Cockermaniaczka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 Widze ze sie u Was ciagle cos dzieje;):cool3: http://img190.imageshack.us/img190/3972/93260993.jpg jaka minka pokrzywdzonego psa:evil_lol: Quote
Saskja Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 No, minkę ma nieszczególną. Jeszcze kilka: Quote
Saskja Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 I na koniec kilka "bezpsowych" fotek. Wcześniej pisałam, że z plazy zdjęć raczej nie będzie, bo już ciemno. No więc widać właśnie, że bzdura, że u nas owszem, było już ciemno, ale u nich nie. W końcu to kawał drogi na zachód, w stronę słoneczka właśnie. Tak więc rozległe wydmy zobaczyli jeszcze "za jasności": a później obejrzeli sobie zachód słońca: A gdy wracali, nad ranem mgła czyniła dla nich cuda. Zwróćcie uwagę na te "kominy" z wznoszącej się mgły tam daleko w tle :loveu: I jeszcze chciałam dodać, że Saskja przekroczyła południk zerowy. Taka z niej globtroterka! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
jamnicze Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 O rety, ale ten czas leci, nawet nie przypuszczałam, że mam tu tyle zaległości :crazyeye: Taka śliczna i słodka psinka, a ty mówisz, że łobuziak :diabloti: http://img38.imageshack.us/img38/7031/18492689.jpg Saskaja będzie mamusią :loveu:, a dopiero co za małego szczeniolka robiła :loveu: http://img232.imageshack.us/img232/7265/szukamks6.jpg No i Twoje historyjki - rewelka :multi: Quote
alex_sandereczka Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 O i jednak jest kilka fotek z nad Oceanu :D Fajnie tej Saskji tak po plaży pobiegać :) Quote
Saskja Posted September 27, 2009 Author Posted September 27, 2009 jamnicze, witaj ponownie :multi: Saskja niedawno "robiła" za szczylka tylko w tym wątku, bo tak w ogóle to ona już ma sporo ponad 2 lata. Zdobyłam zdjęcia z randki... O rety, pożal się Opiekunie-Wszystkich-Małych-Stworzonek... Koszmar. Były zupełnie czarniusieńkie!!! Próbowałam ratować, tu rozjaśnić, tam zmniejszyć kontrast... Nie wyszło za dobrze. Zobaczcie same: Oprócz psów baraszkujących w cieniu, którym ktoś usiłował zrobić zdjęcia pod słońce:mad:, były jeszcze "plakietki" na płocie. To taki odpowiednik naszych wystawowych medali: Ale zdecydowanie najpiękniejszy był wschód słońca na południu Francji...:loveu: Quote
sylrwia Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 To jednak się zdecydowaliście na mała szarańcze :) Quote
Asiaczek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Tebusa']Asiaczku! Miałaś rację dużo łatwiej ustawia się tak przednie łapy! Extra jeszcze raz bardzo dziękuję za rady! Będziesz może w Nowym Dworze? :razz: Nie ma sprawy. Jeżeli moje rady pomogły, to mogę się tylko cieszyć.:lol: Niestety, w NDM nas nie będzie... Taaaa, słońce i te mgły... http://img182.imageshack.us/img182/4885/obraz113d.jpg ... i tutaj! http://img97.imageshack.us/img97/7933/40431896.jpg Pzdr. Quote
Honey Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Saskja'] Oprócz psów baraszkujących w cieniu, którym ktoś usiłował zrobić zdjęcia pod słońce:mad:, były jeszcze "plakietki" na płocie. To taki odpowiednik naszych wystawowych medali: [/QUOTE] Heh, generalnie to te wszystkie psie zdjecia sa pod slonce.... :shake: Szkoda. A te plakietki to raczej z wystawami i medalami niewiele maja wspolnego. W kazdym razie gratuluje samozaparcia i owocnej randki! :cool3: (po takich trudach musi byc owocna!:evil_lol:), widze, ze w koncu padlo na vrio. Mgliste zdjecia sa bardzo nastrojowe :loveu: ale... zapraszam w warminsko-mazurskie, takie widoczki mamy tu na codzien ! :loveu: Goshka to napewno potwierdzi ! A pytanie o malzonka powracajacego z randki... poprostu the best ! :megagrin::megagrin::megagrin::megagrin::megagrin: Quote
Saskja Posted September 28, 2009 Author Posted September 28, 2009 [quote name='Honey']A te plakietki to raczej z wystawami i medalami niewiele maja wspolnego. A dlaczego? Przyjrzyj się im z bliska - nie wiem, czy widać - Res. CACIB, CACIB i tak dalej... Quote
Asiaczek Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 I to tak każdy właściciel psa,który wygrał takie plakietki, wiesza sobie na płocie/drzwiach...? http://img97.imageshack.us/img97/7577/obraz007i.jpg Pzdr. Quote
