Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja osobiście nie mam kontaktu z takimi małymi psiakami ale słyszałam że one często są kapryśne co do jedzenia :evil_lol:
A jak z jedzonkiem u naszego Axelka???:shake:

Posted

jolek68 napisał(a):
ja osobiście nie mam kontaktu z takimi małymi psiakami ale słyszałam że one często są kapryśne co do jedzenia :evil_lol:
A jak z jedzonkiem u naszego Axelka???:shake:

Ojjj sa sa, Westie zwlaszcza- moj na przyklad nie lubi suchej karmy, tzn lubi ale nie z miski a z reki albo jeszcze lepiej: jak mu sie ja rzuca i musi ja zlapac;-)

Posted

Kończąc koci temat - koty są najlepsze ... jako alergen :eviltong:

Wujku, WWielka Paka od Ciebie dotarła :multi:

Wracają do bohatera wątku, Akselek spokojnie znosi wszystkie zabiegi którym musi się poddać (nawet te bolesne - jak czyszczenie uszu).

Także i kąpielom poddaje się cierpliwie. Może lubi, a może wie, że mu pomaga ;) Niezadowolenie okazywał tylko wtedy kiedy bardzo bolał go brzuszek.

On jest bardzo cierpliwy i bardzo dzielny!

Posted

israel napisał(a):

Wujku, WWielka Paka od Ciebie dotarła :multi:

Suupppperrr!!!!:-)

israel napisał(a):

Wracają do bohatera wątku, Akselek spokojnie znosi wszystkie zabiegi którym musi się poddać (nawet te bolesne - jak czyszczenie uszu).

Także i kąpielom poddaje się cierpliwie. Może lubi, a może wie, że mu pomaga ;) Niezadowolenie okazywał tylko wtedy kiedy bardzo bolał go brzuszek.

On jest bardzo cierpliwy i bardzo dzielny!

Ja bym powiedzial ze nie chce mu sie sprzeciwiac;-)Chociaz Westy generalnie lubia wode, tylko moj ma jakies opory:-). Najwazniesze ze jest z nim lepiej:-)

Posted

generalnie to ja podziwiam te wszystkie małe chore psiaki ;) jest w nich tyle woli życia że nawet w bardzo ciężkich przypadkach zdrowieją :shake:
Axelek jest jednym z nich i trzymam :thumbs: za niego

Posted

z radosną zabawą u Axelka to pewnie nie do końca tak beztrosko :shake: on jest tak chory że nie zdziwiłoby mnie to gdyby wolał leżeć niż brykać :shake:

Posted

jolek68 napisał(a):
z radosną zabawą u Axelka to pewnie nie do końca tak beztrosko :shake: on jest tak chory że nie zdziwiłoby mnie to gdyby wolał leżeć niż brykać :shake:

A ja ciagle mam nadzieje ze mimo choroby nie stracil radosci zycia... heh moj Romek dostal wczoraj nowa pilke, caly dzien za niia gonil z usmiechem na ustach noi zaczepial wszystkich zeby sie z nim bawic:-)Mam nadzieje ze Akselek tez sie czasami usmiecha:-)

Posted

drongaleczek napisał(a):
A Akselek napewno tez bardzo dba o domek, dba zeby nikt sie nie nudzil i zeby zawsze bylo wesolo, prawda?:-)

Święta prawda Wujku!
Akselek nie jest rozbrykanym szczeniaczkiem w związku z czym nie szaleje radośnie, porusza się wolniej, ale nie w żółwim tempie.
No i dostarcza domkowi w zamian wielu innych atrakcji :)
Robi najwspanialsze minki, zagląda w oczy, wszystko rozumie, przyjmuje przedziwne pozycja i w ogóle jest najmądrzejszy i najpiękniejszy i oczywiście żaden psiak nie dorasta mu do pięt - obiektywne zdanie opiekunów ;)

Posted

israel napisał(a):
Święta prawda Wujku!
Akselek nie jest rozbrykanym szczeniaczkiem w związku z czym nie szaleje radośnie, porusza się wolniej, ale nie w żółwim tempie.
No i dostarcza domkowi w zamian wielu innych atrakcji :)
Robi najwspanialsze minki, zagląda w oczy, wszystko rozumie, przyjmuje przedziwne pozycja i w ogóle jest najmądrzejszy i najpiękniejszy i oczywiście żaden psiak nie dorasta mu do pięt - obiektywne zdanie opiekunów ;)

Ciekawe czy wsrod tych atrakcji jest ogrzewanie nog jak opiekun spi?;-) Ja to mam taki odruch ze za kazdym razem jak mam zamiar ie przewrocic z boku na bok w nocy to sie budze i sprawdzam gdzie spi moj romek;-) smieszne ale prawdziwe!

MAcie moze jakies nowe fotki?:-)

Posted

jolek68 napisał(a):
wydaje mi się ze westy są takie bardziej kruche od kotów ;) i trza z nimi bardziej uważać :shake:

To nie slyszalas ze Westie bywaja nazywane piesokoty?;-) Moze sa ciut bardziej kruche, ale jak sie wierca w nocy na lozku i przypadkiem spadna, to na 4 lapy zawsze spadaja;-)

Posted

No nie wiem czy Westy takie kruche - raczej takie małe, dobrze zbudowane klocuszki ;)

Akselek ogrzewa stopy i nie tylko opiekunom - oczywiście śpi w łóżku na wyraźne życzenie Pana :)

Dobra wiadomość jest taka, że Akselek zaczął się sam wypróżniać - to znaczy bez pomocy czopków i leków. Robi jedną a czasem nawet dwie kupki dziennie :multi:

Stan skóry się poprawia ale niestety cały czas trzeba go kąpać regularnie.
Niestety uszy są nadal w bardzo złym stanie, wycieka ropa, muszą być codziennie czyszczone i zakrapiane.

Będzie miał czyszczenie ząbków. Zęby są w stanie tragicznym, okropnie cuchnie mu z pysia. Co na nim oczywiście nie robi wrażenia ;) Domek ma już ustalony termin badań przed czyszczeniem.

Bardzo tęskni za opiekunami. Gdy wychodzą, długo woła pod drzwiami - sąsiadka poskarżyła, opiekunowie sprawdzili ;) Na szczęście później się uspokaja.

Jeżeli dobrze pójdzie to nowe fotki będziemy mieli w niedzielę - jesteśmy wstępnie umówieni.

Akselek pozdrawia Ciocię i Wujka ;)

Posted

israel napisał(a):
No nie wiem czy Westy takie kruche - raczej takie małe, dobrze zbudowane klocuszki ;)

Akselek ogrzewa stopy i nie tylko opiekunom - oczywiście śpi w łóżku na wyraźne życzenie Pana :)

Dobra wiadomość jest taka, że Akselek zaczął się sam wypróżniać - to znaczy bez pomocy czopków i leków. Robi jedną a czasem nawet dwie kupki dziennie :multi:

Stan skóry się poprawia ale niestety cały czas trzeba go kąpać regularnie.
Niestety uszy są nadal w bardzo złym stanie, wycieka ropa, muszą być codziennie czyszczone i zakrapiane.

Będzie miał czyszczenie ząbków. Zęby są w stanie tragicznym, okropnie cuchnie mu z pysia. Co na nim oczywiście nie robi wrażenia ;) Domek ma już ustalony termin badań przed czyszczeniem.

Bardzo tęskni za opiekunami. Gdy wychodzą, długo woła pod drzwiami - sąsiadka poskarżyła, opiekunowie sprawdzili ;) Na szczęście później się uspokaja.

Jeżeli dobrze pójdzie to nowe fotki będziemy mieli w niedzielę - jesteśmy wstępnie umówieni.

Akselek pozdrawia Ciocię i Wujka ;)

Bardzo dobre wiesci:-)

Z zebami to jest wada genetyczna westow: psoja sie. Mnie vet juz jakis czas temu powiedzial ze jesli nie chce miec problemow, musze u zeby myc. W pierwszej chwili mnie to rozbawilo ale zaraz sie zapytalem co i jak. No i od tamtej pory co wieczor przezywamy z Romkiem katorge. Nie lubi tego wierci sie i proboje uciec. Ale podobno generalnie psy to lubia.

Blaa jak ja nie lubie rzyczliwych sasiadek skarzacyych sie na zwierzaki... a jak sama tv oglada to pol bloku slyszy...