Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

22.01.2009 Uszak jest już w DT w Warszawie, ma 2 mies. Potrzebny dom stały.

17.03.2009 Uszak wreszcie znalazł dobry dom!

---------------------------------------------------
Kierowniczka sklepu w okolicach Dębego Wielkiego (35 km na wschód od Warszawy, blisko Mińska Mazowieckiego) poprosiła nas o pomoc. Do sklepu kilka tygodni temu przybłąkał się pies, mieszka w śmietniku, jest dokarmiany przez pracowników. Pies jest przyjazny dla ludzi, nie boi się obcych. Ma ślad po obroży (albo po czymś innym, co nosił na szyi) , krzywicę łap i ogrooooomne uszy. Jest średniej wielkości.

Ogoszenia:
Allegro: Mieszkam w śmietniku. Wielkie Ucho. Mazowieckie (530202720) - Aukcje internetowe Allegro

gumtree
adopcje.org
loklany portal miński
alegratka
przutulpsa.pl
Oddam za darmo - Uszatek | darmowe ogłoszenia na Darmobranie.pl
Uszatek / Psy > Pozostałe - Warszawa

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najbliżej stąd to są chyba dogomaniaczki z Halinowa albo z Mińska. Te okolice to naprawdę tragedia pod względem liczby wyrzucanych psów. W 2008 mieliśmy 7 psów (Musia i Pysia, Siwa vel Zofia, Leon, Mysza i Szczurka, szczenię - wszystkie, oprócz szczeniaka, miały wątki na dogo :-)), ten pies jest 8, a po drodze jeszcze koty. Dla tych 7 udało się znaleźć domy, więc i Wielkiemu Uchu musi się powieść.

Posted

trzeba zmienić tytuł watku. żę szukamy pomocy od dziewczyn z takich a takich okolic.
Po drugie jest Mapa Dogomanii. Tam poszukaj osób z tych okolic. Napisz do nich podając link do pieska

Posted

fajny jest :loveu:

ale ten śmietnik to nie miejsce dla niego :shake:

zmień tytuł tak jak radzi Wtatara, napisz w nich koło jakiego większego miasta to jest.

Posted

annama, pisz maile do tych osob albo PW, bo watek blyskawicznie spada, i zanim zostanie dostrzezony moze minac mnostwo czasu, Psiak jest swietny, reklame mu zrobic, ale potzreba pomocy - w pojedynke trudno!
moze napisz do Rybon36, KasiaNDM, Cekinka13, DIF, Deszczowa

Posted

[quote name='jotpeg']
annama, pisz maile do tych osob albo PW, bo watek blyskawicznie spada, i zanim zostanie dostrzezony moze minac mnostwo czasu, Psiak jest swietny, reklame mu zrobic, ale potzreba pomocy - w pojedynke trudno!
moze napisz do Rybon36, KasiaNDM, Cekinka13, DIF, Deszczowa

wysłałam do tych osób PW z prośbą, aby zajrzały na wątek.

Posted

annama napisał(a):
Najbliżej stąd to są chyba dogomaniaczki z Halinowa albo z Mińska. Te okolice to naprawdę tragedia pod względem liczby wyrzucanych psów. W 2008 mieliśmy 7 psów (Musia i Pysia, Siwa vel Zofia, Leon, Mysza i Szczurka, szczenię - wszystkie, oprócz szczeniaka, miały wątki na dogo :-)), ten pies jest 8, a po drodze jeszcze koty. Dla tych 7 udało się znaleźć domy, więc i Wielkiemu Uchu musi się powieść.

Niestety masz rację! Nasze okolice to po prostu zagłębie psiej bezdomności... Ja sama w Halinowie w roku 2008 założyłam wątki dla 10 psów z czego sześć jest już w nowym domu. Cekinka może się pochwalić równie "pięknym" wynikiem.... I ta pseudo z Halinowa, niedawno zamknięta.... :shake: Nie mamy się czym pochwalić.....

Posted

Sorki, że dopiero teraz. Porobiłam Uszatkowi ogłoszenia, wpiszę w I poście, jakie i zaraz zmienię tytuł. Pies ma się ok, o ile tak mozna powiedzieć. Nie głoduje, ale baaaaardzo chciał iśc ze mną.

Kasia, dzięki za napisanie maili.

Posted

Cekinka13* napisał(a):
Zaraz jadę. Nie za bardzo wiem, który do sklep... Ale cóż, poszukam...

Cekinka, jak cos pilnego, to pisz na PW, nie siedze na dogo bez przerwy, a nie chcę tez pisać tu dokładnie, gdzie jest pies, dostałam juz nieprzyjemnego maila od jednej pani, wole nie ryzykowac, ludziom rózne rzeczy do głowy przychodza.

Posted

symaptyczny ten kolo ale niestety pomomo bliskości nie możemy pomóc my konkretnie, oczywiście leki i obsługa wet jak najbardziej ale lokum udzielić nie mogę, bo mam we wszystkich pomieszczeniach psy, jest ich - tych bezpańskich u nas 5 sztuk i Kazanek szósty a do tego 5 kotów, żadnego samca już nie wkleję nigdzie do nas. To nie jest krzywica moim zdaniem, to taka uroda, ma jakiegoś przegubowca w swoim rodowodzie :p