Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ata']wlasciwie to ten watek mozna by bylo zamknac, poniewaz sunia, ktorej temat dotyczy opuscila dzisiaj schronisko razem z mala polroczna dziewczynka:multi::multi:

Zobaczymy co na to Emir:roll: ...chyba, ze sunia z tego tematu dalej bedzie szukala tutaj domu stalego:roll:
[/quote]
czyli suczka z tego wątku ma już dom czy nie?
zdejmować ją ze strony adopcyjnej czy tylko kontakt się zmienia..?

Posted

hehehehheh

mam nowe wiadomości: wczoraj przy badaniu lekarskim okazało się, ze zwierzak wydany jako suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol:Ma ok 5 mis. ( jeszcze mleczne zęby) i jest ogólnie zdrowy, choć bardzo wychudzony. W związku z tym nazywa się TRISTAN .
Tristan ma już bardzo dobry dom stały i wspaniałych towarzyszy zabaw: KEYA, Bastera i Dashę.'Sunia IRA ok. 2 letnia jest bardzo wychudzona. Jej lękowe reacje sugerują, że u poprzednich "opiekunó" musiała być bita;
Nasza para została także odrobaczona; szczepienia w przyszłym tygodniu. terraz pracujemy nad odbudowa psychika IRy. Zjęcia i kolejne wieści będą ukazywały się na żółtej stronie EMIRa; pozdrawiam i dziękuję Wszystkim, którzy pomogli w szczęśliwie zakończonej akcji.
emir

Posted

[quote name='ANETTTA']mam nowe wiadomości: wczoraj przy badaniu lekarskim okazało się, ze zwierzak wydany jako suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol:
:lol: :lol: :lol: rozumiem, że do orzeczenia w tej sprawie został powołany biegły lekarz weterynarii..? ;) :lol: :lol: :lol:

EMIR -

Posted

[quote name='ANETTTA'] suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol:Ma ok 5 mis. ( jeszcze mleczne zęby) i jest ogólnie zdrowy, choć bardzo wychudzony. W związku z tym nazywa się TRISTAN .

Hehe dobre :evil_lol:
Ale to dobrze że wszystko się udało :multi:

Posted

wieści od.......TRISTAN I IRA czyli naszych benków

zrobiliśmy badanie kału benków; maja gardie, nicienie, glisty, tęgoryjca i jeszcze jakies pierwotniaki;zwykłe środki na odrobaczenie sa na to wszystko nieskuteczne; podjęliśmy leczenie -

taka sugestia .... że w schronisku wiele psów jest tymi samymi pasożytami zarażonych;..........czy jest mozliwość diagnozy i leczenia psiaków :shake::shake::shake::shake:

Posted

od kilku dni przypominam żę mamy jeszcze tutaj bernardyna .......prosze o fotki .........

ja wiem żę fotki które zaraz wrzuce ...będa przerażające ...mnie poprostu ścieły z nóg .......:-(zamurowało mnie jak tego biednego psa w tych betonach

[FONT=Arial]trzymanie bernardyna w takich warunkach to jest złamanie ustawy o ochronie zwierząt!taki pies w tak małym betonowym boksie .............................................. pytanie dlaczego ...:-(co on takiego zrobił,że taka kara go spotkała ........
ktos go wyrzucił ........jemu trzeba pomóc a nie karac
[/FONT]
[FONT=Arial]

błagam WAS zabierzcie tego psa z tego boksu ........przeciez ten wielki pies musi miec miejsce aby sie poruszyc .....

