Paulina_mickey Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Wyślij na maila to wkleję ;) mickey3@op.pl Quote
Paulina_mickey Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 [quote name='ata']co tu się wyprawia....same bany.....:shake: dzisiaj została oddana do schroniska 3 letnia bernardynka....na razie suczka jest przerazona....państwo przywieżli ją po tym, jak chciała klapnąc zębami swojego pana a póżniej zawarczała na panią ..... sunia całe życie mieszkała w budzie ale nigdy nie była uwiazywana, ani nie mieszkała w kojcu, wychowywała się wśród dzieci i starszego bernardynka..... państwo są zaskoczeni reakcją suni....podobno wcześniej nie było z nią żadnych problemów.... oddali ją do schroniska z obawy o dzieci..... kto mi pomoże wkleić zdjęcia ?? Moge tak ją podpisać jak Ty ją opisałas? I na kogo kontakt podać? Quote
ata Posted August 2, 2009 Author Posted August 2, 2009 kontakt na schronisko.......tel. 500191039 Dziękuję:p Quote
Paulina_mickey Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 Te zdjęcia były robione w chwili oddawania suni? Quote
ata Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Te zdjęcia były robione w chwili oddawania suni? tak:-( była taka wystraszona ...... :-(......... hm... tyeraz tak sobie przypominam, że tym samochodem przyjechał facet z żoną i 0k. 10 letnim dzieckim.....ciekawe jak oni siedzieli z tą agresorką..... Quote
Paulina_mickey Posted August 3, 2009 Posted August 3, 2009 [quote name='ata']tak:-( była taka wystraszona ...... :-(......... hm... tyeraz tak sobie przypominam, że tym samochodem przyjechał facet z żoną i 0k. 10 letnim dzieckim.....ciekawe jak oni siedzieli z tą agresorką..... Mnie się wydaje, że to nie była żadna agresja a jedynie pretekst. A bernardyny tak mają , że kłapią czasem zębami, a że mają bardzo dużo siły to nie chcący mogą zrobić siniaka... Nie wierze w to, że mając 3 lata psa i 10 letnie dziecko,pies nie mógł się przyzwyczaić...:shake: http://i307.photobucket.com/albums/nn304/MiQsA/01082009r011-1.jpg I jeszcze ten wzrok, był pewnie na "właściciela" z wyrazem mój ukochany panie, ja się boję a Ty im na to pozwalasz...:(:( Jak oni w ogóle mogli patrzeć na to jaka ona wystraszona jest, jak ją tym chwytakiem wyciągają, a potem zostawić jak gdyby nigdy nic:angryy: Aż mi serce żal ściska, biedna sunia :placz: Quote
ata Posted August 3, 2009 Author Posted August 3, 2009 do tej pory ona biegała po podwórku z dziećmi i wszystko było ok. na tym starszym piesku to dzieci jedzdziły jak na koniku:roll:, aż pewnego dnia suczka dziabnęła pana w nos, podobno w ostatniej chwili zrobił unbik bo inaczej mogło się żle skonczyć ....na drugi dzien suczka zaczeła warczć na panią...... mówili tez, że ona była idealnym słodkim psem i niewiedzą dlaczego teraz tak reaguje......i że trzymanie psa w kojcu przeczy z ich ideałom wiec.........nie widząc wyjścia oddali ją do schronu:-( teraz siedzi w tym małym kojcu z którego jakiś czas temu Emir wyciągał psiego bernardynka......... cały czas spokojnie leży, i patrzy .... na pracownika przedwczoraj powarkiwała...... Quote
Paulina_mickey Posted August 5, 2009 Posted August 5, 2009 Biedna sunia, może jej ogłoszeń trochę zrobie, tylko opis by się przydało jakiś, w miarę krótki... Zastanawiająca jest ta jaj niby agresja, ale w 100% raczej w warunkach schroniskowych nie da się stwierdzić czy o prawda czy nie:shake: Quote
ata Posted August 5, 2009 Author Posted August 5, 2009 Byłam dzisiaj w schronisku. Sunia cały czas leży przed kratami:-( Quote
