ANETTTA Posted February 6, 2009 Posted February 6, 2009 ATA...............cytuje ....................niewiedzialam, ze bernardyny musza miec fafle:roll::oops: no jak bez fafli .....:mad::mad:ben ...:evil_lol: Quote
Marka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='ata']wlasciwie to ten watek mozna by bylo zamknac, poniewaz sunia, ktorej temat dotyczy opuscila dzisiaj schronisko razem z mala polroczna dziewczynka:multi::multi: Zobaczymy co na to Emir:roll: ...chyba, ze sunia z tego tematu dalej bedzie szukala tutaj domu stalego:roll: [/quote] czyli suczka z tego wątku ma już dom czy nie? zdejmować ją ze strony adopcyjnej czy tylko kontakt się zmienia..? Quote
ANETTTA Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 hehehehheh mam nowe wiadomości: wczoraj przy badaniu lekarskim okazało się, ze zwierzak wydany jako suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol:Ma ok 5 mis. ( jeszcze mleczne zęby) i jest ogólnie zdrowy, choć bardzo wychudzony. W związku z tym nazywa się TRISTAN . Tristan ma już bardzo dobry dom stały i wspaniałych towarzyszy zabaw: KEYA, Bastera i Dashę.'Sunia IRA ok. 2 letnia jest bardzo wychudzona. Jej lękowe reacje sugerują, że u poprzednich "opiekunó" musiała być bita; Nasza para została także odrobaczona; szczepienia w przyszłym tygodniu. terraz pracujemy nad odbudowa psychika IRy. Zjęcia i kolejne wieści będą ukazywały się na żółtej stronie EMIRa; pozdrawiam i dziękuję Wszystkim, którzy pomogli w szczęśliwie zakończonej akcji. emir Quote
Marka Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='ANETTTA']mam nowe wiadomości: wczoraj przy badaniu lekarskim okazało się, ze zwierzak wydany jako suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol: :lol: :lol: :lol: rozumiem, że do orzeczenia w tej sprawie został powołany biegły lekarz weterynarii..? ;) :lol: :lol: :lol: EMIR - Quote
Paulina_mickey Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 [quote name='ANETTTA'] suczka jest pieskiem;!!! :evil_lol:Ma ok 5 mis. ( jeszcze mleczne zęby) i jest ogólnie zdrowy, choć bardzo wychudzony. W związku z tym nazywa się TRISTAN . Hehe dobre :evil_lol: Ale to dobrze że wszystko się udało :multi: Quote
ANETTTA Posted February 7, 2009 Posted February 7, 2009 ale niezapominajmy ze mamy tu jeszcze psa bernardyna ...dziewczyny ATA wrzucaj fotki ......i inf Quote
ANETTTA Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 wieści od.......TRISTAN I IRA czyli naszych benków zrobiliśmy badanie kału benków; maja gardie, nicienie, glisty, tęgoryjca i jeszcze jakies pierwotniaki;zwykłe środki na odrobaczenie sa na to wszystko nieskuteczne; podjęliśmy leczenie - taka sugestia .... że w schronisku wiele psów jest tymi samymi pasożytami zarażonych;..........czy jest mozliwość diagnozy i leczenia psiaków :shake::shake::shake::shake: Quote
ANETTTA Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 od kilku dni przypominam żę mamy jeszcze tutaj bernardyna .......prosze o fotki ......... ja wiem żę fotki które zaraz wrzuce ...będa przerażające ...mnie poprostu ścieły z nóg .......:-(zamurowało mnie jak tego biednego psa w tych betonach [FONT=Arial]trzymanie bernardyna w takich warunkach to jest złamanie ustawy o ochronie zwierząt!taki pies w tak małym betonowym boksie .............................................. pytanie dlaczego ...:-(co on takiego zrobił,że taka kara go spotkała ........ ktos go wyrzucił ........jemu trzeba pomóc a nie karac [/FONT] [FONT=Arial] błagam WAS zabierzcie tego psa z tego boksu ........przeciez ten wielki pies musi miec miejsce aby sie poruszyc ..... [/FONT][FONT=Arial]tu widac jego wołanie o pomoc :-(:-(:-(:-([/FONT] 1/4 2/4 3/4 4/4 czy on ma kontakt z ludzimi ..... potem pies dziczeje ile trzeba pracy włożyc aby odbudować jego psychikę Quote
ANETTTA Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 ten boks ledwo się zaczyna to się kończy gdzie miejsce dla psa ....:-(:-( Quote
