NatiiMar Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Właśnie go zaatakowałam na gadulcu.Zobaczymy. Quote
pietrucha204 Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 załatwione. jutro rejestrujemy;) czekamy tylko na wykonawce;) Quote
pietrucha204 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 [HTML]Pietrucha,Ty spróbuj,też masz do niego gg. [/HTML] miałam gdzieś na kartce:/ ale wiesz uważam, że koleś się na nas po prostu wypiął i nie ma sensu żebym pisała do niego to samo co ty (wg mnie) jak nas już olewa to strach pomyśleć w jaki sposób dalsza współpraca z takim człowiekiem ma wyglądać a wiadomo, ze w sprawie strony to trzeba się często konsultować z wykonawcą :p ja bym była za tym, żeby szukac kogoś bardziej rzetelnego. domenę zaklepię dzisiaj Quote
NatiiMar Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Brak odzewu od Adama. Pietrucha,Ty spróbuj,też masz do niego gg. Quote
smerfetka123 Posted June 1, 2009 Posted June 1, 2009 też myślę, że skoro macie kogoś do stronki, to można by było zacząć i ruszyć z tym, bo na wakacje, to nie bardzo będzie jak, no i na pewno ta stronka będzie fajna, nie tylko ten Adam umie robić a prosić się i tyle czekać nie ma sensu, potem będzie to samo jak będzie trzeba coś dodać, za dużo osób czeka na tą stronkę, no i ulotki, więc ja na waszym miejscu bym zaczęła,ale do was należy decyzja Quote
NatiiMar Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Dobra,rezygnujemy z Adama. Macie rację,nie ma sensu...ech,skąd się biorą tacy niesłowni ludzie... No to do dzieła:) Pietrucha masz materiały,prawda? Quote
NatiiMar Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 Odezwał się. Oto mail: "Witam Pisze bo musze uprzedzic ze sie za to nie zabierzemy na pewno do konca czerwca. Nawal roboty na maxa. Pozatym myslalem ze ma to byc mala stronka informacyjna a pojawil nam sie spory portal warty pewnie z 7 tys zł.. takze trzeba czekac i to dlugo to na pewno Adam Z" A była mowa,że zrobi to za darmo i szybko... Quote
NatiiMar Posted June 1, 2009 Author Posted June 1, 2009 A to my mu dałysmy,czyli to co chcemy mieścic na stronie: Przesyłam materiały do strony internetowej: 1. po lewej stronie: KAMPANIA ZANIM KUPISZ PSA 2, ZANIM ZAADOPTUJESZ PSA ! 3 PSEUDOHODOWLE Dlaczego nie warto? 4 HODOWLE ( zeby można było dopisywać) 5 RASOWY=RODOWODOWY (wywód na ten temat i że jak bez rodowodu to są zwykłe kundle ;) 6 SCHRONISKA 7 PIESKI SZUKAJĄ DOMU! 8 CHCESZ POMÓC? 2.po prawej: 1 MAM PSA, ALE... 2 MITY 3 STERYLIZACJA I KASTRACJA 4 PROBLEMY Z WYCHOWANIEM PSA (porady z dziedziny psychologii i wychowania) 5 MY W MEDIACH 6 NASZE AKCJE / INTERWENCJE 7 DO POBRANIA: ULOTKI , LINKI ITP na stronie głównej tekst ulotki i film a tak wyglądała ulotka [FONT=Times New Roman]ZANIM KUPISZ PSA…[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Times New Roman] Decydując się na zakup szczeniaka, musisz pamiętać, że bierzesz na siebie ogromną odpowiedzialność. Będziesz musiał zajmować się żywą istotą przez co najmniej 12 lat! Czy jesteś na to gotów? Czy wiesz z czym wiąże się Twoja decyzja?[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Pies w wieku szczenięcym niszczy wszystko, [/FONT] [FONT=Times New Roman]co napotka na swojej drodze. Będziesz miał[/FONT] [FONT=Times New Roman]pogryzione buty, zniszczone drzwi, posikane dywany,[/FONT] [FONT=Times New Roman] a nawet sprzęty domowe, jak dvd, pilot od telewizora,[/FONT] [FONT=Times New Roman]czy kable internetowe. Psa nie wolno za takie rzeczy karcić.