Honey Posted September 28, 2009 Posted September 28, 2009 [quote name='Saskja']A dlaczego? Przyjrzyj się im z bliska - nie wiem, czy widać - Res. CACIB, CACIB i tak dalej... [/QUOTE] Dlaczego? To proste - bo kiedys pytalam Jeana, on ma takie male zdjecie na stronie, odpisal mi, ze to plakietki z konkursow. Potraktowalam to doslownie. Ale na Twoim zblizeniu napisy sa wyraznie widoczne. Siegnelam wiec do maila od niego, zerknelam na jego strone i... coz, HAU! HAU!! ODSZCZEKUJE!!! W dziale rezultatow jego psy maja tylko osiagniecia wystawowe, a napisy mowia same za siebie! To ja sobie "skonfabulowalam" te konkursy rozumiejac to pojecie doslownie, zapomnialam, ze Francuzi rowniez wystawy okreslaja tym mianem - konkursy pieknosci, a na konkursy pracy mysliwskiej maja zupelnie inne okreslenie... :oops: Masz racje, hau! :evil_lol: [quote name='Asiaczek']I to tak każdy właściciel psa,który wygrał takie plakietki, wiesza sobie na płocie/drzwiach...? [/QUOTE] Chyba nie wszyscy :evil_lol: Ja w sumie osiem psow z Francji przywiozlam i po raz pierwszy to na zdjeciu zobaczylam. Ale dzieki Saskji wiem juz co to jest! :p Quote
jamnicze Posted September 29, 2009 Posted September 29, 2009 Tak, ten wschód jest faktycznie urzekający :) http://img182.imageshack.us/img182/4885/obraz113d.jpg Quote
sylrwia Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 A ja dziś spotkałam Saskje i jeśli się nie mylę to suczydło spełniło dzisiejszym CACIBem wymagania na Interka Piękności.:multi: Quote
OuT Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 A ja choć przyglądam się od dawna powiem tylko.. Moja sunia :] Gratuluję!! Quote
Smile of Red Witch Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 No to gratulacje dla Saskji za ukończenie Interka ;) Zrobiła sobie prezencik na początek ciąży ;) Quote
Saskja Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Sylwia, Ty jesteś niezawodna :-) Dzięki za niusa świeżutkiego jak bułeczka :-) Kasia (od Wiedźmy) i Out (Witaj wreszcie na forum :multi:) - dziękujemy za ciepłe słowa, jesteśmy dumni, az pękamy w szwach. Morda nasza kochana. :loveu: A tu kilka fotek, nie z wystawy, bo my na ogół wystaw nie cykamy - tylko z ciepłego, wygodnego łózia :loveu: Saskja oczywiście wie, że na łóżko nie wolno, a zwłaszcza gdy się jeszcze ciut plami pocieczkowo, a już ZWŁASZCZA, gdy leży tam malutkie dziecko. Siedzi więc grzecznie przy łóżku i tylko patrzy z wyrzutem: "] Ale potem nie wytrzymuje i widząc, że ja jestem zajęta aparatem, zaczyna się wdrapywać odrobinkę, nie na łóżko, tylko na leżącego tam ludzia. Ma nadzieję, że nie zauważyłam, ale na wszelki wypadek robi swoją minkę niewiniątka: "] A ponieważ ja nie reaguję, a leżącemu na łóżku niekonsekwentnemu nastolatkowi bardzo się to wszystko podoba, więc inteligentna Saskunia pełznie dalej po brzuchu tegoż nastolatka. "] Quote
Saskja Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 A ponieważ w międzyczasie ja okazuję niezadowolenie, Saskja zaczyna mnie "przepraszać" minkami. Bo zejść oczywiście wcale nie zamierza :mad:. Minki aniołeczka: Na koniec postanawia udawać, że mnie nie widzi, i wpatruje się rozpaczliwie w oczy nastolatka z niemą prośbą "Nie pozwól jej mnie wygonić, nie pozwól..." Quote
Saskja Posted October 5, 2009 Author Posted October 5, 2009 Ale oczywiście i tak ją wygoniłam, bo tam tuż obok leżał i przyglądał się wielkimi oczami pewien wcale-nie-nastolatek, i mógłby dostać łapą po nosie... Quote
Marysia_i_gończy Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Jak zwykle świetna historia :) :) :) i nie-nastolatek przecudny :loveu: Quote
Smile of Red Witch Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Oj Saskja lubie czytać te Twoje opowieści ;), mogłaś pozwolić na chwilkę przyjemności nowej Interce ;) W temacie Rudej coś specjalnie dla Ciebie ;) Quote
sylrwia Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 Saskja napisał(a):Sylwia, Ty jesteś niezawodna :-) Dzięki za niusa świeżutkiego jak bułeczka :-) ... Oj po prostu trafiłam wzrokiem w katalogu na Saskje, potem postanowiłam Was poszukać i akurat do ringu podeszłam jak Saskja byłą na nim :) Quote
Asiaczek Posted October 5, 2009 Posted October 5, 2009 sylrwia napisał(a):A ja dziś spotkałam Saskje i jeśli się nie mylę to suczydło spełniło dzisiejszym CACIBem wymagania na Interka Piękności.:multi: Gratulacje dla Świeżej Interki! Pzdr. Quote
Saskja Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Marysiu, mnie też się ten facecik podoba, muszę przyznać :loveu: Kasiu od Wiedźmy, zaraz biegnę sprawdzić :multi: Asiaczku - dzięki! :loveu: Sylwia - to może widziałaś, jak się z czarnulki kurzyło? :mad:Krzysiek opowiedział mi (a mnie się ze zgrozy i wstydu zjeżyły włosy na głowie, włączając w to brwi i rzęsy!!!), że przed wyjazdem na wystawę pojechał z Saskją na budowę, aby się jeszcze załatwiła i pobiegała troszkę. A na budowie, jak wiadomo, pyłu i brudu pod dostatkiem. Potem Saskja grzecznie spała w bagażniku, nikt jej nie wytrzepał, nie wyczyścił... I gdy pani sędzina poklepała sunię po grzbiecie, ponad ring wzniosły się... kłęby kurzu/pyłu gipsowego czy jeszcze innego, diabli wiedzą :oops: :oops: :oops: O, jaki wstyd! A jeszcze Wam powiem, że Saskja była wystawiana na ringu opisanym: "Rasy egzotyczne" !!! :mdrmed: Quote
Recommended Posts