Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Saskja napisał(a):
Aaa, bo ja szybowniczką byłam za młodu i musiałam nawet zdawać egzamin z chmur :cool3:

Saskja, zaskoczyłas mnie:-o
Ja niestety cierpie na lęk wysokości i nawet stanie koło szybowca sprawia, ze uginaja się pode mną nogi, a koło kilku już stałam :eviltong: kiedy moja siostra spełniała swoje szybowcowe marzenia w płockim aeroklubie;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dziś się działo następująco: duszno było obrzydliwie i z tego powodu Jacek buczał na spacerku. Buczał i buczał, nie chciał na ręce, nie chciał do wózka, nie chciał jeść, nie chciał pioseneczki... Więc nie wytrzymałam nerwowo i dałam go na chwilę tatusiowi, bo w przeciwnym razie odwieźliby mnie chyba do wariatkowa. Tatuś synka wziął, a mamusia wzięła aparat, i poprosiła Saskję, aby zapozowała. O dziwo, zgodziła się. Najpierw sobie stanęła ładnie:

A potem nie wiadomo dlaczego usiadła:

i tak siedziała, choć nikt jej nie kazał:

ale trochę się jej nudziło, więc zaczęła ziewać - zdjęcie nosi romantyczny tytuł "Rozwieranie paszczy w celu rozpoczęcia ziewania"

Wówczas przybiegła do niej Joko, która zaprezentowała, jak to ktoś kiedyś ujął, swą jesienną stronę:

Posted

Następnie Saskja, jak to panna na wydaniu, zaczęła się ustawiać do bardziej romantycznych ujęć, takich na tle kwiatków:

Moja niunia śliczna, kłapouszka. Czyż nie jest cudna? :loveu:

Jutro wkleję jeszcze Joko, bo dziś coś imageshack przestał działać.

Posted

No, wreszcie jakies zdjecia ! ;)
Ja niestety szczegolow nie widze :( [SIZE="1"](kolejny problem z kompem - wszystkie jpg-i w necie sa jakby za bardzo zoptymalizowane, taka kolorowa kasza, mial ktos cos takiego? Pomocy! Nie umiem sobie z tym poradzic :( ) ale nie trace nadziei, ze wkrotce zobacze.
Wstaw tez Joko, ciekawe jak wyrosla. Ile ona juz ma?

Posted

To po co Ci Joko, Honey? Chcesz teraz szarej kaszy? :evil_lol:

Joko (a propos, za 10 dni skończy 1/2 roku) dała wczoraj plamę z pozowaniem. Najpierw się wyłożyła i nawąchała piachu:

A potem wykonała do obiektywu coś, co mogę nazwać jedynie "Niedołęga":

Popatrzcie no tylko na ten pyszczek debila, na te tylne łapki. Zgrabniocha, co?

No tak. A później nacykałam tyle Jacusiów, że mi baterie siadły. Jeszcze tylko zakomunikuję, że Jacuś od wczoraj umie się głośno śmiać. :multi:
Oczywiście łaskoczę go teraz bez przerwy, żeby usłyszeć to cudowne chichranie.

Posted

Jacus ryczy- sa fotki, Jacus sie chichra- zdjec nie ma.

Saskja, ja licze na to, ze problem z komputerem uda mi sie rozwiazac, a fotki nie zajac- poczekaja na mnie.

Posted

A bo Honey, żeby Jacuś się chichrał, to ja muszę go nosem po żeberkach łaskotać i całować brzuszek. Pokaż mi takiego, który jednocześnie potrafiłby cyknąć fotkę :lol:

Ale mam cyknięte uśmiechy w stylu "z pewną taką nieśmiałością..."

Posted

To jak juz opanujesz to karkolomne zadanie, to ja poprosze fotki zasmiewajacego sie Jacusia, albo jeszcze lepiej - krotki filmik!
Na swiecie nie ma nic fajniejszego od takiego serdecznego smiechu niemowlaka (tu mialy byc buzki z serduszkami, ale nie chca sie wstawic)

Posted

Kasia, za dużo kaszy jest niezdrowe na płuca :diabloti:

Sylwia, on ma jeszcze za krótkie włosy na prawdziwego mopa :evil_lol:

No a trzeci gość, Uśmiech Czerwonej Wiedźmy? Skąd taka ksywka?!
Witamy Uśmiechu Czerwonej Wiedźmy i zaglądaj do nas jak najczęściej! Postaram się więcej ślicznotki wklejać, choć naprawdę niełatwo jest ją uchwycić. Przeważnie pokazuje się obiektywowi od "jesiennej" strony :cool3:

A propos wiedźm, to Kasia (tak tak Honey, o Tobie mowa) okazała się Niedobrą Wróżką. W którymś z maili napisała, że niedługo już będę się cieszyć moim odludziem, bo "miasto mnie dogoni". No i co się dzieje? Z jednej strony właściciel tych pięknych terenów wycina młode brzózki!!! Zapytany, dlaczego to robi, odpowiada "bo klient musi widzieć działkę" :angryy: Mam nadzieję, że zemsta driad będzie straszna.