ata Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Dzisiaj również byłam w schronie i niestety już nie można zobaczyć suczynki ponieważ schowała się za budę (póżniej wstawię zdjęcie) a nadodatek okazało się, że byli właściciele tej suczki zgłosili sie do weterynarzai powiedzieli że pan został przez nia pogryziony (czy ugryziony) w związku z tym na razie suka jest pod opserwacją weta:shake: Quote
MyszkaMiki Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 I to jest niby dbanie o dobro psa?? Lepiej oddać do schroniska niż wsadzić u siebie do kojca. Masakra jakaś. I jakby faktycznie była taka agresywna to niby po co przywoziła ją cała rodzina a więc ojciec, matka i małe dziecko????????????????? No przecież jest agresywna więc jak można małe dziecko narażać na takie niebezpieczeństwo?? Wniosek jest jeden, to podli ludzie, którym pies się znudził. I tyle Quote
Paulina_mickey Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 ata napisał(a):Dzisiaj również byłam w schronie i niestety już nie można zobaczyć suczynki ponieważ schowała się za budę (póżniej wstawię zdjęcie) a nadodatek okazało się, że byli właściciele tej suczki zgłosili sie do weterynarzai powiedzieli że pan został przez nia pogryziony (czy ugryziony) w związku z tym na razie suka jest pod opserwacją weta:shake: To dopiero teraz okazało się, że go ugryzła? :mad: Genialnie! A ile taka obserwacja ma trwać? Quote
ANETTTA Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 wczesniej nie wiedział ze go ugryzła o co mu chodzi aby uspic psa czy co ??? Quote
ata Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 Obserwacja trwa 15 dni (chyba:roll:). Facet był bardzo zdziwiony, że robię jej zdjęcie, nawet podniósł na mnie głos, ale szybko spasował jak mu wytłumaczyłam, że chcę dla niej szukać nowego domu i to jak najszybciej. Może chce być kryty np.w razie pytań sąsiadów co zrobił z psem.......:roll: w tym kojcu aktualnie przebywa sunia...... a tutaj widać kawałek łebka....:shake: Quote
Paulina_mickey Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 No tak puści po ludziach, że sunia agresywna, że Go pogryzła to przecież będzie usprawiedliwiony... Dziewczyny ja bym ją wyciągnęła z tego miejsca... Tylko gdzieeee http://img8.imageshack.us/img8/339/08082009r108wrze.jpg Depresja, jak tak można potraktować swojego ukochanego psa!!??:angryy::placz: Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 a moze emir by pomogl?> nie chce ich naciagac, ale moze.... Quote
ata Posted August 8, 2009 Author Posted August 8, 2009 A&S napisał(a):a moze emir by pomogl?> nie chce ich naciagac, ale moze.... też o tym myślałam:roll: Quote
Paulina_mickey Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 A&S napisał(a):a moze emir by pomogl?> nie chce ich naciagac, ale moze.... Emir jest zapsiona z tego co czytam. Kilka dni temu zabrali psy z Zamościa plus jeszcze teraz mają bardzo chorego labka :-( Plus jeszcze obecne benki, chyba z 10 ich jest...ajjj:( Quote
_ogonek_ Posted August 9, 2009 Posted August 9, 2009 anetko, super że jesteś. kurcze po akcji z ubojnia, hoteliki zapsione dt rowniez... Quote
ata Posted August 22, 2009 Author Posted August 22, 2009 Paulina_mickey napisał(a):I co z tą sunią? :-( sunia nadal w schronisku, bardzo wystraszona cały czas spędza za buda..... jak pracownik chce sie do niej zblizyć, powarkuje....... Quote
Paulina_mickey Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 ata napisał(a):sunia nadal w schronisku, bardzo wystraszona cały czas spędza za buda..... jak pracownik chce sie do niej zblizyć, powarkuje....... Kurcze przydał by się jej tymczas. Bo pewnie sunia się boi i dlatego warczy :-( Quote
Recommended Posts