Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Czy benek ma imię...ogłoszenia???

Dajcie namiary do kontaktu do adopcji! zamienię allegro Ramzesa(wyróżnione )na ...miśka, może kimś wstrząśnie i pomoże chłopakowi!

Dajcie dane na kontakt!!!:oops::oops::oops::oops:

Posted

Rozmawialam wczoraj z Emir, dzisiaj rano Benek ma opuscic schronisko:multi:
DZIEKUJE!!!

dogo wczoraj nie dzialalo, przynajmniej wieczoram, a wczesniejszy dzien razem z KasiaO i innymi dziewczynami, spedzilam w drodze...z ratowanymi psiakami...

Posted

benio dojechał do celu ...wabi się teraz Baca .....i niestety dalej szuka domku ....wiem że jest bezpieczny ..........

zadzwonie w poniedziałek dowiem co i jak u Bacy .....i dam znać .....

Posted

Na prośbę Emir zamieszczam tu kopię jej wypowiedzi z roboczych stron Emira;
"

"Czym jest dobrostan?
dotyczy on nie tylko komfortu fizycznego i biologicznego, ale uwzględnia również stan psychiczny zwierząt, zagadnienie to rozpatruje się na trzech płaszczyznach:
§ statusu fizycznego (fitness)
§ statusu mentalnego (odczuć)
§ ekspresji naturalnych zachowań.
Wszystkie te płaszczyzny zostały zawarte przez Farm Animal Welfare Council (FAWC) w tzw. "pięciu wolnościach" zwierząt. Powinny one być wolne od:
§ Głodu i pragnienia - poprzez zapewnienie im stałego dostępu do wody i pokarmu koniecznego do utrzymania zdrowia i witalności.
§ Dyskomfortu - przez zapewnienie odpowiedniego środowiska życia z miejscem schronienia i spokojnego odpoczynku.
§ Bólu, ran i chorób - przez zapewnienie właściwej opieki, możliwie szybkiej diagnozy i skutecznego leczenia.
§ Strachu i stresu - poprzez eliminowanie zbędnego cierpienia.
§ Wyrażać naturalne zachowanie - przez zapewnienie im wystarczającej przestrzeni, właściwego jej wyposażenia oraz możliwości kontaktów socjalnych.

to moja odpowiedź na błoto jakim nas uprzejmie obrzucono, gdy napisałam prawdę o tym schronisku;
ich DOBRE CHĘCI TO O WIELE ZA MAŁO łąmana jest ustawa o ochronie zwierząt i psy cierpią!!
[SIZE=-1]emir[SIZE=-1]"

Dotyczy to szczególnie tych dużych psów w wieluńskim schronie...Jeśli w tym schronie bywacie - zróbcie coś, by im ulżyć, cokolwiek! Niech się nie powtórzy tragedia Ramzesa., który przez tyle miesięcy konał w bólach bez żadnej pomocy.....

Posted

ANETTTA napisał(a):
benio dojechał do celu ...wabi się teraz Baca .....i niestety dalej szuka domku ....wiem że jest bezpieczny ..........

zadzwonie w poniedziałek dowiem co i jak u Bacy .....i dam znać .....

DZIEKUJE!!! tak jak Emir obiecal, przejal naszego Benka- Bace:multi:

do poniedzialku....czekamy na info...najwazniejsze dla niego, ze opuscil schronisko, teraz musi byc tylko lepiej:p

Posted

[quote name='ata']DZIEKUJE!!! tak jak Emir obiecal, przejal naszego Benka- Bace:multi:

do poniedzialku....czekamy na info...najwazniejsze dla niego, ze opuscil schronisko, teraz musi byc tylko lepiej:p

I myślę,że to jest istota sprawy...opuścił betonowy tunel.

Posted

[url=http://fundacja-emir.org/schronisko/schronisko-wiesci.htm]Schronisko dla bezdomnych ps

Tristan
zabrany przez Fundację EMIR ze schroniska we Wrześni.
Znalazł dom stały u Bustera, Keya i Dashy.

Mój szczęśliwy ogonek Tristan ma się coraz lepiej. Trochę go Dasha (bernardynka) goni i powarkuje na niego, bo jej się nie podoba, ęe on się do mnie tuli, ale mam nadzieję, że powoli przestanie go traktować jak intruza i uzna go za pełnoprawnego członka rodziny. Tristanek nabiera powoli ciałka i jest wspaniałym stróżem pomimo swojego młodego wieku (ma przecież dopiero ok 5 mies.).

Posted

ŁAŁ!!!!:multi::multi: to sie nazywa miec szczescie:loveu::loveu:

dopuki nie zostanie zlikwidowana pseudochodowla we Wrzesni przede wszystkim BENKOW, do schroniska beda przybywac co rusz nowe zwierzaki:shake::shake::shake::shake:

Posted

BACUS MA SIE DOBRZE ...ma wybieg jest troszke zakręcony :multi::multi::multi:
chyba ma za dużo tego wybiegu ale to kwestia czasu

co nie znaczy ze konczymy szukac mu domku ...on tylko zmienił miejsce z wrzesni na warszawe ;)