Amigo1 Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Sędzia Laurent Pichard ocenia setery w Berlinie (marzec 2009). Może ktoś spotkał się już ze stylem sędziowania tego Pana? Quote
Tecia Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 Amigo1 napisał(a):Sędzia Laurent Pichard ocenia setery w Berlinie (marzec 2009). Może ktoś spotkał się już ze stylem sędziowania tego Pana? Sędzia bardzo miły i dokładny, baaaardzo duze znaczenie ma dla niego szata, szata długa, powiewna i dobrze przygotowana do wystawy. P. Pichard hoduje spaniele amerykańskie stad chyba jego zamiłowanie do pięknie przygotowanej szaty. Ogólnie bardzo miłe odczucia choc nabiegalismy sie sporo i kazdego psa bardzo dokładnie obmacywał. Quote
Amigo1 Posted January 16, 2009 Author Posted January 16, 2009 Teciu dziękuję za opinię! Niestety dla mojego psa jest ona mało optymistyczna, Pan Pichard lubi to, czym mój seter raczej nie grzeszy - długą , powiewną sztę. Trochę podcięłaś mi skrzydła, nię będziemy powiewć na ringu ale za to spotkamy fajnych ludzi.....:razz: Quote
Dzidtka_Gl Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 ale i budowe ocenia, mnie 2 razy sędziował ( kilka moich psów i z mojej hodowli ) i zawsze byłam baaaaaaaardzo zadowolona, na pewno lubi dobry handling i grooming ( na szczęście coraz więcej sędziów to ceni ) ale jest też dokładny w opisach. Głównie hoduje amerykany ale i angielskie cockery i waimary, miał też dużo styczności z lhasa :) W każdym razie jeden z moich ulubionych sędziów, zawsze uśmiechnięty, z klasą Quote
Tecia Posted January 16, 2009 Posted January 16, 2009 Dzidtka_Gl napisał(a):ale i budowe ocenia, mnie 2 razy sędziował ( kilka moich psów i z mojej hodowli ) i zawsze byłam baaaaaaaardzo zadowolona, na pewno lubi dobry handling i grooming ( na szczęście coraz więcej sędziów to ceni ) ale jest też dokładny w opisach. Głównie hoduje amerykany ale i angielskie cockery i waimary, miał też dużo styczności z lhasa :) W każdym razie jeden z moich ulubionych sędziów, zawsze uśmiechnięty, z klasą Tylko potwierdzasz moja opinie, sedzia na duze TAK, co do budowy to zaznaczalm ze dokladnie maca:) A co do Berlina to milo bedzie sie spotkac bez wzgledu an to co sie bedzie dzialo na ringu:) Quote
Recommended Posts