestem i obserwuje :razz:
Ale takiej władzy i informacji jak dziewczyny nie mam, wiec jestem w sumie tak bezradna teraz jak Ty, chociaż i tak zrobiłaś wiele :loveu:

Czekamy...

Posted

ło jeny sory... domenę ja wykupiłam na siebie jutro dam dostęp. sorki ale jestem pochłonieta w sprawy psów z przytuliska i jeszcze proza życia - codzienne obowiązki i czasami zaniedbuję dogo... jutro daję dostęp. co do filmu nie ma pojecia jak dac wam dostęp do avi - kręcił go kolega nati wiec do niej piszcie:)) i powinno ruszyć dalej

Posted

Wyślij mi potrzebne dane do domeny na PW.
filmu nie trzeba jeśli na stronie głownej będzie jakiekolwiek inne zdjęcie - nawet tymczasowo, potem zawsze można zmienic.

Musimy jeszcze tylko zorganizowac pieniądze na serwer.

Posted

Fil gotowy,czekamy na stronę:)

Dobrze by było,gdyby filmik bł na pierwszej stronie,nad nim kilka słów o kampanii. Lub pod nim,to juz zalezy od wykonawcy i jego wizji;)

Musimy sie pospieszyć,bo niedługo TOZ ruszy z kampania "Nie porzucaj" i może w telewizji nie być miejsca na naszą...

Posted

Zeby była strona, musi być wykupione miejsce na serwerze. wykonawca nam tego nie zafunduje, ja aktualnie też jestem bez kasy. Mogłabym conajwyżej zrobić bazarek, ale to potrwałoby kilka tygodni. Kasa jest potrzebna na już.

Posted

ja się jutro dowiem ile wyniosła wizyta do chorego ONka w przytulisku. zadeklarowałam tam pewną kwotę. jeśli nie trzeba bedzie jej tyle to przeznaczę na serwer. ale ile łącznie musimy mieć?

Posted

Trzeba przejrzec oferty hostingowe - ja się dziś nie czuję w stanie ( migrena :flaming:), coś między 40 a 200zł, w zależności od ilości miejsca i limitu transferu.
Właśnie zauważyłam, ze dogo oferuje hosting (menu pod logo).

Tu mam jeszcze cos takiego: http://ehost.pl/index.php

Generalnie wydaje mi się, ze nie potrzebujemy dużo miejsca, a zależy nam przede wszystkim na jak największym transferze.

Posted

Erica napisał(a):
- ja się dziś nie czuję w stanie ( migrena :flaming:), .

Doskonale Cię rozumiem... Właź do ciemni i przeganiaj drania,a my tutaj się zastanowimy co dalej:)

A&S to super,powodzenia! :)

Posted

Halo halo!!
Mamy jeszcze jakieś półtorej tygodnia na stronkę. Potem wykonawca filmu traci dostęp do sprzętu i ,że tak powiem doopa będzie.....

Jak idzie?

Posted

Jak idzie strona? Wcale. Nie ma ani decyzji co do zdjęć, ani serwera ani nawet dostępu do domeny. :roll: Jest przygotowany ogólny szablon i tyle.

Posted

"żeby zrobić strone internetową musisz miec przede wszystkim miejsce a domena to tylko ades, na samym końcu po zrobieniu strony sie uzupełnia"

czyli musimy postarać się o miejsce na serwerze płatnym a lepiej poszukać bezpłatnego - podobno takie są:crazyeye:

Posted

Ja powtarzam co powiedział wykonawca, a powiedział, że potrzebuje domeny :niewiem:

Są darmowe serwery, ale ofereują mały limit transferu - czyli np. strona będzie się wyświetlać przez 2tygodnie, a potem zamiast strony ludzie zobaczą kominukat o przekroczonym transferze. Ale decyzja należy do Was.