zuzlikowa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Czy benek ma imię...ogłoszenia??? Dajcie namiary do kontaktu do adopcji! zamienię allegro Ramzesa(wyróżnione )na ...miśka, może kimś wstrząśnie i pomoże chłopakowi! Quote
zuzlikowa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 [quote name='zuzlikowa']Czy benek ma imię...ogłoszenia??? Dajcie namiary do kontaktu do adopcji! zamienię allegro Ramzesa(wyróżnione )na ...miśka, może kimś wstrząśnie i pomoże chłopakowi! Dajcie dane na kontakt!!!:oops::oops::oops::oops: Quote
Paulina_mickey Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Hej cioteczki gdzie jesteście? zuzlikowa ja niestety Ci nie pomogę,bo nie wiem. Ale może dlatego dziś nikt nie przyszedł na wątek, bo dogo bardzo źle działa :angryy: Quote
ANETTTA Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 wielkie ukłony dla Fundacji EMIR .... Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 emir napisał(a):W sobotę zabieram benka emir :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:...Dzięki!!! Quote
zuzlikowa Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Za chwilę sobota! Czy będzie to szczęśliwy dzień dla benia? Niecierpliwie czekam na wieści! :loveu: Quote
ata Posted February 14, 2009 Author Posted February 14, 2009 Rozmawialam wczoraj z Emir, dzisiaj rano Benek ma opuscic schronisko:multi: DZIEKUJE!!! dogo wczoraj nie dzialalo, przynajmniej wieczoram, a wczesniejszy dzien razem z KasiaO i innymi dziewczynami, spedzilam w drodze...z ratowanymi psiakami... Quote
gagata Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 Słuchjcie, ale ogłoszenia nadal potrzebne.... Quote
ANETTTA Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 pewnie ze potrzebne i ogłoszenia i pomoc dla beniulka :-(:-(:-( Quote
ANETTTA Posted February 14, 2009 Posted February 14, 2009 benio dojechał do celu ...wabi się teraz Baca .....i niestety dalej szuka domku ....wiem że jest bezpieczny .......... zadzwonie w poniedziałek dowiem co i jak u Bacy .....i dam znać ..... Quote
zuzlikowa Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Powodzenia Baca!:loveu::loveu::loveu: Quote
gagata Posted February 15, 2009 Posted February 15, 2009 Na prośbę Emir zamieszczam tu kopię jej wypowiedzi z roboczych stron Emira; " "Czym jest dobrostan? dotyczy on nie tylko komfortu fizycznego i biologicznego, ale uwzględnia również stan psychiczny zwierząt, zagadnienie to rozpatruje się na trzech płaszczyznach: § statusu fizycznego (fitness) § statusu mentalnego (odczuć) § ekspresji naturalnych zachowań. Wszystkie te płaszczyzny zostały zawarte przez Farm Animal Welfare Council (FAWC) w tzw. "pięciu wolnościach" zwierząt. Powinny one być wolne od: § Głodu i pragnienia - poprzez zapewnienie im stałego dostępu do wody i pokarmu koniecznego do utrzymania zdrowia i witalności. § Dyskomfortu - przez zapewnienie odpowiedniego środowiska życia z miejscem schronienia i spokojnego odpoczynku. § Bólu, ran i chorób - przez zapewnienie właściwej opieki, możliwie szybkiej diagnozy i skutecznego leczenia. § Strachu i stresu - poprzez eliminowanie zbędnego cierpienia. § Wyrażać naturalne zachowanie - przez zapewnienie im wystarczającej przestrzeni, właściwego jej wyposażenia oraz możliwości kontaktów socjalnych. to moja odpowiedź na błoto jakim nas uprzejmie obrzucono, gdy napisałam prawdę o tym schronisku; ich DOBRE CHĘCI TO O WIELE ZA MAŁO łąmana jest ustawa o ochronie zwierząt i psy cierpią!! [SIZE=-1]emir[SIZE=-1]" Dotyczy to szczególnie tych dużych psów w wieluńskim schronie...Jeśli w tym schronie bywacie - zróbcie coś, by im ulżyć, cokolwiek! Niech się nie powtórzy tragedia Ramzesa., który przez tyle miesięcy konał w bólach bez żadnej pomocy..... Quote
ata Posted February 15, 2009 Author Posted February 15, 2009 ANETTTA napisał(a):benio dojechał do celu ...wabi się teraz Baca .....i niestety dalej szuka domku ....wiem że jest bezpieczny .......... zadzwonie w poniedziałek dowiem co i jak u Bacy .....i dam znać ..... DZIEKUJE!!! tak jak Emir obiecal, przejal naszego Benka- Bace:multi: do poniedzialku....czekamy na info...najwazniejsze dla niego, ze opuscil schronisko, teraz musi byc tylko lepiej:p Quote
zuzlikowa Posted February 16, 2009 Posted February 16, 2009 [quote name='ata']DZIEKUJE!!! tak jak Emir obiecal, przejal naszego Benka- Bace:multi: do poniedzialku....czekamy na info...najwazniejsze dla niego, ze opuscil schronisko, teraz musi byc tylko lepiej:p I myślę,że to jest istota sprawy...opuścił betonowy tunel. Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 [url=http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-wiesci.htm]Schronisko dla bezdomnych ps Tristan zabrany przez Fundację EMIR ze schroniska we Wrześni. Znalazł dom stały u Bustera, Keya i Dashy. Mój szczęśliwy ogonek Tristan ma się coraz lepiej. Trochę go Dasha (bernardynka) goni i powarkuje na niego, bo jej się nie podoba, ęe on się do mnie tuli, ale mam nadzieję, że powoli przestanie go traktować jak intruza i uzna go za pełnoprawnego członka rodziny. Tristanek nabiera powoli ciałka i jest wspaniałym stróżem pomimo swojego młodego wieku (ma przecież dopiero ok 5 mies.). Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 tyle szczęśliwości ... a Baca ben odrobaczony lękliwy ......iczekamy na same dobre wiesci .....noi szukajmy mu domku najlepszego jaki może miec nasz piekniś Quote
zuzlikowa Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Baca...ucz się znowu szczęścia i zaufania do ludzi! Życie może być piękne! Quote
KasiaO Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Jakie cudne wiadomości:loveu: Oby tak dalej, dzięki dziewczyny:loveu: Quote
ata Posted February 17, 2009 Author Posted February 17, 2009 ŁAŁ!!!!:multi::multi: to sie nazywa miec szczescie:loveu::loveu: dopuki nie zostanie zlikwidowana pseudochodowla we Wrzesni przede wszystkim BENKOW, do schroniska beda przybywac co rusz nowe zwierzaki:shake::shake::shake::shake: Quote
ANETTTA Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 BACUS MA SIE DOBRZE ...ma wybieg jest troszke zakręcony :multi::multi::multi: chyba ma za dużo tego wybiegu ale to kwestia czasu co nie znaczy ze konczymy szukac mu domku ...on tylko zmienił miejsce z wrzesni na warszawe ;) Quote
Nel_a Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 uff jak dobrze ze juz nie jest w schornie:p Quote
ANETTTA Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 poznajecie Ira teraz przebywa w Fundacji EMir podziwiajcie jaka pięknośc ...... noi szukajmy jej domu Quote
Paulina_mickey Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Ale piękność!!! http://lh3.ggpht.com/_oAeK0DYoAA0/SaAypTMdB-I/AAAAAAAALjE/72UtId8gQhk/s800/017.jpg :loveu::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts