Jump to content
Dogomania

Sarusia - Kochana ONka MA JUZ WSPANIAŁY DOMEK !!! :)))

Recommended Posts

Posted

Sunia ON z Częstochowy, ma 5 lat jest po sterylizacji , ma wszystkie szczepienia- jest bardzo przyjazna, zyje na podworku, wlascicielka musi ją oddać :( jest nawet skłonna pomagać finansowo nowemu właścicielowi. Prosze o pomoc w znalezieniu domku, moze chociaz tymczasowego bo lada dzien moze trafić do schroniska :(

Posted

Satram sie napisać gdzie moge tylko nie mam kont na stronach owczarkow a nie moge sie zarejestrowac ;/ mam dobra nowine.. suczka miala juz dzisija isc do schroniska ale wlascicielka ma jeszcze troche czasu na szukanie domku :) postaram sie o zdjęcia w najblizszych dniach..

Posted

niestety nici z domkow.. :-(:-(:-( Trzeba jej cos szukać bo trafi do schroniska a tam nie wiem czy a rade.. jest taka potulna i kochana :( mam zdjęci ale nie moge wstawic wrr ja to zrobic? :angryy::angryy:

Posted

widze, że Ola nigdzie tego nie napisała ... wiecie jaki jest powód oddania psa ? tym razem nie jest to alergia ale ... MONITORING. Własciciele zakładają sobie takie mega wypasione czujniki i pies biegający wkoło domu włączałby alarm. To do schroniska mozna oddać.

Posted

A monitoring przestaje działać gdy elektrownia wyłączy prąd....I patrol nie zawsze przyjeżdża,bo to tylko wyłączenie prądu.U mnie zdarza się to dość często.Ale ja mam ONki.W domu.I im zasilania nie da się wyłączyć.
Ot durnota ludzka!W kojcu suni będzie żle-a w schronie dobrze?Pokrętne to rozumowanie wielce.
Suni trzeba porobić duzo ogłoszeń.I koniecznie inny tytuł,bo ten nie zwraca zbytnio uwagi- a sprawa jest arcypilna.

Posted

no tak rzeczywiście tworczy to on nie byl.. a teraz? ;D ewentualnie prosze propozycje ;)

a z tym kojcem i schroniskiem- tam ejst tylko podworko i stoi taki baraczej nie wiem moze 3x3m moze troche wiecej a wlascicielka mieszka w bloku.. absolutnie jej nie bronie , tez uwazam ze to glupie rozumowanie kojec a schronisko, ale dobrze chociaz ze zwrocila sie z prosba o nowy dom a nie wyrzucila w lesie.. czy chocby nawet oddala do tego schroniska odrazu :angryy:

Posted

[quote name='florida_blue']widze, że Ola nigdzie tego nie napisała ... wiecie jaki jest powód oddania psa ? tym razem nie jest to alergia ale ... MONITORING. Własciciele zakładają sobie takie mega wypasione czujniki i pies biegający wkoło domu włączałby alarm. To do schroniska mozna oddać.

Mam monitoring w tym czujki zewnetrzne i 4 psy...
Są specjalne czujki które "nie wykrywają " psów. Sa dośc kosztowne ale działają. A tak bedą mieli fałszywe alarmy bo ptak przeleciał, mysza sie wrapała , pająk sie ruszył i nie da sie tego wyeliminować.

Dziewczyny która z Was zna tę sunie?
Z kim można porozmawiać?

Posted

Ola ją widziała osobiście, myślę, że powie o niej więcej niż ja :)

tez własnie wydawało mi się ze są czujki które można ustawić tak, żeby nie "łapały" psa .... mam wrażenie że to tylko pretekst jest ...

Posted

sunie widzialam osobiście, właścicielka wydawała się być smutna ze musi ją wydać ale być moze to tylko pozory.. gadałam z nią o tym czy to konieczne no ale powiedziała ze tak, moze nie ma kasy na te drozsze czujniki albo nawet o nich nie wie? stwierdziła ze pies moglby byc w kojcu ale co to za zycie dla niego, sama nie wiem co o tym myslec :shake: moze pogadam z nia jeszcze o tych specjalnych czujnikach moze cos zdzialam ;]

Posted

Kamilko, jesli sytuacja jest naprawdę trudna, moge wziąć sunię do siebie, z tym , że nie ma ze mną kontaktu telefonicznego w tej chwili, musiałabym podjechać do Ciebie albo vice versa; przy okazji wyjasniłybyśmy różne zaszłości. Monika (od dogów)

Posted

cale zycie mieszkala na podworku ale jest bardzo grzeczna i mysle ze szybko nauczylaby sie czystosci w mieszkaniu :) a moze nawet od razu zakapowalaby o co chodzi .. :lol:

Posted

Seymour666 napisał(a):
Kamilko, jesli sytuacja jest naprawdę trudna, moge wziąć sunię do siebie, z tym , że nie ma ze mną kontaktu telefonicznego w tej chwili, musiałabym podjechać do Ciebie albo vice versa; przy okazji wyjasniłybyśmy różne zaszłości. Monika (od dogów)

Monika od dogów i Janusza ? fakt zaszłosci mamy strasznie dużo ...
chwilowo jetsem "poza domem" ale mysle ze mozemy sie umówić gdzies

Posted

dzisiaj (juz) rano zadzwonila do mnie jakas Pani chętna na Sare hehe.. jest spod Częstochowy i z dowozem nie ma problemu sama ja zawioze samochodem, tylko powiedzcie sprawdzac wczesniej domek? powiedziala mi juz ze Sara mieszkalaby na podwórku tak jak do tej pory no i w sumie nic więcej.

Posted

Sprawdz prosze dom, to wazne. Postaraj sie wziac na pismie zobowiazanie kobiety, zeby brala ja w zimie do domu, przynajmniej do garazu na noc. Zapewnij sobie wizyty poadopcyjne, koniecznie. W razie co, moznaby zabrac sunie i szukac nowego domu. Roznie bywa i nie byloby przyjemnie gdyby wyszlo podobnie jak z Elwisem.