jolek68 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 i jak z tym jego brzuszkiem??? :shake: Quote
ANETTTA Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Akselek się przypomina :smile: i błaga o pomoc na leczenie .. Quote
ANETTTA Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Aksel to taki słodzik do kochania i miziania taka maskoteczka Quote
israel Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Wieści brzuszkowe niestety nie najlepsze. Kiedy Akselek bierze leki moze w miarę normalnie funkcjonować. Problemy z brzuszkiem to bardzo zadawniona sprawa i w tej chwili nie do wyleczenia. Można mu tylko poprawić komfort życia poprzez regularne podawanie leków. Pan Doktor twierdzi, że niestety te leki będzie musiał brać do końca życia, bez nich nie mógłby normalnie funkcjonować. Masowanie brzuszka też bardzo pomaga ;) Uszy i skóra leczona - małymi kroczkami idziemy do przodu. Akselek za to z dnia na dzień zmienia swoje zachowanie. Jest coraz bardziej radosny i energiczny a opiekunowie tymczasowi coraz bardziej zakochani ;) Ostatnio Pani Ania - jego opiekunka bardzo się przestraszyła. Axelek leżał na pleckach i nie reagował na wołanie ;) Serce Jej zamarło a okazało się że chłopak był tak wyluzowany, że zasnął jak kamień ;) Opowiadała o tym z wielkim przejęciem - od takie drobne radości codziennego życia. Pozdrawiam Quote
Pieseczkowo Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 Strasznie ciesze.Mam nadzieje ze moja kaska wplynela.Spanie na plechach to oznaka,ze pies czuje sie biezpiecznie i pewnie,a to oznacza,ze jest mu w nowym domku jak w raju.Moja sunia znajdka,abardzo dlugo nie lezala na plechac,ale kiedy w koncu zobaczyla,ze my dajemy jej prawdziwy dom i od tatej pory na plecahc lezy caly czaaas:lol:Duzo Buziaków i zdrowka dla Axelka,niech chlopka zdrowieje:loveu::loveu: Quote
jolek68 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 rozumiem biedaka :-( ja też mam praktycznie stałe leki na brzuchol ;) a powiedz mi, mały miał mieć robione jakieś badania kręgosłupa :shake: Quote
israel Posted February 27, 2009 Author Posted February 27, 2009 Nie wiemy jeszcze ile wpłynęło na konto Akselka, ale wszystkim których poruszył jego los serdecznie dziękujemy. Nasza szefowa która ma dostęp do konta ciągle jest bardzo chora ale jak tylko dojdzie do siebie od razu zapytam i wszystko napiszę. Kręgulek też będzie badany i serducho i nowe usg, na razie czekamy aż Akselek dojdzie troszkę do siebie i psychiczni i fizycznie. Na razie ciągle odwiedza weterynarza, czasami dwa razy dziennie :( no i musimy zebrać troszkę funduszy :oops: Do tej pory wydaliśmy na leczenie Akselka ok 500 zł a to na razie początek :( Quote
jolek68 Posted February 27, 2009 Posted February 27, 2009 tak na leczenie to idzie :crazyeye: ja dziś też parę zeta wydałam :shake: sterylka koteczki mojej przesłodkiej+leki przeciwbólowe+leki na świerzb uszny(inny wet twirdził że są tylko trochę brudne:shake:)+leki na świerzb dla psa zapobiegawczo=220zł nie wiem czy to dużo ale co miesiąc praktycznie coś :shake: Tylko moje zwierza nie są tak chore jak Axel :-( z jego leczeniem to dopiero :crazyeye: Quote
ANETTTA Posted February 28, 2009 Posted February 28, 2009 niestety te futrzaki są drozsze od pluszaków ale ludzie rozmnażajacy itd tego nie pojmują Quote
israel Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Akselek wita wszystkich w niedzielę i zgłębi serduszka dziękuje wszystkim tym którzy wspomagają jego leczenie. Wujku Tobie szczególnie :loveu: Quote
jolek68 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 bo w rodzinie nic nie zginie ;) co u maluszka słychać :shake: Quote
Onaa Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 serce człowiekowi pęka jak takie nieszczęścia psie widzi :-(, trzymaj sie Malutki dzielnie ! Quote