[/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Będziesz musiał uczyć go posłuszeństwa lub zapisać na kurs,[/FONT] [FONT=Times New Roman] który kosztuje. [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Kolejnym wydatkiem są szczepienia[/FONT] [FONT=Times New Roman] powtarzane corocznie. Pies również czasem choruje i trzeba go leczyć. [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Musisz wyprowadzać go na spacer bez względu na porę dnia, [/FONT] [FONT=Times New Roman]czy pogodę. W deszczu, w upale, w mroźnym śniegu, [/FONT] [FONT=Times New Roman]a czasem nawet w środku zimowej nocy. [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Od tej pory każde wakacje musisz planować z uwzględnieniem psa. [/FONT] [FONT=Times New Roman]Może będziesz musiał zrezygnować z niektórych marzeń [/FONT] [FONT=Times New Roman]jak na przykład lot na Majorkę, czy safari… [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Musisz także pamiętać, aby pies nie stwarzał zagrożenia[/FONT] [FONT=Times New Roman] dla otoczenia. Więc zapomnij o puszczaniu psa samopas - musisz wyprowadzać go na smyczy. [/FONT] [FONT=Symbol]· [/FONT][FONT=Times New Roman]Jeśli chcesz uniknąć przykrych sytuacji podczas [/FONT] [FONT=Times New Roman]cieczki suczki, będziesz musiał ją wysterylizować, [/FONT] [FONT=Times New Roman]a psa wykastrować. To jedyny bezpieczny sposób na [/FONT] [FONT=Times New Roman]uniknięcie niechcianych miotów. Sterylizacja kosztuje, [/FONT] [FONT=Times New Roman]tak samo jak utrzymanie psa.[/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Czy jesteś na to gotów? Nie podejmuj pochopnych decyzji. Pies to żywa istota, odczuwa swoje naturalne potrzeby. A TY jako jego właściciel, musisz mu zapewnić wszystko, czego będzie potrzebował! Quote
Erica Posted June 2, 2009 Posted June 2, 2009 Dobra, ja jutro będę się widzieć z wykonawcą. A jaka zapadła decyzja co do kolorystyki strony? I czy są już jakieś gotowe zdjęcia na banner? A tak nawiasem mówiąc, to nie wiem skąd temu waszemu Adamowi wziął się ten ogromny portal... :roll: Quote
pietrucha204 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 domena zarejestrowana www.zanimkupiszpsa.pl jest nasze:sweetCyb::sweetCyb: teraz tylko ją zapełnić czymś ;)) ja nie mam pomysłu na grafikę itp. jesli wy macie w połączeniu z wykonawcą to chętnie się dołącze do wspóltworzenia;) z nati wymyśliłyśmy tylko te działy co kilka postów wyżej są podane i nic wiecej Quote
Erica Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Ok, ja, nie wiedzieć czemu, widzę to stronę w czerni :cool3: Tylko nie wiem czy to dobry pomysł... Zdjęcie na banner IMO można by "ciachnąc" klatkę z filmiku, co o tym sądzicie? Wykonawca powinien się pokazać lada moment - ok. 17:30 zdam relację. :lol: Quote
pietrucha204 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 ja mam problemy z dobieraniem kolorów, rysowaniem itp. ogólnie anty art:// nie wiem w jaki sposób się odbywa tworzenie strony dokładnie ale coś mi świta, że chyba co jakiś etap można zrobić podgląd. Zapytaj wykonawcę czy jest jakaś szansa żebyśmy wszyscy mogli podejrzeć np. na forum albo żeby podesłał mailem ;)?? wiesz jakieś linki z kolejnego etapu ;) ale tak jak wspomniałam nie znam się na tym za dobrze, więc nie wiem :))) fajnie jakby już ruszyło coś :multi::multi::multi::multi: :cool3: Quote
NatiiMar Posted June 3, 2009 Author Posted June 3, 2009 No na pewno muszą się znaleźć te info,które dałam na poprzedniej stronie. Film musi być łatwy do znalezienia,a na pierwszej stronie koniecznie tekst kampanii i wszelakie o niej informacje łącznie z naszym wywiadem z gazety (prześlę go wieczorem). Oczywiście musi być też informacja dla tych,którzy chcą nas jakoś wesprzeć i tutaj pojawia się pytanie:tworzymy konto bankowe,czy jakoś inaczej rozwiązujemy problem? W radiu była mowa,że potrzebne nam środki finansowe na plakaty itp. Jak to dalej zrobić,nie mam pojęcia... Czekam na pomysły. Aha,no i musi tez być gdzieś informacja o tym co można zrobić,jak widzimy jakieś nieprawidłowości w trzymaniu zwierząt. Na przykład tak jak ja dzisiaj rozpętuję wojnę administracji jednego z osiedli Kędzierzyna za umieszczenie na blkach metalowych prętów na gołębie. Ich zadaniem jest...mordowanie ptaków,które srają na elewację...tak więc takie informacje też się przydadzą. Quote