[/FONT]
[FONT=Arial]tu widac jego wołanie o pomoc :-(:-(:-(:-([/FONT]
1/4
2/4
3/4
4/4

czy on ma kontakt z ludzimi .....

potem pies dziczeje ile trzeba pracy włożyc aby odbudować jego psychikę

Posted

[quote name='ANETTTA']od kilku dni przypominam żę mamy jeszcze tutaj bernardyna .......prosze o fotki .........

ja wiem żę fotki które zaraz wrzuce ...będa przerażające ...mnie poprostu ścieły z nóg .......:-(zamurowało mnie jak tego biednego psa w tych betonach

[FONT=Arial]trzymanie bernardyna w takich warunkach to jest złamanie ustawy o ochronie zwierząt!taki pies w tak małym betonowym boksie .............................................. pytanie dlaczego ...:-(co on takiego zrobił,że taka kara go spotkała ........[/FONT]
[FONT=Arial]ktos go wyrzucił ........jemu trzeba pomóc a nie karac [/FONT]

[FONT=Arial]błagam WAS zabierzcie tego psa z tego boksu ........przeciez ten wielki pies musi miec miejsce aby sie poruszyc .....[/FONT]

[FONT=Arial]tu widac jego wołanie o pomoc :-(:-(:-(:-([/FONT]
1/4
2/4
3/4
4/4

czy on ma kontakt z ludzimi .....

potem pies dziczeje ile trzeba pracy włożyc aby odbudować jego psychikę

[SIZE=6]On umiera
w tej betonowej trumnie!!

emir

Posted

On ma tylko kontakt z opiekunem (czytaj: człowiekiem od wszystkiego w tym schronisku) i rzeczywiście na niego nie reaguje z takim lękiem. Ale widok tego ogromnego psiska w tej betonowej klatce 2x2 m jest wstrząsający. I te zmacerowane łapki od taplania się we własnych odchodach!!! Ten opiekun jak z nim rozmawiałam to prosił, żeby znaleźć kogoś, kto chciałby wziąć Misia. Misio jest tam już w tym betonowej celi ponad miesiąc!

Posted

schronisko jest przepelnione..., to jest boks przesnaczony dla matki z malymi.... pracownik umiescil w nim benka aby byl w nim sam i mial wiecej spokoju...bylam w czoraj w schronisku i rozmawialam o tym z pracownikiem...mam zdjecia ale niestety nie lepsze od tych ktore tu widzicie....

GoniaP-nic strasznego, troszke sie zdenerwowalam w jednej konkretnej sprawie...juz mi przeszlo, wiec....Tobie rowniez dziekuje:cool3::eviltong:

Posted

[quote name='ata']schronisko jest przepelnione..., to jest boks przesnaczony dla matki z malymi.... pracownik umiescil w nim benka aby byl w nim sam i mial wiecej spokoju...bylam w czoraj w schronisku i rozmawialam o tym z pracownikiem...mam zdjecia ale niestety nie lepsze od tych ktore tu widzicie....

GoniaP-nic strasznego, troszke sie zdenerwowalam w jednej konkretnej sprawie...juz mi przeszlo, wiec....Tobie rowniez dziekuje:cool3::eviltong:

Nasza codzienność:angryy:

Posted

ATA

czy jest chocby cień szansy na to aby on z tej nory wyszedł .....pożniej to on bedzie tylko do uśpienia ...on dostanie szału ...ludzie zamknijmy siebie w metr na metr w boksie ...jak długo wytrzymamy ......

Posted

[quote name='ANETTTA']ATA

czy jest chocby cień szansy na to aby on z tej nory wyszedł .....pożniej to on bedzie tylko do uśpienia ...on dostanie szału ...ludzie zamknijmy siebie w metr na metr w boksie ...jak długo wytrzymamy ......

Niestety to teraz jest bardzo istotne,żeby ten psiak nie był zamknięty w tej klitce!On za moment zacznie ...znikać!
Ata,a z jakiego powodu psiak został odizolowany? Co to miało być- próba ochronienia go?...czy też przed nim?Wspominasz,że rozmawiałaś o tym z pracownikiem!

Posted

inne schroniskowe boksy nie sa duzo wieksze, za to siedzi w nich po kilka psow, wiec wyboru za bardzo nie bylo a , ze piesek na poczatku byl bardzo wystraszony (prawdopodobnie byl bity) wiec zostal umieszczony w tym boksie...