Jump to content
Dogomania

Alta - łagodna dropiata sunia zostaje na zawsze u Ani w Jarocinie :):)

Recommended Posts

Posted

nie mam pojęcia co to za pies,pierwszy raz na oczy widziałam,gdybym znała psa albo wlaściciela to bym w ogóle do szpitala nie szła,a tak to ze strachu poszłam i teraz musze na zakaźny do kalisza jechać na obserwacje i oni muszą zdecydować czy musze mieć szczepienie przeciwko wściekliżnie,paranoja

• Replies 186
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

stonka1125 napisał(a):
nie mam pojęcia co to za pies,pierwszy raz na oczy widziałam,gdybym znała psa albo wlaściciela to bym w ogóle do szpitala nie szła,a tak to ze strachu poszłam i teraz musze na zakaźny do kalisza jechać na obserwacje i oni muszą zdecydować czy musze mieć szczepienie przeciwko wściekliżnie,paranoja

To masz duzy kłopot :roll:
Trzymaj się.

Posted

chciałam poinformować wszystkich,że alta zaczęła sie bawić psimi zabaweczkami,właśnie obgryza tygryska,obawiam sie że będzie psem mordercą pluszaków jak tak patrze co z nim robi:evil_lol:

Posted

Nio, no widze ze nasza Altusia "otwiera się":evil_lol:
Z nastepna przesyłka musimy wysłać jakiegos pluszowego zwierza do zamordowania:evil_lol:
Ania jak Twoja ręka i co mówia lekarze?!

Posted

Jejciu to Ci współczuje z powodu tej ręki,jak pech to pech.Lepiej byłoby dla Ciebie,żeby to psa złapano i go obserwowano,bo tak pewnie szczepienie nieuniknione. Ale przynajmniej odszkodowanie dostaniesz:evil_lol:

Posted

dziewczyny bez przesady!on mnie mocno nie dziabnął,tak od dołu jakoś ,a ja tą reke szarpnełam do siebie i tak ja troche po kle przeciagnełam,a lekarze mi dali przeciwtężcowy i anatoksyne jakąś czy coś ,mnie tylko wkurza że musze teraz do tego kalisza jechac na tą wścieklizne ,no ale takie maja procedury to trudno,mnie to nawet specjalnie nie boli,gdybym poszła od razu to by mi założyli 2 szwy a tak jak poszłam koło południa(bo to sie stało na ostatnim spacerku koło 12 w nocy)to już było takie zaschnięte i nic nie szyli,dzieki bogu!!!!
a altunia sie naprawde robi coraz bardziej otwarta:multi:wszyscy są nia zachwyceni,rodzina i znajomi,gdyby nie to że mojej kolezanki synus jest alergikiem to już by miała domek...

Posted

no to skoro chcieli Ci założyć dwa szwy,no to wcale to nie było szarpnięcie,ale pamiętaj,że odszkodowanie Ci się należy,może na jakiś ciuszek wystarczy,zasługujesz za to wszystko co dla tych psinek robisz,a i cieszę się,że Alta taka otwarta jest bo w schronisku to była taka zamknięta w sobie,super:lol:

Posted

[quote name='stonka1125']a altunia sie naprawde robi coraz bardziej otwarta:multi:wszyscy są nia zachwyceni,rodzina i znajomi,gdyby nie to że mojej kolezanki synus jest alergikiem to już by miała domek...[/quote]
A nie masz koleżanki, której synus nie ma alergii:cool3:
Druga Twoja tymczasowiczka byłaby "pod reką":evil_lol:

Posted

a i owszem,mam,ale ona ma dwie sucze (ze schroniska zresztą,polubiły sie z altą)+królik czikita i mniejsze mieszkanie niz moje,ale tez zakochana w altusi,w niej nie mozna sie nie zakochać:loveu:
prosimy o trzymanie kciuków w sobote o 13.30 bo alteczka będzie miała sterylke,już na bank!!!

Posted

altucha po sterylce,oczywiście jest nieszczęśliwa okropnie,ale dość ładnie sie wybudziła i tylko raz zwymiotowała,zobaczymy dalej,jutro napisze co powiedział doktor,a jeżeli chodzi o moją ręke to ok,ale nadal nie wybrałam sie na szczepienie na wścieklizne bo mam zapalenie oskrzeli ,mój tz i starszy syn też,tak że misza(młodszy) ma dzisiaj przechlapane bo czuwa przy alcie i będzie musiał ją nosić na dwór,jak ja przyciśnie,to by było na tyle bo mnie choroba gna do wyra,jakos temperatury nie moge sie pozbyc cholerka:angryy:

Posted

Stoneczko ,zmartwiłam się twoją ręka ale wierzę że szybko ja wykurujesz:bye:

DZieki za oddanie w sprawie naszej Altuchy i czekamy na wieści dalsze jak tam się brzunio goi:cool3:

Posted

To ja miałam wczoraj napisac o sterylce Alty i jej samopoczuciu, obiecałam to ANI, ale nie miałam kiedy:oops:
Za to dzisiaj życzę zdrówka i Rodzince tymczasowej i Altusi.
Niech szybko wraca do zdrowia, bo kawał z niej suni i jest co nosić

Posted

alta zachowuje sie bardzo dziwnie,dzisiaj cały dzien ma takie dziwne odruchy,nie wiem co to może byc ,troche sie denerwuje bo to naprawde dziwaczne jest,tak lezy,lezy i nagle zaczyna biegac jak szalona przez kilka sekund i kładzie sie,i tak co jakiś czas,nie mam pojęcia co o tym myśleć,a na spacerku ok,myślałam czy kołnierz może takie coś powodowac bo na spacery chodzi bez kołnierza i zachowuje sie normalnie,tylko jak ja cos zaswędzi to siada i chce sobie blizne oblizywac(a piękną ma taką że hej),może jak nie jest w stanie sobie oblizać w kołnierzu to tak dziwnie sie zachowuje,jak ktoś spotkał sie z czymś takim to prosze pisac!na razie darowaliśmy jej nauke prawidłowych zachowań bo ma wystarczająco dużo stresu i to może poczekać,wet powiedział,ze albo jest duzo starsza niż myślimy,albo tak "wyniszczona"złym odżywianiem i diabli wiedzą czym jeszcze,będzie ją badał w kazdym razie.
ja nadal chora wiec nie zaszczepiona na wścieklizne,mój tż sie nabija że jak ja umre na wścieklizne to będzie to jazda na maksa,no rzeczywiscie byłby to dziw nad dziwy:-o

Posted

Moze ją ta rana swędzi, nie wie co robic i biega; ja nie słyszałam o bieganiu po sterylce:roll:
Ania Ty pędź do lekarza i bierz szczepionkę, nie ma na co czekać:mad:

Posted

ale ja nie moge mieć szczepionki dopóki mam temperature,a jeszcze mam:cool3:
altucha ślicznie śpi teraz i spokojna jest,źle napisałam,ona nie że biega tylko tak nerwowo sie kreci i szybko sie porusza,tak dziwnie i wygląda na obrażoną,ja myśle że to ten kołnierz,swędzi ja rana a kołnierz przeszkadza to sie dziwnie zachowuje, bo na spacerze normalnie sie zachowywała i psa obcego obszczekała też normalnie