Jump to content
Dogomania

Alta - łagodna dropiata sunia zostaje na zawsze u Ani w Jarocinie :):)

Recommended Posts

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Anią, tak jak my wszyscy ma problemy z wejsciem na dogo.
Alta czuje sie dobrze, otwiera się coraz bardziej:loveu:
Martwi mnie ten jej wiek, bo to moze utrudnic znalezienie domku.
Ale juz nie kraczę:oops:

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

udało mi sie zalogować to szybko wstawiam link do zdjęć
Picasa Web Albums - stonka - alta

alta kochana,wydaje jej sie że jest malutkim nakolankowym pieskiem i ciągle chce na kolana,bedzie miała robione badania krwi bo albo jest dużo starsza niz myślałyśmy,albo tak wyniszczona przez złe warunki od szczeniaka,zobaczymy,kołnierz juz jej zdjęłam bo rana ślicznie sie zagoiła,szwy zdejmujemy w czwartek,to tak w skrócie wszystko,osobiscie skłaniam sie ku temu .ze jest młoda ale wyniszczona przez złe warunki,bo w główce to ma jak szczeniak,tylko zabawa jej w głowie i wygłupy!

Posted

Już wam tłumaczę o co chodzi , jak miałam nogę w gipsie ,{leże sobie na kanapie i nagle wsciekle zaczyna mnie swędzieć pod gipsem,nie moge tam podrapać ,wstaje i biegam szybko żeby nie czuć tego okropnego uczucia jakim jest nie możność podrapania cholernie w przypadku Alty swędzącego i piekącego miejsca]:cool1:Po chwili biegania w moim przypadku ,nawet przez gips zaczynam się drapać ,próbowałam drutem tam szulać ,nic z tego .Po cholernie długiej chwili samo przestało......I wtedy właśnie nasza Alta sie też uspokaja:razz:

Posted

Widzę ze Alta swietnie opanowała spanie w łóżku:evil_lol:
I doskonale wie do czego słuzy poduszka:evil_lol:
Spryciara;)
Wygląda świetnie.
Płatka jeszcze bardziej:evil_lol:

Posted

no ma serduszko,ona cała jest jednym wielkim serduszkiem!jestesmy już po zdjęciu szwów,już nie biega bez sensu ,w sumie to nie biega już od zdjęcia kołnierza i jestem pewna że przyczyną było to o czym pisała funia,jest smieszna i głupolowata,zaczeliśmy juz nauke różnych rzeczy,alta bardzo sie nakręca jak widzi inne psy albo ludzi,więc zaczelismy od uspokajania ,no i reaguje juz (czasami)na komende "spokój"i nie rzuca sie tak na psy i ludzi(zaznaczam że ona nie robi tego agresywnie tylko chce sie bawić,ale wygląda to i brzmi groźnie)wczoraj miała spotkanie z rokulą\mrówcią i zaczepiała ją na swój sposób to znaczy powarkując,poszczekując i obgryzając jej łapki ,a rokula chciała ją zjeśc!w koncu sie zakolegowały,ale roxi nie pozwoliła sie alcie spoufalać,altucha była juz spuszczona ze smyczy(puściłam ją właściwie ze smyczą,żeby jak co dogonić i przydepnąc)nie ucieka,co którys raz reaguje i przychodzi,pilnuje płatki i stara sie ją naśladować,dziko tarza sie w śniegu,uwielbia!jakieś diabelstwo wyrosło jej na uchu(widać to na zdjęciach)i rośnie,mamy obserwowac i raczej będzie do usunięcia,ufff,to by było na tyle,jestem pod wielkim wrażeniem bo udało mi sie zalogować i cos napisać chociaż i tak dogo u mnie wygląda zupełnie inaczej niz wsześniej!

Posted

na zdjęciach bardzo podobnie wyglądają,ale w rzeczywistości alta jest większa od płaty,obie takie plamiaste i wszyscy je mylą ,jak misza szedł z alta na spacer to sąsiadka stwierdziła że płatka bardzo urosła:)chyba będe musiała wykorzystac donvitowa patent parówkowy bo alta zupełnie nieodwoływalna na spacerach,na szczęście raczej trzyma sie płatki więc mozna ją złapać,ona nie ucieka ale tez nie wraca,no może przesadzam bo czasami przyleci ale raczej właśnie za płatką,zupełnie inna jest w domu,ładnie reaguje na imie,na "zostaw"i jak ma głupawke(a miewa często ,śmiszna wtedy jest,ale u nas z miejscem do biegania średnio)to rozumie"połóż sie" ,kładzie sie i zabiera jakąś zabawke i zabawa trwa dalej ale bardziej stacjonarnie marta ,nasz wet wysle wam w poniedziałek fakture,nie moge jej odebrac bo on jest teraz cały czas w ostrowie,chciał wysyłać do mnie ,ale to bez sensu więc podałam wasz adres,musimy pomysleć co z tym jej uchem bo trzeba bedzie to usunąć raczej,to cały czas rosnie,ona miała pogryzione uszy i jeden strupek zszedł ładnie a pod drugim wyrosło to coś:(

Posted

Stoneczko ,zdjęcia pierwsza klasa!!!!,A ten kudłacz to kto??? ---wielbiciel zamojskich dziewczynek??

A co u mojej słodkiej Rokuli ,czy jeszcze na twój widok chce z toba iść ,czy juz nie?

Posted

rokula ok,biega bez smyczki i nie ucieka ,dziewczynki sie ostatnio spotkały pisałam o tym gdzies wyzej,bardzo sie cieszy jak nas widzi ale idzie z pańcią,przychodzą czasami do nas bo rokula lubi przyjść z wizytą,nienawidzi jednej suczki z osiedla zezreć ją chce jak ją widzi,mała dominantka z niej. kudłacz to mój soso,czternastolatek szalony jak dzieciak,synek mojej suczki znajdki klusi ,niestety już za tm ,przesłodka była!

Posted

danka1234 napisał(a):
Alta ma ogłoszenai robione przeze mnie(post 43 i 49)czy mam je usunać?

Nie. Jesteśmy bardzo wdzięczne za ogłoszenia.
Mam nadzieję, ze nim Alta znajdzie dom, wyjasni sie sprawa tego uszka:roll:

Posted

stonka1125 napisał(a):
myślałam że tamte już nieaktualne,a nic nowego nie było robione,a dzwonił ktoś???????

JA NIE MIAŁAM ZADNEGO TELEFONU:roll:
Aniu, ale masz podpis, długo bedziesz go nosić:cool3: