Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E.DEREK napisał(a):
Witam, mam bardzo dobry domek dla dużej suczki . Szukam łagodnej typowej przytulanki, ale ( niestety) tylko w miarę młodej. Czy ktoś może powiedzieć coś więcej o Lucynce ?

( Roma, dzięki za "laurkę" :oops: )

Czy już jakieś konkretne decyzje zapadły?

(Ewa, laurek nie wystawiam- słodzę,żartuję,ale nie w takich sprawach.Wszystko podtrzymuję...i to na bardzo poważnie)

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Czy już jakieś konkretne decyzje zapadły?

Jeszcze nie ma decyzji, bo niestety wybór jest duży :-( i ten wiek jest tu istotny, a 2 czy 5 lat to różnica.

Posted

E.DEREK napisał(a):

Jeszcze nie ma decyzji, bo niestety wybór jest duży :-( i ten wiek jest tu istotny, a 2 czy 5 lat to różnica.

Tak tylko, że wiek ocenia weterynarz, niestety nie zawsze trafnie.....
Z dogo Sunshine, która mieszka we wrześni a pomaga polarnym psiakom ma prawdopodobnie być we wtorek w schronisku. Przekazałam jej aby dowiedziała się wszystkiego o suniach, no i jak się uda obfociła po za kratami. Czy to się uda zobaczymy.... :roll:

Posted

E.DEREK napisał(a):

Niestety...stały ból- zbyt dużo w potrzebie!
Co do wieku się nie wypowiadam- wiemy jak wzgledne i często nie adekwatne są wszelkie ustalenia w tym wzgledzie...a tu ogromna rozpiętość!

Ata...podrzuć jej również prośbę,by zerknęła na tego białego psiaka...nazwanego roboczo SNIH...

Posted

Takie zdjęcia dostaliśmy od Sunshine z dogo

A oto Misio, tak na niego mówią w schronisku i to do niego świetnie pasuje.
Wielki kawał sierści z ogromnym serduchem:smile:
Już zazdroszczę temu komu będzie mu dane towarzyszyć:loveu:

Posted

sunshine napisał(a):
Ten pies jest świetny..był taki spokojny i opanowany. jest też bardzo zadbany fizycznie...szkoda go na marnowanie w schronie. Wiadomo że lepiej tam wyglądac nie będzie...

Czy cieszył się na Twój widok, może merdał przyjaznie ogonkiem ??

Posted

[quote name='sunshine']Ten pies jest świetny..był taki spokojny i opanowany. jest też bardzo zadbany fizycznie...szkoda go na marnowanie w schronie. Wiadomo że lepiej tam wyglądac nie będzie...

Dodaję info i fotki Misia zwanego też Snih...na jego folder na FB...cudowny jest!!!
http://www.facebook.com/pages/Bernardyny-adopcje-Saint-Bernards-adoptions/122870101115744#!/album.php?aid=25835&id=122870101115744

Posted

A tu jeszcze ta nasza niunia. Co prawda Sunschine widzi w niej chłopca:evil_lol:

Była by gotowa prześlizgnąć się przez kraty byle by się bawić. Podskakiwała i się cieszyła, radością w oczach i merdaniem ogonka dziękowała za każdą sekundę uwagi... Nie było łatwo ją z fotografować, ruchliwość i entuzjazm w skali 10 to 10:evil_lol:.
Przyjazna i łagodna:smile:

Na tym zdjęciu namawiał do zabawy:smile:

Posted

ANETTTA napisał(a):
vhttp://allegro.pl/show_item.php?item=1482015292

a co z ta druga sunia lenka ma dom

Wszystkie benkowe nadal w schronisku.

Posted

Ata...podliczmy sobie, bo za moment się pogubię! W schronie teraz są:
2 sunie...Lenka(na budzie) i Lucynka (leosiowata)
Misio/ Snih...białasek

i jeszcze jakiś Play?...psiak?

Fotki są Lucynki, a opis czyj?
"Play, pies w typie benka. Był by gotowy prześlizgnąć się przez kraty byle by się bawić. Podskakiwał i się cieszył, radością w oczach i merdaniem ogonka dziękował za każdą sekundę uwagi... Nie było łatwo go fotografować, ruchliwość i entuzjazm w skali 10 to 10:evil_lol:.
Przyjazny i łagodny:smile:"

Czy nadal nic nie wiadomo o wieku psiaków?

Posted

[quote name='zuzlikowa']Ata...podliczmy sobie, bo za moment się pogubię! W schronie teraz są:
2 sunie...Lenka(na budzie) i Lucynka (leosiowata)
Misio/ Snih...białasek

i jeszcze jakiś Play?...psiak?

Fotki są Lucynki, a opis czyj?
"Play, pies w typie benka. Był by gotowy prześlizgnąć się przez kraty byle by się bawić. Podskakiwał i się cieszył, radością w oczach i merdaniem ogonka dziękował za każdą sekundę uwagi... Nie było łatwo go fotografować, ruchliwość i entuzjazm w skali 10 to 10:evil_lol:.
Przyjazny i łagodny:smile:"

Czy nadal nic nie wiadomo o wieku psiaków?

W schronie nie ma żadnego pleya :mad:Sanshine się pomyliła :evil_lol:
Przyznam, że zapomniałam dowiedzieć się dokładnie o te lata:oops:
Opis Pleya dotyczy naszej beniowo leonbergerki

Wczoraj zabierałam z boksu beniowo leonberkowej suczki owczarkowata sunią, która miała zakrwawiony pyszczek ponieważ ścięła się z tą jasna sunią. Na szczęście nie było to nic poważnego. Nasza leosia była calutka, więc na pewno w tej awanturze nie uczestniczyła.

Posted

ata napisał(a):
Napiszę niestety..... nasza benio-leonka została adoptowana dzisiaj na wieś..... :roll:

Ojej...a ja własnie miałam o nią pytanie z Częstochowy...i wyglądało na poważne...malutka- wbrew wszystkiemu szczęścia!Niech to będzie dla Ciebie szczęśliwa adopcja!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Ojej...a ja własnie miałam o nią pytanie z Częstochowy...i wyglądało na poważne...malutka- wbrew wszystkiemu szczęścia!Niech to będzie dla Ciebie szczęśliwa adopcja!

do mnie tez pisało 2 zainteresowanych !!!!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Oprócz powyższego też miałam 2 nowe zapytania o Lucynkę...może uda się innemu psiakowi...oby!

Jak się jej dobrze przyjrzałam, to ona zachowywała się jak duży dzieciak :), Miejmy nadzieję, że to dobra adopcja, chociaż samo słowo kojec już mnie przeraża tak samo jak łańcuch i buda ....

• 2 weeks later...
  • 1 month later...