Jump to content
Dogomania

Zanim kupisz psa... Kampania!!!

Recommended Posts

• Replies 585
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam po przerwie!
Jeśli ktoś zamierze w najbliższym czasie drukowac ulotki,to proszę chwilkę poczekać. W sobotę tworzymy strone internetową i dobrze by było,gdyby jej adres się tam znalazł.

Dzięki i pozdrawiam.

P.S. Film także kręcimy w sobotę.

• 2 weeks later...
Posted

Dobre wieści.
Rozpoczęlismy zdjęcia do filmu i jego pierwsza część już jest zmontowana. Teraz kręcimy część drugą i startujemy do TV:cool3:

Stronka w trakcie wykonywania:)

A jak przebiega kampania w innym miastach? Jakieś wieści? Relacje z wykładów?

Posted

Goldek napisał(a):
A więc jestem.:lol:

Przepraszam, że tak późno, ale nie mogłam odkopać wątku.
Tydzień temu w poniedziałek, na godzinie wychowawczej, przeprowadziłam wreszcie akcję.

W klasie nie było wprawdzie wszystkich, ale wystarczająco dużo. Byłam na maksa zestresowana, ale udało mi się wszystko zrobić ok. Na początku rozdałam zdjęcia... Potem zaczęłam ogólnie 'dialog' z klasą - pytałam, czy wiedzą dlaczego pojawiają się takie psy, dlaczego jest tyle psów w schroniskach, potem przeszłam gładko na temat pseudohodowli, mitów o psach, oraz warunkach posiadania hodowli, w ogóle tak się o tym zagadałam że niemal zapomniałam że akcja jest o "Zanim kupisz psa" a nie "Jak rozpoznać złą hodowlę" ... Ale myślę że nie było źle. Potem kiedy skończyłam, pociągnęła pani wychowawczyni, zeszło na warunki życia psów w mieście i na wsi, jakie są obowiązki właściciela psa, kiedy spuszczać ze smyczy, potem jeszcze o kwarantannie i socjalizacji...

Potem się popytałam klasy, wydaje mi się że bardzo się podobało. Ogólnie chyba odniosło jakiś skutek.:razz:

Gratuluję :loveu::loveu::loveu: Ja muszę się zebrać, a jako, ze teraz jest taki okres wakacyjny prawie to luzik bo się powoli lekcję będą kończyć.

Posted

A więc jestem.:lol:

Przepraszam, że tak późno, ale nie mogłam odkopać wątku.
Tydzień temu w poniedziałek, na godzinie wychowawczej, przeprowadziłam wreszcie akcję.

W klasie nie było wprawdzie wszystkich, ale wystarczająco dużo. Byłam na maksa zestresowana, ale udało mi się wszystko zrobić ok. Na początku rozdałam zdjęcia... Potem zaczęłam ogólnie 'dialog' z klasą - pytałam, czy wiedzą dlaczego pojawiają się takie psy, dlaczego jest tyle psów w schroniskach, potem przeszłam gładko na temat pseudohodowli, mitów o psach, oraz warunkach posiadania hodowli, w ogóle tak się o tym zagadałam że niemal zapomniałam że akcja jest o "Zanim kupisz psa" a nie "Jak rozpoznać złą hodowlę" ... Ale myślę że nie było źle. Potem kiedy skończyłam, pociągnęła pani wychowawczyni, zeszło na warunki życia psów w mieście i na wsi, jakie są obowiązki właściciela psa, kiedy spuszczać ze smyczy, potem jeszcze o kwarantannie i socjalizacji...

Potem się popytałam klasy, wydaje mi się że bardzo się podobało. Ogólnie chyba odniosło jakiś skutek.:razz:

Posted

Nie ma czego mi gratulować;)

Magda, świetne ulotki. Szkoda że na nie nie popatrzyłam, bo mogłabym na mojej akcji jeszcze wydrukować i porozdawać, ale trudno.

No to następna akcja w nowym roku szkolnym... Tym razem szturmuje gimnazjum ;)

Posted

A&S spokojnie,to piesek pietruchy i gwarantuję,że nic złego mu nie zrobiliśmy:)

Berta wjedzie na duzy ekran i będzie sławna:)

Stronka w czasie realizacji. Prosze o cierpliwość do przyszłego tygodnia.

Posted

Oglądnęłam filmik dopiero kiedy podałaś info że to była Berta... Inaczej nie mogłam... Jak smutny jest los takich psów:shake::-(:placz::mad:

Posted

z nią to nie wiadomo skąd się w schronie wzięła może właśnie w takich okolicznościach ktoś jej się pozbył zanim trafiła do mnie :angryy::angryy: ? skoro tak reaguje jak tylko odejdę 5 m? a niestety sezon nadchodzi i znowu 'ludzie: wpadna na takie pomysły :angryy::angryy::angryy::angryy:

Posted

była kiedyś taka reklama TOZu.. jadą ludzie samochodem i wyrzucają psa bodajże na śmietnik.. była straszna i strasznie chwytała za serce.. moment w którym wychodzi z samochodu ciesząc się na spacer po lesie i moment w którym zaczyna tak smutno szczekac jest straszny.. mam nadzieję, że kogoś również to ruszy..

Posted

madeleine napisał(a):
była kiedyś taka reklama TOZu.. jadą ludzie samochodem i wyrzucają psa bodajże na śmietnik.. była straszna i strasznie chwytała za serce.. moment w którym wychodzi z samochodu ciesząc się na spacer po lesie i moment w którym zaczyna tak smutno szczekac jest straszny.. mam nadzieję, że kogoś również to ruszy..

Mnie ta reklama bardzo ruszyła... :oops: Aż za bardzo...

Posted

smerfetka123 napisał(a):
dziś byliśmy w gimnazjum w trzech klasach,ja z koleżanką i dwa psy, nawet uczniowie się zainteresowali :)

Wow, całkiem nieźle... Ja przy jednej lekcji bez psa myślałam że padnę po prostu - ze stresu i z niepewnosci jak ludzie zareagują...:razz:
Szacun:cool3: