Miernol Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Witam wszystkich na wstepie chcialem zaznaczyc ze jest to moj pierwszy post na tym forum i za jakiekolwiek bledy chclaobym z gory przeprosic. Przed wczoraj zostalem dumnym posiadaczem Teriera Tybetańskiego. piesek jest Jasno kremowy z bialymi plamkami ma 8 tygodni i jest poprostu sliczny... Ale w zwiazku z tym ze jest to moj piewszy pies mialbym ogromna prosbe do wszystkich posiadaczy tej wlasnie rasy o jakies przydatne wskazowki dotyczace wychowania, zwyczajow zywieniowych i wszystkich innych potrzebnych informacji abo piesek prawidlowo sie rozwiajał. Za wszystki potencjalne odpowiedzi z góry dziekuje i pozdrawiam. Quote
Rybka Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Witam nowego uzytkownika :D . Zycze milego 4umowania. I oczywiscie czekamy na fotki Twojego psiaka:-). Ja niestety nie pomoge Ci bo nie mam takiego pieska :( ale mysle ze napewno Ci ktos tu pomoze. Ja dopiero zaczynam przygode z terierami ;) Quote
nani ni Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Miernol, popros moderatora o przeniesienie Twojego tematu na grupe IX ( = wyslij prywatna wiadomosc do Flaire albo Wind). Terier tybetanski nie nalezy do grupy III. Tam Cie inni posiadacze TT szybciej zauwaza. Albo zajrzyj tam sam- zdaje sie, ze jest juz nawet jeden temat o TT i dolacz sie do dyskusji. Pozdrowienia i milego pisania na forum! Quote
Maya_Alex Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Dokładnie tak, post o TT jest na gr IX. Zapraszam. Quote
Flaire Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Nie trzeba było nawet pisać na priw, Flaire w końcu sama zauważyła i przeniosła. Ale Wy jesteście szybsi :wink: ! Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 SUPER!!!!!!!!! mamy jeszcze jednego TT na dogomanii. Witam serdecznie szczęśliwego posiadacza tybetańczyka . Ja również mam tybetańczyki i bardzo ciekawa jestem z jakiej części Polski jesteście ? Napisz coś więcej o maleństwie ? :D Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Napisz czy masz pieska czy suczke ? :lol: Quote
Maya_Alex Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Napisz nam coś więcej o swoim piesku: z jakiej jest hodowli, piesek czy suczka? A Ty, skąd jesteś? Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 :wink: jestem ślepa , właśnie doczytałam ,że jesteś z Rawicza i masz pieska Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 jestem ślepa :oops: - właśnie doczytałam że jesteś z Rawicza i masz pieska Quote
Miernol Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 Jestem z Rawicza w woj. wielkopolskim. Jest to piesek plci meskiej ;) wlasnie bylem z nim na podworku. Piesek nie ma rodowodu ale cala rodzina go juz tak pokochala ze mysle ze papiery sa niewazne... Dla nas juz jest Championem :) Narazie staram sie aby poczul sie w naszym mieszkaniu bezpiecznie i nie tesknil za rodzinka. Mam pytanie co najlepiej dawac jesc takiemu malemu zwierzaczkowi ?? Quote
Maya_Alex Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 A skąd go masz? Ale nie rozumiem co znaczy "dawać"? Do zabawy? Do jedzenia? Jeżeli chodzi o jedzenie, to dla psiaka 8-mio tygodniowego oczywiście wczodzi w grę tylko karma dla szczeniąt. Masz jakieś jego zdjęcie? Quote
Miernol Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 Wlasnie chodzilo mi o jedzenie... A jakiej firmy karme bys mi poleciła ?? Pedigree czy Frolic ?? Psiaka dostalem na imieniny. Jest bardzo zadziorny i ma takie sympatyczne spojrzenie ze nie sposob tego opisac :) mam go od 3 dni i ostrzegano mnie ze ze szczeniakiem bedzie troche klopotow z jego potrzebami fizjologicznymi ale mam nadzieje ze za jakis czas to sie ustabilizuje. Quote
