olalolaa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Sunia ON z Częstochowy, ma 5 lat jest po sterylizacji , ma wszystkie szczepienia- jest bardzo przyjazna, zyje na podworku, wlascicielka musi ją oddać :( jest nawet skłonna pomagać finansowo nowemu właścicielowi. Prosze o pomoc w znalezieniu domku, moze chociaz tymczasowego bo lada dzien moze trafić do schroniska :( Quote
malagos Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 no to szukamy domu... Ma jakieś inne ogoszenia? Na dogo wszyscy mamy po kilka psów i tu cieżko o dom :cool1: Quote
olalolaa Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 Satram sie napisać gdzie moge tylko nie mam kont na stronach owczarkow a nie moge sie zarejestrowac ;/ mam dobra nowine.. suczka miala juz dzisija isc do schroniska ale wlascicielka ma jeszcze troche czasu na szukanie domku :) postaram sie o zdjęcia w najblizszych dniach.. Quote
olalolaa Posted January 17, 2009 Author Posted January 17, 2009 mam juz dwa potencjalne domki dla suni, dzisija ją odwiedziłam jest taka kochana :loveu::loveu: Quote
olalolaa Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 niestety nici z domkow.. :-(:-(:-( Trzeba jej cos szukać bo trafi do schroniska a tam nie wiem czy a rade.. jest taka potulna i kochana :( mam zdjęci ale nie moge wstawic wrr ja to zrobic? :angryy::angryy: Quote
brazowa1 Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 wgraj na fotosik.Potem klikasz na "pobierz kody",wybierasz kod "pełen rozmiar na forum",zaznaczasz i przeklejasz na dogo. Quote
olalolaa Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 przypomina sie Sarusia!! ma coraz mniej czasu.. nikt jej nie chce ? :( Quote
florida_blue Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 widze, że Ola nigdzie tego nie napisała ... wiecie jaki jest powód oddania psa ? tym razem nie jest to alergia ale ... MONITORING. Własciciele zakładają sobie takie mega wypasione czujniki i pies biegający wkoło domu włączałby alarm. To do schroniska mozna oddać. Quote
olalolaa Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 hop w gore leniu szukaj domku :) Quote
al-ka Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 A monitoring przestaje działać gdy elektrownia wyłączy prąd....I patrol nie zawsze przyjeżdża,bo to tylko wyłączenie prądu.U mnie zdarza się to dość często.Ale ja mam ONki.W domu.I im zasilania nie da się wyłączyć. Ot durnota ludzka!W kojcu suni będzie żle-a w schronie dobrze?Pokrętne to rozumowanie wielce. Suni trzeba porobić duzo ogłoszeń.I koniecznie inny tytuł,bo ten nie zwraca zbytnio uwagi- a sprawa jest arcypilna. Quote
olalolaa Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 no tak rzeczywiście tworczy to on nie byl.. a teraz? ;D ewentualnie prosze propozycje ;) a z tym kojcem i schroniskiem- tam ejst tylko podworko i stoi taki baraczej nie wiem moze 3x3m moze troche wiecej a wlascicielka mieszka w bloku.. absolutnie jej nie bronie , tez uwazam ze to glupie rozumowanie kojec a schronisko, ale dobrze chociaz ze zwrocila sie z prosba o nowy dom a nie wyrzucila w lesie.. czy chocby nawet oddala do tego schroniska odrazu :angryy: Quote
florida_blue Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 miło jak czasem dadzą nam szansę :-( Quote
beka Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 [quote name='florida_blue']widze, że Ola nigdzie tego nie napisała ... wiecie jaki jest powód oddania psa ? tym razem nie jest to alergia ale ... MONITORING. Własciciele zakładają sobie takie mega wypasione czujniki i pies biegający wkoło domu włączałby alarm. To do schroniska mozna oddać. Mam monitoring w tym czujki zewnetrzne i 4 psy... Są specjalne czujki które "nie wykrywają " psów. Sa dośc kosztowne ale działają. A tak bedą mieli fałszywe alarmy bo ptak przeleciał, mysza sie wrapała , pająk sie ruszył i nie da sie tego wyeliminować. Dziewczyny która z Was zna tę sunie? Z kim można porozmawiać? Quote
florida_blue Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Ola ją widziała osobiście, myślę, że powie o niej więcej niż ja :) tez własnie wydawało mi się ze są czujki które można ustawić tak, żeby nie "łapały" psa .... mam wrażenie że to tylko pretekst jest ... Quote
olalolaa Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 sunie widzialam osobiście, właścicielka wydawała się być smutna ze musi ją wydać ale być moze to tylko pozory.. gadałam z nią o tym czy to konieczne no ale powiedziała ze tak, moze nie ma kasy na te drozsze czujniki albo nawet o nich nie wie? stwierdziła ze pies moglby byc w kojcu ale co to za zycie dla niego, sama nie wiem co o tym myslec :shake: moze pogadam z nia jeszcze o tych specjalnych czujnikach moze cos zdzialam ;] Quote
Seymour666 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Kamilko, jesli sytuacja jest naprawdę trudna, moge wziąć sunię do siebie, z tym , że nie ma ze mną kontaktu telefonicznego w tej chwili, musiałabym podjechać do Ciebie albo vice versa; przy okazji wyjasniłybyśmy różne zaszłości. Monika (od dogów) Quote
wanda szostek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Czy sunia nadawałaby się do bloku? Quote
olalolaa Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 cale zycie mieszkala na podworku ale jest bardzo grzeczna i mysle ze szybko nauczylaby sie czystosci w mieszkaniu :) a moze nawet od razu zakapowalaby o co chodzi .. :lol: Quote
florida_blue Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Seymour666 napisał(a):Kamilko, jesli sytuacja jest naprawdę trudna, moge wziąć sunię do siebie, z tym , że nie ma ze mną kontaktu telefonicznego w tej chwili, musiałabym podjechać do Ciebie albo vice versa; przy okazji wyjasniłybyśmy różne zaszłości. Monika (od dogów) Monika od dogów i Janusza ? fakt zaszłosci mamy strasznie dużo ... chwilowo jetsem "poza domem" ale mysle ze mozemy sie umówić gdzies Quote
Seymour666 Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Dzięki że się odezwałaś. Jutro będę mieć telefon, to postaram się zadzwonić, po południu. Quote
olalolaa Posted January 29, 2009 Author Posted January 29, 2009 dzisiaj (juz) rano zadzwonila do mnie jakas Pani chętna na Sare hehe.. jest spod Częstochowy i z dowozem nie ma problemu sama ja zawioze samochodem, tylko powiedzcie sprawdzac wczesniej domek? powiedziala mi juz ze Sara mieszkalaby na podwórku tak jak do tej pory no i w sumie nic więcej. Quote
Cantadorra Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 Sprawdz prosze dom, to wazne. Postaraj sie wziac na pismie zobowiazanie kobiety, zeby brala ja w zimie do domu, przynajmniej do garazu na noc. Zapewnij sobie wizyty poadopcyjne, koniecznie. W razie co, moznaby zabrac sunie i szukac nowego domu. Roznie bywa i nie byloby przyjemnie gdyby wyszlo podobnie jak z Elwisem. Quote
Recommended Posts