Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No wiesz, według zwolenników freudowskiej psychoanalizy każda dziewczynka marzy o penisie w pewnym okresie swego życia. No i Saskja postanowiła sobie przymierzyć :evil_lol:

Posted

Witam
Wpadłem do Was z małą prośbą. Tak w wolnej chwili zajrzyjcie na nasz wątek i pooglądajcie fotki. Interesuje mnie Wasza opinia na temat ile mój Atos ma w sobie z tej rasy?
Fajne zabawy maluszków :lol:

Posted

Cóż, pora przejść do spraw mniej przyjemnych - Harley musiał przecież kiedyś polecieć na ten Cypr. Kupiłam mu elegancki lotniczy transporterek, no i należało go do niego przyzwyczaić. Dałam mu do środku pachnącą kość, zamnknęłam go tam z nią na parę minut - a Saskję zabrałam na spacerek. Chodziło o to, by Harley nauczył się być sam choć przez chwilę w tym transporterze.

Nauczył się. Natomiast Saskja się nauczyła, że w transporterze dzieje się coś, co pachnie kością - -a ona tej kości nie dostaje. Dlatego też na wszelki wypadek po powrocie ze spaceru wlazła do środka i już wyjść nie chciała.

Mała kłótnia - kto gdzie śpi:

Oboje wybrali tę samą stronę i oboje postawili na swoim. Ale Saskja bardziej :-)

Posted

Ciekawa jestem czym jeszcze zaskoczy nas czarująca Saskja? :loveu: Widać wszędzie Panienkę z charakterem, mam coraz więszka ochotę wymiziać długouchą Piękność... :lol:
Serdecznie pozdrawiam
PS.
Otwórzmy klub fanów Saskji:multi:

Posted

Fanklub Saskji? Nie ma sprawy. Zaraz pomyślę nad wzorem legitymacji, no i nad wysokością składki członkowskiej :evil_lol:
No ale wracając do Saskji: to już będzie końcówka przyjaźni z Harleyem, bo wkrótce podły los rozdzielił przyjaciół. Jedna z ostatnich zabaw - berek połączony z "chowanego".

Gdzie jest Saskja? Jeśli się dobrze przyjrzeć, można dostrzec jej łapki za stołem. Harley gapa nie widzi.

Ledwie się odsunął, mała spryciula wlazła na półeczkę:

Narobiła hałasu, więc Harley odskoczył, a wtedy ona hop:

i złapała Harleya, i się bawili, że ona go zagryza okrutnie.

Posted

Ha,ha,ha, niezła spryciula:evil_lol:
Fajne fotki i interesujace opisy, Saskja. Zdecydowanie musze przyznać, że odrywa mnie to od pracy i zdecydowanie nie mam nic przeciwko:lol:
A jak szare malenstwa??:cool3:

Posted

Szare maleństwa - rosną jak na drożdżach, a Grzanula coraz chudsza, bidulka. Że też musiała aż dziesięciorgiem sypnąć.

Lada dzień otworza oczyska.

A u Ciebie Goshka to niby kiedy? bo już luty mamy...

Posted

A u nas TEN dzień zbliża sie wielkimi krokami. Około 9 lutego maluchy powinny przyjśc na świat. A ja już postanowiałam, ze NIE ODDAM ŻADNEGO:evil_lol: :evil_lol:(tylko nie wiem co na to zainteresowani:eviltong:). Ale to takie wzruszajace, jak ruszają się w brzuszku, jak się kawałek ciałka uwypukla...Przypuszczam, że jak okres kupkowy się zacznie to chwili rozstania będe czekac z utęsknieniem :eviltong:

Posted

Goshka, oddasz, oddasz - nie tylko z powodu kupek, ale też dlatego, że po 8 tygodniach zapragniesz wreszcie przespać normalnie noc :-)
Za to ja chyba nie wytrzymam i z tego krycia sobie zostawię dziewuszkę. Nie zarzekam się, nie wiem na pewno, ale... są takie wielkie, pyzate, kluchy moje pluszowe... Mniam.

Cockermaniaczka - witamy w fanclubie! Ja fanką cockerków jestem od dawna :loveu:, tak więc godne i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne jest, aby ktoś z Waszego klanu pokochał gończaki :lol:

Posted

A wracając do opowieści o pewnej gaskonce: Nadszedł smutny dzień, kiedy odwieźliśmy Harleya na Okęcie. Saskja nam towarzyszyła, spały sobie dzielnie psiaczki w transporterku przez całą drogę, na lotnisku szybkie pożegnanie i ... Saskja wpadła w dołek psychiczny. Sama w samochodzie, bidulka, zaczęła płakać, wymiotować, musiałam gładzić ją po tym smutnym łebku przez całą drogę. Na szczęście po przyjeździe do domu okazało się, że już tam czeka takie wielkie, szare - czyli Grzanka, której Saskja dotąd nie znała.
Baliśmy się trochę reakcji Grzanczynej, i rzeczywiście, bylo troszkę boczenia się, ale nic groźnego, tylko warknięcie raz i drugi nad miską. Początkowo Grzanka nie pozwalała młodej się spoufalać, jednak z czasem pozwoliła jej spać obok siebie - i od tej pory trwa nieprzerwanie idylla. No dobra, jednak z przerwami. Przerwy następują, gdy w domu pojawiają się kości. Generalnie jednak dziewczyny bardzo się kochają.

Tu zaraz po "oswojeniu":

A tu "piją z jednej fontanny" podczas wyjazdu do Rumunii, gdzie Saskja spóźniła się na ring.

Jak widać, niziutki wzrost (miała 5 miesiecy) w niczym jej nie przeszkadzał - jak panu Wołodyjowskiemu - liczy się spryt i figlarność:-)

Posted

[quote name='Saskja']
Cockermaniaczka - witamy w fanclubie! Ja fanką cockerków jestem od dawna :loveu:, tak więc godne i sprawiedliwe, słuszne i zbawienne jest, aby ktoś z Waszego klanu pokochał gończaki :lol:
Hhaha no nie moge haha:lol::loveu::cool3:
Rasa malo znana ale sadze ze wiecej osob gonczaki lubi:loveu:
cockerowcy przeciez nie sa tylko zapatrzeni w jedna rase;)Mi sie duzo psiakow marzy ale warunki tylko na cockerka mam:roll::oops:

Posted

Jakiś czas później przyszła pora na pierwszą wystawę - w Kielcach. Po drodze, jadąc przez Jurę Krakowsko-Częstochowską - skorzystaliśmy z okazji, aby pokazać jej śnieg, bo tu u nas na zachodzie nie było go ubiegłej zimy. Saskja, jak się okazało, śnieg kocha.

Na wystawie poszło jej znakomicie, pomijając fakt, że biegała z nosem przy dywaniku, no ale stała grzecznie i nie mogę miec do niej pretensji o to, że jest typowym gaskońcem i wciąż węszy. Tak czy inaczej, debiut był za nami.

A po powrocie do domu zastaliśmy świat pokryty szadzią i było pięknie. Ale o tym w następnym odcinku.

Posted

Czyli fanklub Saskji sie powiększa!!!! Cieszy mnie to bardzo. :loveu: Gończaki są bardzo ciekawymi psami, mają charakterek! I takie słodkie pychole! Jak patrzę na zdjecia Saskji to najchętniej bym ją wymiaziała i wycałowała :evil_lol:
Wklej proszę zdjęcia małych Weimarków. :multi: