Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich!
Wiem, że nie znacie nas na tym forum i my Was też nie znamy, ale w tym przypadku może się to okazać zaletą!
Otóż po przeczytaniu wątku o kalendarzach na ten rok, wpadł nam pomysł do głowy - spróbujMy w tym roku! Nie znamy Waszych wzajemnych sympatii i sami takich nie mamy, więc myślę, że odpadłby problem jakiegokolwiek subiektywnego wybierania zdjęć. Po prostu mamy sklep zoologiczny i zrobienie takiego kalendarza byłoby by dla nas reklamą, poza tym mamy znajomego w drukarni, więc poznalibyśmy dokładnie wszystkie koszty w krótkim czasie itd. Oczywiście daną kwotę ze sprzedaży każdego kalendarza oddalibyśmy na organizację, która pomaga Akitkom.
Wiem, że w tym roku mieliście niewiele egzemplarzy takiego kalendarza, jeżeli to nie jest tajemnicą to proszę napiszcie ile mieliście w ogóle sztuk i jaka była jednostkowa cena, takiego kalendarza. My mamy troszkę ambitniejszy plan, aby zwiększyć liczbę kalendarzy, poważnie zwiększyć i zmniejszyć jego cenę.
A teraz może jak sobie to wyobrażamy od strony technicznej, po prostu wysyłacie nam zdjęcia, my wybieramy te najładniejsze (oczywiście naszym mam nadzieję obiektywnym okiem), trzeba będzie wybrać z dwie, trzy osoby, które mają większe doświadczenie(to nie będzie trudne:lol:), aby zobaczyły czy wśród tych zdjęć, które wybraliśmy żaden pies nie jest pokrzywdzony, bo np. jest pokazany w niekorzystnej pozycji. Po ewentualnym zaakceptowaniu tych zdjęć, my robimy projekt, szatę graficzną itd i wystawiamy to na forum, abym wszystkim pokazać. Jeżeli się spodoba to po prostu zaczynają się deklaracje, kto i ile i wtedy zanosimy do drukarni.
My osobiście chcemy to sprzedawać wśród znajomych, w sklepie, na allegro i zastanawiamy się nad sprzedażą na niektórych(pewnie na tych, na których będziemy)wystawach, ale musimy się najpierw dowiedzieć o warunki i opłaty z tym związane.
Prosimy was o dyskusję!
Dominika i Rudy Radwańscy- właściciele Asimy Biała Astra FCI.

Posted

[quote name='Cicindela']
Wiem, że w tym roku mieliście niewiele egzemplarzy takiego kalendarza, jeżeli to nie jest tajemnicą to proszę napiszcie ile mieliście w ogóle sztuk i jaka była jednostkowa cena, takiego kalendarza.

Witaj Cicindela :)
Widzę, że zaczynamy z duuuuuuuuuuuuużym wyprzedzeniem:evil_lol: OK

W tym roku mieliśmy 100 szt.
Kalkulację oraz parametry naszego kalendarza znajdziesz tutaj:
http://www.dogomania.pl/forum/11347302-post288.html
Polecam też Twojej uwadze wątek rozliczeniowy:
http://www.dogomania.pl/forum/f110/kalendarze-2009-rozliczenia-126802/

Pozdrawiam
Edyta

Posted

Ok, dzięki, postaram się to jak najszybciej przejrzeć.
Zaczynamy tak szybko, bo najpierw musimy zobaczyć czy będą chętni ludzie aby wysłać nam zdjęcia, czy w ogóle się pomysł spodoba. A tak w ogóle to ewentualną sprzedaż kalendarzy chcielibyśmy zacząć już w październiku! A nie mam zamiaru robić niczego na ostatnią chwilę;)

Posted

Bardzo dobra inicjatywa i odważna mając na względzie "dym" związany z tegoroczną edycją kalendarzy.

Jestem za!

Mam tylko jedną prośbę. Może grafik odpowiedzialny za projekt określiłby z góry w jakiej konwencji mają być zdjęcia? (portret, pozycja pokazowa, w zabawie , w plenerze itp).
To ułatwiłoby nam pracę bo chociaż od dwóch lat bierzemy w tym udział to mam wrażenie, że w większości wypadków nie trafiam z klimatem zdjęć w wizję projektanta.

Pozdrawiam
Paweł

Posted

Witajcie!
To co w takim razie próbujemy. Kalendarz, który mieliście w tym roku jest bardzo ładny, jednak my widzimy bardziej coś takiego jak kalendarz z 2008 roku, wydawane przez Rasowykalendarz.pl - Informationen zum Thema psy kalendarz. Diese Website steht zum Verkauf!
Zdjęcia możecie wysyłać powiedzmy do końca czerwca, bardziej plenerowe, w różnej scenerii(zima, lato, jasień, wiosna), raczej nie z lokat na wystawie.
Zdjęcia możecie wysyłać na domka1982(małpa)o2.pl.
Acha i jeżeli można prosić to wysyłajcie w tym mailu wraz ze zdjęciami taką notkę:" Jestem autorem/właścicielem przesłanych zdjęć i zgadzam się na przetwarzanie ich w celu zrobienia kalendarza, przez firmę P.H.U J.P.Janus" -taka formalność:evil_lol:
PozdrawiaMY

• 4 months later...
  • 3 weeks later...