Erica Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Już jestem i przepraszam za spóźnienie :razz: Wykonawca powiedział, że zacznie jeszcze dzisiaj. Dostał też przykazanie, żeby się zarejestrował na dogo i o postępach informował na bierząco. :cool3: Co do grafiki - musimy wybrać klatkę z filmu, która pójdzie na banner. Jeśliby tworzyć konto bankowe - czy wtedy musi być zarejestrowana fundacja? ( info tu: Zakładam stowarzyszenie/fundację ) Pomysły :hmmmm: Ja zajmuję się wyrobem biżuterii autorskiej, mogę zaprojektować kilka modeli specjalnie na potrzeby kampanii. Poza tym, bo ja wiem.... cegiełki na Allegro? Produkcja jakiś gadżetów z hasłem kampanii albo napisemi pro-psimi ( "Świadomy właściciel", " jestem ludziem mojego psa" czy cuś :niewiem:) Bazarki? Quote
_ogonek_ Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Może faktycznie z tej kampanii zrobić stowarzyszenie, albo fundację, tylko co na to organizatorki? Quote
Erica Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 Aha, jeszcze jedno. Obejrzałam jeszcze raz film i tam na końcu jest podany adres: zanimkupisz(kropka)pl Quote
pietrucha204 Posted June 3, 2009 Posted June 3, 2009 taaa jest taki podany bo twórca filmu roboczo podał:) zmieni na zanim kupisz psa;) załatwimy. co do fundacji/stowarzyszenia - sprawa nie jest łatwa:/ tzn. trzeba to przemyśleć. jutro napisze wam więcej teraz (s)padam spać... dzięki za wspólpracę :*:*:* Quote
NatiiMar Posted June 4, 2009 Author Posted June 4, 2009 Co do filmu POTRZEBNE SA JESZCZE STATYSTYKI,czyli ile psów rocznie jest porzucanych. Żeby wam przybliżyć o co chodzi wymyślę liczbę. Ma to wyglądac tak:kończy się film i w miejscu,gdzie są pieski w schronie pojawiają się napisa "rokrocznie 1500 psów zostaje porzuconych w skutek nieprzemyślanej decyzji...zanim kupisz,pomyśl" Te napisy mają pojawiać się jeden za drugim,krótko,ale na przeczytanie wystarczy. P.S. Jako,że nie dostaliśmy zgody na wykorzystanie tej piosenki,czekamy na nową. Już sie tym zajmuje wykonawca:) MACIE POMYSŁ NA STATYSTYKĘ? Quote
pietrucha204 Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 http://umwo.opole.pl/docs/zakladanieirejestracjastowarzyszen.pdf tu jest link do zakładania organizacji. w skrócie to tak: na fundację trzeba mieć kasę: kilkaset zł na zarejestrowanie, do stowarzyszenia natomiast potrzebujemy min 15 osób pewnych, gdyż kontakt z nimi i ich podpisy są dość często potrzebne. no i czas: z dnia na dzień się nie pozałatwia wszystkiego. ale poczytajcie w tym linku sami:/ co do cegiełek itp zbiórek. jeśli mamy to robić legalnie to potrzeba zgody ministerstwa (chyba) finansów na przeprowadzenie zbiórki publicznej. teoretycznie jako osoba prywatna nie można czegoś takiego robić:/ Quote
_ogonek_ Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 [quote name='NatiiMar']Co do filmu POTRZEBNE SA JESZCZE STATYSTYKI,czyli ile psów rocznie jest porzucanych. Żeby wam przybliżyć o co chodzi wymyślę liczbę. Ma to wyglądac tak:kończy się film i w miejscu,gdzie są pieski w schronie pojawiają się napisa "rokrocznie 1500 psów zostaje porzuconych w skutek nieprzemyślanej decyzji...zanim kupisz,pomyśl" Te napisy mają pojawiać się jeden za drugim,krótko,ale na przeczytanie wystarczy. P.S. Jako,że nie dostaliśmy zgody na wykorzystanie tej piosenki,czekamy na nową. Już sie tym zajmuje wykonawca:) MACIE POMYSŁ NA STATYSTYKĘ? Może Popatrzyć w schroniskach ile jest psów i orientacyjnie wpisać? Ale ta liczba 1500 może zamienić na 2000? Quote
Erica Posted June 4, 2009 Posted June 4, 2009 Chcesz powiedziec, że te wszystkie aukcje charytatywne na allegro, które funkcjonują jako cegiełki mają zgodę ministerstwa? :hmmmm: Quote
Recommended Posts