ANETTTA Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 leczenie akselka bedzie bardzo kosztowne i prawdopodobnie do końca zycia ..... a moze ktos by go przytulił do serca ..... akselek jest do adopcji wirtualnej ...czeka na propozycje aby dalej żyć Quote
drongaleczek Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 [quote name='ANETTTA']leczenie akselka bedzie bardzo kosztowne i prawdopodobnie do końca zycia ..... a moze ktos by go przytulił do serca ..... akselek jest do adopcji wirtualnej ...czeka na propozycje aby dalej żyć Witam wszystkich. Ja jestem zainteresowany wirtualna adopcja. Tylko jestem tutaj nowy i chcialbym sie dowiedziec na czym to polega. Pozdrawiam Wojtek Quote
Isadora7 Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Axelku przepraszam, ale od tygodnia walczyłam z rozpadającym się kompem teraz usiłuje ogarnać i siąść nadrobić zaległości. Quote
ANETTTA Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 Adopcje Wirtualne Serdecznie zapraszamy miłośników psów, ludzi o wielkim sercu, którzy z różnych powodów nie mogą przyjąć bezdomnego zwierzaka pod swój dach aby zechcieli objąć wybranego przez siebie psa z naszego schroniska adopcją wirtualną. Adoptować w ten sposób można wszystkie psy, również i te, które ze względu na wiek, przewlekłą chorobę bądź kalectwo pozostaną z nami do końca swych dni. Chęć adopcji prosimy zgłaszać nadsyłając e-mail ze swoimi danymi oraz imieniem wybranego pieska. Miesięczny koszt adopcji wynosi 30 zł dla jednego psa, które prosimy wpłacać na konto fundacji z dopiskiem "darowizna na [imię wybranego zwierzaka]" Oddział terenowy Fundacji Emir w Siewierzu Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR" Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 59 1050 1924 1000 0090 6204 7718 prawo@voodoo.com.pl akselek juz ma 1 opiekuna wirtualnego ......ale nic nie szkodzi aby miał ich całą mase [url=http://fundacja-emir.org/aktualnosci/WOLONTARIAT/WOLONTARIATSIEWIERZ/siewierzAdopcjeWirtualne.htm]Schronisko dla bezdomnych ps Quote
ANETTTA Posted March 3, 2009 Posted March 3, 2009 przekaz psiakowi a nie urzędowi można również przekazac nam swój 1 % jako darowiznę rozliczając sie z podatku ------ PIT czasem są to nie dużę pieniądze ale dla nas każda złotówka na wagę złota inf na stronie EMIR Quote
israel Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 drongaleczek napisał(a):Witam wszystkich. Ja jestem zainteresowany wirtualna adopcja. Tylko jestem tutaj nowy i chcialbym sie dowiedziec na czym to polega. Pozdrawiam Wojtek Serdecznie witamy Wujku :) Wysłałem do Ciebie pw. Quote
jolek68 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 proszę, nie tylko ciotki potrafią być super ;) wujkowie też się zdarzają :loveu: Quote
drongaleczek Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 jolek68 napisał(a):proszę, nie tylko ciotki potrafią być super ;) wujkowie też się zdarzają :loveu: Wujkowie zawsze sa super;-) a nie ze sie zdarzaja;-) Quote
jolek68 Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 tak ich tu mało :shake: że rzeczywiście muszą być super ;) Quote
israel Posted March 4, 2009 Author Posted March 4, 2009 U Akselka na razie nie wiele się zmienia. Bardzo trzeba pilnować zaleceń lekarzy - np odnośnie kąpieli leczniczych. Chłopak musi być kąpany co 2 dni i nie ma mowy nawet o 1 dniu zwłoki. Akselek dobrze się czuje i ma świetny apetyt pod warunkiem, że dostaje to co lubi ;) czyli jedzonko gotowane specjalnie dla Niego z przewagą mięska. Wszelkie wypełniacze są blee :P Podoba się wszystkim bo taki jest śliczny i kochany ten nasz Akselek. Gdyby tylko zdrówko dopisywało... :( Quote
drongaleczek Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 A lubi sie kapac?:-) moj Romek jak widzi ze cos sie szykuje chowa sie pod lozko (i to tak ze z zadnej strony nie da sie go wyciagnac;-)). Czasami wiecej czasu zajmuje wyciagniecie go z tamtad niz sama kapiel:/. No ale romek generalnie wychodzi z zalozenia ze lapek moczyc nie mozna;-) Quote
Recommended Posts