Nata Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 A chcesz go otruc? Niech sie wypowiedza w tej kwestii wlasciciele TT, ale pedigree i frolica to ci tu raczej nikt nie poleci. Nie uzyskales informacji od "hodowcy" czym karmil malenstwo? najlepiej zwlaszcza na poczatku byloby podawac to samo - maluch ma i tak duzo zmian, w krotkim czasie; a pozniej stopniowo przechodzic na karme, ktora wybierzesz. TT-maniacy zaraz Ci jakas sprawdzona karme zaraz poleca :) Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Ja bym ci poleciła Purine PRO PLAN PUPPY .Moje psiaki od maleńkości ją dostaja.Ja kupuje z kurczakiem ale jest jeszcze z jagnięciną , suchą karme traktuje jako dodatek - codziennie zas gotuje - zawsze ryż i jakies mięsko np. kurczak z marchewka i tp Quote
Maya_Alex Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Z jakiej hodowli jest psiak? Czym był tam karmiony? Ja jestem zwolenniczką gotowania psu, ale z tego, co czytam wnioskuję, że jest to Twój pierwszy psiak, więc lepiej kup mu gotową karmę. Ale jakąś dobrą. Quote
AKI-BAJKA Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Pedigree , Frolic ja bym nie polecała - POPULARNE ALE CZY DOBRE - z tego co sie naczytałam - NIE. Quote
Miernol Posted October 25, 2004 Author Posted October 25, 2004 Poprzedni wlasciciele policili aby karmic go na poczatku wlasnie ryzem z marchewka i dodatkiem miesa (kurczak albo drobno zmielone mieso) I wlasnie tym jest karmiony. w zadnym wypadku nie chce go otruc dlatego pytam o najlpsza karme zeby zawierlala wszystko co mu bedzie potrzebne. Quote
Maya_Alex Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Ale nadal nie wiemy skąd pochodzi Twój pupil :D Quote
Nata Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Ja bym polecila Royala - u mnie swietnie sie sprawdza (nie mam TT) Jezeli chcesz gotowac to z miesa wchodzi w gre - drob, wolowina lub ryby (np.filety z mintaja) + ryz + warzywa. Staraj sie nie zmieniac jedzenia - unikniesz przykrych niespodzianke :/ Quote
Dzidtka_Gl Posted October 25, 2004 Posted October 25, 2004 Ale nadal nie wiemy skąd pochodzi Twój pupil :D myślę, że włascicielka sama nie wie bo piesek jest bez rodowodu... Quote
Miernol Posted October 26, 2004 Author Posted October 26, 2004 Piesek jest z blizej nie okreslonej amatorskiej chodowli z okolic Lubina (woj. dolnoslaskie), takze nie potrafie sie wypowiedziec na temat jego rodzicow. Quote
Maya_Alex Posted October 26, 2004 Posted October 26, 2004 HA HA HA z blizej nie okreslonej amatorskiej chodowli A jak działa taka hodowla? O ile mi wiadomo po Lublinem nie ma hodowli TT. Więc, nie obraź się, nie każdy pies, który jest podobny do TT nim jest. Nie mówię tego złośliwie, ale postaw sie w sytuacji "profesjonalnych" hodowców TT, jakie bedą o nas opinie. Quote
AKI-BAJKA Posted October 26, 2004 Posted October 26, 2004 też widziałam takie ,,TT ,,z placu - gdy zwróciłam uwage handlarzowi że ludzi w błąd wprowadza odpowiedział mi - a jakie TT chciałaby Pani za 120,00 - taki pies jaka cena . :cry: Quote
Miernol Posted October 26, 2004 Author Posted October 26, 2004 Chcialbym tylko zwrocic uwage ze pies w jakims tam stopniu nie ma czystej krwi i genow TT. A poza tym jeszcze raz powtarzam znawcom ze ja go kupilem w Lubinie a nie w Lublinie... Jedna literka w nazwie a odleglosc kilkuset kilometrow. Quote
Recommended Posts