Aha, i zasypał staw, ten sam, w którym kumkały żaby!!!

A z drugiej strony... Same zobaczcie, babeczki :-(. Ta pozioma decha za chłopakami pokazuje "poziom zero", czyli mniej więcej podłogę domu tych ludzi, którzy budują się obok. Tuż przy moim ogrodzeniu!!! I nawet TOI TOI-a sobie przywieźli, buuuuuuuu

"]

A taką miną skwitował to wszystko mój najmłodszy kumpel:

Posted

http://img229.imageshack.us/img229/3977/1004189a.jpg
Jacus jest boski !!! :loveu:
Az mi sie przez chwile zatesknilo za takim szkrabem. Przez chwile ! :evil_lol:

I nawet Saskja chciala z gracja do zjec popozowac ! (kasza chwilowo zniknela, moge ogladac!)

A co do sasiadow... Przykro mi :-( Ale nie trudno bylo to wykrakac, kiedy powiedzialas jak jest usytuowana dzialka. Ja bym teraz przy plocie duze drzewa zasadzila, zeby siebie i ich zaslonic. Paskudy!!! Cala ziemia dookola Was nalezy/nalezala do tego samego czlowieka? Bo jezeli tak, to jest bardzo prawdopodobne, ze podzieli ja na kawalki i sprzeda pod domy jednorodzinne...:mad:
(Ta podloga tak wysoko?? To straszne gmaszyszko z wielka piwnica chyba szykuja :shake: A czy to nie jest za blisko waszego plotu?..)
My z rok szukalismy odpowiedniego miejsca. W koncu znalezlismy takie, ze od trzech stron mamy las, a od czwartej od pol odgradza nas rzeczka. Nie ma silnych - nikt sie tuz obok nie pobuduje! Ale cos za cos - dojechac do nas jest naprawde trudno, a czasami wrecz sie nie da ;) O telefonach i internetach tez mozna tylko pomarzyc.

Posted

Mnie też się bardzo podoba i jako przydomek, i jako nick, ale chyba sądziłam, że źródło jest literackie, jakiś Szekspir czy coś :lol:

Asiaczku - filmu nie będzie póki co, bo mały przestał się chichrać :roll: Przez dwa dni dawał się rozśmieszyć, a potem zamilkł. Mam nadzieję, że mu się odblokuje niedługo. A za filmik z mopowania to by mnie zaraz wsadzili :diabloti:

Co do ziemi i działek, to tak jak mowisz, Kasia, wszystko należało do jednego czlowieka, ale on też mieszka bardzo blisko, więc wydawało się logiczne, że będzie chciał to piękno zostawić dla siebie. Sprzedał nam i znajomym (po naszej lewej) działki w miejscu najdalej od siebie odsuniętym, między jego ogrodzeniem a nami był staw, brzozowy zagajnik, piękne dęby (jeszcze na szczęście są, bo juz tym razem to nie tylko driady, ale i ja bym się mściła). Przez jakiś czas była cisza w temacie ziemi, ale ostatnio chyba mu się oczy w złotówki zamieniły, bo wyprzedaje wszystko jak leci, pod swoim własnym płotem też. Niedawno sprzedał ziemię obok nas - po naszej prawej, to własnie ci ludzie z TOI TOI. Podłogę będą mieli tak wysoko, bo tam jest spadek terenu, a oni naprawdę budują REZYDENCJĘ!!!
Za blisko to nie jest, przepisowo, ta ściana będzie bez okien, więc może być blisko.

No a za naszymi "plecami", czyli od strony tarasu, gdzie kumkały nam żaby, właściciel (ten ze złotówkami w oczodołach) zasypał staw i pościnał brzózki. Żeby tylko jeszcze komuś tę ziemię wcisnąć.

Niechbym tylko wygrała w jakieś lotto czy co... od razu bym to wszystko od niego wykupiła i pozwoliła rosnąć chaszczom i odrodzić się brzózkom.

A propos dużych drzew w celu "odgrodzenia się" - jakie to by musiały być drzewa, aby jeszcze za mojego zywobycia urosły? Znacie jakies szybko rosnące? Bo ja juz stara jestem...:cool3:

Sylwia, domy na palach?... hm... miodzio, ale tylko nad morzem. Sama bym chciała w takim mieszkać. Sąsiedzi na szczęście na ten pomysł nie wpadli :lol: Mam fotki takich domów z Szlezwiku-Holsztyna. Re-we-la-cja.

Posted

Na pewno szybko rośnie daglezja - kupiłam nie tak dawno temu jako drzewko bożonarodzeniowe, a ona teraz już kable z prądem przerosła. W sprzyjającym roku miała dwa metry przyrostu.

Szybko rosną topole, ale i szybko się starzeją.

I na pewno więcej jest drzew, co rosną szybko, trzeba by poszukać :)