musia Posted October 26, 2004 Posted October 26, 2004 Moi drodzy !!! Ponieważ w innym temacie już poszukiwano książki Konrada Lorenz'a, to i ja poproszę. Szukam (jezeli nie egzemplarza, to przynajmniej jakiegoś info) książki "Psy wielkiego Wau" czy podobnie brzmiący. Pozycja z działu beletrystyki dziecięco-młodzieżowej, ale staroć. Chyba z lat 60-tych. Dzieckiem będąc czytywałam ją rok rocznie w sanatorium w Goczałkowicach, wiec na pewno istnieje. To taka opowieść o prawdawnym wilku chyba, kontaktach z człowiekiem . Pamiętam , ze opisane było powstanie bernardyna (oczywiscie - fantastyczne). Staroć jak rzadko, ale tak jakoś Lorenz mnie nastroił (ta książkę już mam od początku). Jeszcze raz spytam , szczególnie "starszyznę" - czy obiło się komuś o pamięć ten tytuł - "Psy wielkiego Wau" ?? Quote
JustynaJK Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 to jest książka z lat 40-tych ostatnio zakupiłam,co Cię interesuje? Quote
musia Posted March 29, 2005 Author Posted March 29, 2005 Gdzie ją kupiłaś ?? Chciałabym ją przynajmniej przeczytać , jeżeli nie mogę mieć. A już myślałam , że to "wytwór mojej wyobraźni". Chociaż pamiętam , że czytałam ją kilkakrotnie w sanatorium dzieckiem będąc Quote
Recommended Posts