APSA Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 Nie piszcie w ogłoszeniach, gdzie siedzi, wystarczy, ze w schronisku. Dała sobie obejrzeć zęby, na oko ma trzy lata. Ma numer 308/07, w schronisku jest równe dwa lata. Zdjęcie z przyjęcia: Jest chyba najsprawniejszym z "moich" trójłapków - na spacerach zasuwa sprawniej niż psy znacznie lżejsze od niej. Quote
Zbójini Posted January 17, 2009 Posted January 17, 2009 ale Gwiazda!:loveu: czemu straciła łapkę?... Quote
APSA Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Nie wiem, dlaczego straciła łapę. Jest coraz fajniejsza :) Nie szczeka już na mnie, jak podchodzę do klatki, choć nadal się trochę obawia i uchyla przy zapinaniu smyczy. Jest łakoma, jedyny sposób na odciągnięcie jej od wózka z przysmakami to było wzięcie kawałka kiełbasy. Za to jak już miałam te kiełbasę w ręku, jak chętnie ze mną szła :evil_lol: Ślicznie siada na komendę. Warować też umie, choć musiałam się wspomóc gestem (i kiełbasą ;)) Do obcych psów jest w porządku, do suk nie sprawdzałam, ale myślę, że by się dogadała. Quote
Becia66 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Przepiekna sunia i wierze w to ze domek znajdzie......:roll: Quote
lunarmermaid Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Ja też w to wierzę!!! :lol: Trójłapka Oneczka z Jastrzębie tez znalazła domek,właśnie przez ogłoszenia. Quote
Cekinka13* Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 [quote name='APSA'] Tu jeszcze miała łapkę... Quote
Asior Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 no to kto się podejmie napisania chwytającego za serce tekstu?? :cool3: Quote
Hotel KADIF Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Asior napisał(a):no to kto się podejmie napisania chwytającego za serce tekstu?? :cool3: Ja się podejmę, ale...JUTRO!!! Dzisiaj jestem na dogo gościnnie i prze chwilkę... Oblecę tylko "moje" wątki.... Quote
kasikitd Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ależ ona urodziwa! Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto zobaczy w niej wspaniałego, przepięknego psa, który może dać wiele radości i dumy właścicielowi. Gdyby tylko ludzie wiedzieli co też potrafią takie trójłapki, jakie piękne emocje wzbudzają, ile dobrego powodują...a jak sobie świetnie radzą, kompletnie nie przejmują się brakiem łapki, czując się całkowicie sprawne. I takie są! Nic, tylko kochać :loveu: Quote
anovip1 Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Wierzę ,że w końcu kogoś zauroczy ta ślicznotka :loveu: Quote
kasikitd Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 :loveu:Śliczności, życzę ci szczęścia :loveu: Quote
Becia66 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 I co Dif ? wyskrobałas coś tkliwego ? :eviltong: Quote
lunarmermaid Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 Ślicznotka na pewno kogoś zauroczy...nie ma dwóch zdań! Znajdzie swój domek! Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 becia66 napisał(a):I co Dif ? wyskrobałas coś tkliwego ? :eviltong: Czy tkliwego to nie wiem, ale coś tam skrobnęłam ;). Nie było mnie przez chwilkę na dogo, bo bardzo się ograniczam. Chyba wpadłam w dogomaniacki nałóg, a zawsze się staram panować nad nałogami :evil_lol:. Zaraz wkleję tekst. Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Vega.... Przepiękna, ok. 3-letnia sunia w typie długowłosego owczarka niemieckiego. Nie wiadomo jakie były jej losy... Schroniskowy boks to cały jej świat już od dwóch lat. Schronisko.... Psi dramat!!!! Kiedyś Vega na pewno miała opiekuna. Zna niektóre komendy. "Na kiełabchę" potrafi siadać i warować. Być może była szkolona. Najprawdopodobniej zaginęła podczas nocy sylwestrowej. W schronisku przebywa od stycznia 2007 roku. Przecież nikt nie wyrzuca tak pięknego psa ot, tak sobie.... Vega jest wspaniałym psem, ale niestety 2 lata więzienia potrafią zmienić charakter niejednego człowieka a co dopiero psa. Gdy ktoś podchodzi do krat Vega groźnie szczeka! Oj...Imponująco wtedy wygląda, dlatego