emir Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='ANETTTA']od kilku dni przypominam żę mamy jeszcze tutaj bernardyna .......prosze o fotki ......... ja wiem żę fotki które zaraz wrzuce ...będa przerażające ...mnie poprostu ścieły z nóg .......:-(zamurowało mnie jak tego biednego psa w tych betonach [FONT=Arial]trzymanie bernardyna w takich warunkach to jest złamanie ustawy o ochronie zwierząt!taki pies w tak małym betonowym boksie .............................................. pytanie dlaczego ...:-(co on takiego zrobił,że taka kara go spotkała ........[/FONT] [FONT=Arial]ktos go wyrzucił ........jemu trzeba pomóc a nie karac [/FONT] [FONT=Arial]błagam WAS zabierzcie tego psa z tego boksu ........przeciez ten wielki pies musi miec miejsce aby sie poruszyc .....[/FONT] [FONT=Arial]tu widac jego wołanie o pomoc :-(:-(:-(:-([/FONT] 1/4 2/4 3/4 4/4 czy on ma kontakt z ludzimi ..... potem pies dziczeje ile trzeba pracy włożyc aby odbudować jego psychikę [SIZE=6]On umiera w tej betonowej trumnie!! emir Quote
dosia.wil Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 On ma tylko kontakt z opiekunem (czytaj: człowiekiem od wszystkiego w tym schronisku) i rzeczywiście na niego nie reaguje z takim lękiem. Ale widok tego ogromnego psiska w tej betonowej klatce 2x2 m jest wstrząsający. I te zmacerowane łapki od taplania się we własnych odchodach!!! Ten opiekun jak z nim rozmawiałam to prosił, żeby znaleźć kogoś, kto chciałby wziąć Misia. Misio jest tam już w tym betonowej celi ponad miesiąc! Quote
GoniaP Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 [quote name='ata'] GoniaP - :hmmmm::niedowia: [/quote] Anetko, co znaczą te emotki???? Quote
zuzlikowa Posted February 8, 2009 Posted February 8, 2009 Ludzie jak tak można?:angryy::angryy::angryy: ............. pracownik prosi o pomoc dla psa! A Ci co to schronisko prowadzą?:shake: Dla nich to norma? :angryy::angryy::angryy::angryy: Quote
ata Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 schronisko jest przepelnione..., to jest boks przesnaczony dla matki z malymi.... pracownik umiescil w nim benka aby byl w nim sam i mial wiecej spokoju...bylam w czoraj w schronisku i rozmawialam o tym z pracownikiem...mam zdjecia ale niestety nie lepsze od tych ktore tu widzicie.... GoniaP-nic strasznego, troszke sie zdenerwowalam w jednej konkretnej sprawie...juz mi przeszlo, wiec....Tobie rowniez dziekuje:cool3::eviltong: Quote
zuzlikowa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='ata']schronisko jest przepelnione..., to jest boks przesnaczony dla matki z malymi.... pracownik umiescil w nim benka aby byl w nim sam i mial wiecej spokoju...bylam w czoraj w schronisku i rozmawialam o tym z pracownikiem...mam zdjecia ale niestety nie lepsze od tych ktore tu widzicie.... GoniaP-nic strasznego, troszke sie zdenerwowalam w jednej konkretnej sprawie...juz mi przeszlo, wiec....Tobie rowniez dziekuje:cool3::eviltong: Nasza codzienność:angryy: Quote
ata Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 Zuzlikowa- dziekuje:cool3: niestety, szara rzeczywistosc w Polskich Schroniskach:shake: nasz Benek Quote
ANETTTA Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 ATA czy jest chocby cień szansy na to aby on z tej nory wyszedł .....pożniej to on bedzie tylko do uśpienia ...on dostanie szału ...ludzie zamknijmy siebie w metr na metr w boksie ...jak długo wytrzymamy ...... Quote
ata Posted February 9, 2009 Author Posted February 9, 2009 jakas szansa zawsze jest.....chyba:shake: Quote
zuzlikowa Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 [quote name='ANETTTA']ATA czy jest chocby cień szansy na to aby on z tej nory wyszedł .....pożniej to on bedzie tylko do uśpienia ...on dostanie szału ...ludzie zamknijmy siebie w metr na metr w boksie ...jak długo wytrzymamy ...... Niestety to teraz jest bardzo istotne,żeby ten psiak nie był zamknięty w tej klitce!On za moment zacznie ...znikać! Ata,a z jakiego powodu psiak został odizolowany? Co to miało być- próba ochronienia go?...czy też przed nim?Wspominasz,że rozmawiałaś o tym z pracownikiem! Quote
ata Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 inne schroniskowe boksy nie sa duzo wieksze, za to siedzi w nich po kilka psow, wiec wyboru za bardzo nie bylo a , ze piesek na poczatku byl bardzo wystraszony (prawdopodobnie byl bity) wiec zostal umieszczony w tym boksie... Quote
zuzlikowa Posted February 10, 2009 Posted February 10, 2009 Następna schroniskowa, zimna teraźniejszość!:shake: Pokaż się chłopcze! Quote
ata Posted February 10, 2009 Author Posted February 10, 2009 podnosze, moze ktos go wypatrzy:roll: Quote
zuzlikowa Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Podnosimy się do góry! Pokażmy się światu...może Cię uwolni i znajdzie dom!:loveu: :multi: Quote
Recommended Posts