doskonale nadaje się na psa stróżującego. Jestem pewna, że trochę pracy i przyjaźni ze strony człowieka zmieni tego psa w przyjaciela na całe życie. Zapytacie, dlaczego taki piękny, wspaniały pies tak długo czeka na dom... Otóż Vega nie ma przedniej łapy. Pomimo swojej niepełnosprawności jest psem pełnosprawnym. Spuszczona ze smyczy na spacerze śmiga ze swoimi pełnosprawnymi kolegami nie raz to oni nie mogą jej dogonić!! Niestety, ludzie często chcą mieć OZDOBĘ a nie PRZYJACIELA !!! A przecież: "trójłapek nie widzi, że coś jest z nim " nie tak", nie czuje się gorszy, normalnie funkcjonuje.... inne zwierzęta też tego nie widzą..... tylko ludzie patrzą " inaczej", oceniają, odrzucają ...... jako niezdatne i niepełnosprawne....... nie dając szans na normalne funkcjonowanie tylko dlatego, że.... wygląd nie jest normalny. Zwierzęta patrzą oczami duszy i w nosie mają takie normy!!!!! Szkoda, że ludzie nie chcą się uczyć od zwierząt... ......może byliby bardziej ludzcy!!!!!" A więc spójrzcie na Vegę oczami duszy.... Nie jak na przedmiot czy OZDOBĘ... Bardzo o to prosimy!!! Szukamy dla Vegi wspaniałego i odpowiedzialnego domu na całe życie. Domu, w którym nikt jej nie zawiedzie i w którym będzie szczęśliwa. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 608-088-298 mail: j.zylkowska@poczta.onet.pl Zastrzeżenia: 1.Vega nie zostanie wydana na łańcuch. 2. Warunkiem otrzymania psa jest podpisanie umowy adopcyjnej 3. Wymagana jest zgoda na stały kontakt z wolontariuszem schroniska w którym przebywa pies 4. Wymagana jest zgoda na wizyty poadopcyjne, mające na celu sprawdzania warunków w jakich przebywa pies. Quote
Cekinka13* Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Obiecane allegro :p Przepiękna, młoda ONka na trzech łapkach! (537521931) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Cekinka13* napisał(a):Obiecane allegro :p Dziękuję!!!!! Quote
APSA Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Dziewczyny, bez spacji w adresie e-mail! Dzięki!!! tylko że ona nie bywa spuszczana ze smyczy :p Quote
kasikitd Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Gdyby ludzie wiedzieli, że trójłapki tylko trochę nietypowo wyglądają, ale kompletnie niczym się nie różnią od czterołapkowców, są tak samo sprawne i piękne, silne i dumne, to byłoby mniej ich w schroniskach.Niestety ludzie mają jakieś uprzedzenia, że będą kłopoty, że więcej pracy itp. Bzdura! Mam jednego takiego trójłapkowego wiraszkę i gdybym miała warunki wzięłabym inne trójłapki, na razie cieszę się, że chociaż mam Tego.Dzięki niemu również nawiązałam kilka fajnych znajomości.Bardzo bym chciała, aby przepiękna Vega znalazła domek, który zobaczy jej urodę i potencjał a nie brak łapki. Quote
Cekinka13* Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 APSA napisał(a):Dziewczyny, bez spacji w adresie e-mail! Zmieniłam na aukcji ;) Quote
Hotel KADIF Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 kasikitd napisał(a):Gdyby ludzie wiedzieli, że trójłapki tylko trochę nietypowo wyglądają, ale kompletnie niczym się nie różnią od czterołapkowców, są tak samo sprawne i piękne, silne i dumne, to byłoby mniej ich w schroniskach.Niestety ludzie mają jakieś uprzedzenia, że będą kłopoty, że więcej pracy itp. Bzdura! Mam jednego takiego trójłapkowego wiraszkę i gdybym miała warunki wzięłabym inne trójłapki, na razie cieszę się, że chociaż mam Tego.Dzięki niemu również nawiązałam kilka fajnych znajomości.Bardzo bym chciała, aby przepiękna Vega znalazła domek, który zobaczy jej urodę i potencjał a nie brak łapki. Kasiul! Widziałaś, że w tekście do ogłoszeń posłużyłam się Twoim tekstem o trójłapkach? Mam nadzieję, że mi wybaczysz. W końcu naruszyłam prawa autorskie... :evil_lol: APSA i Cekinka! Przepraszam za pomyłkę! :oops: Quote
Becia66 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 APSA napisał(a):Dziewczyny, bez spacji w adresie e-mail! Dzięki!!! tylko że ona nie bywa spuszczana ze smyczy :p To już taki drobiazg....:p Quote
Recommended Posts