Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Saskja do pewnego wieku wracała na gwizdek na 100%. Potem zaczęła sie nieco oddalac od stada, ale wciąz jeszcze pozostawała w zasiegu wzroku. Jednak od czasu gdy pierwszy raz poszła za zwierzyną, i przepadła na kilka godzin - jest nie do poznania.

Posted

Saskja napisał(a):
Cud nad cudy! Niech to licho! Saskja pięknie schudła i od paru dni nam zwiewa za zwierzyną w pola i lasy - potrafi się przecisnąć przez oczko siatki!!! Mam tego dość, umieramy ze strachu, że przepadnie; przecież nie mogę jej po własnym podworku prowadzać wyłącznie na smyczy!!!

Chyba zacznę akcję "ponowne podtuczanie"... :-(

Jak wynajmowaliśmy pokój w domku, to pies gospodarzy uwielbiał się przeciskać między szczeblami w płocie i w ruszał w tango ...:) Aż mu się przytyło i juz się nie mieścił. Rany , jaki on był nieszczęśliwy ..... no i przestał jeść, aż znowu schudł i mógł wypuszczać się w teren ;)

Posted

sylrwia: nie ma nas, bo się okazało, że jest za późno.. w jeleniej górze, można było zgłaszać psa z lub bez wpisu do katalogu, tu okazuję się on niezbędny.. nie pomogły prośby i błagania, pan ze związku był nieugięty i powiedział, że katalog jest już w drukarni i żeby się waliło i paliło nic się z tym nie da zrobić.. tak więc nawet myśleć nie chcę o tym, bo aż mi się ryczeć chce.. z Gamzą ta sama sytuacja.. także możecie mi mówić 'ofiaro losu'...

zapomniałam dopisać, że to pierwsza prawdziwa pogoń za realnymi zwierzakami, a nie za zapachem, ależ wzruszona byłam! ;]

Posted

Hm, ja raz miałam taka sytuację i okazało się, że.... można "coś" z tym zrobić. Mianowicie, można dodrukować (nawet na związkowym ksero) - aneks do katalogu... I tak Oddział zrobił.

Pzdr.

Posted

napisałam ja:
Witam , mam psa rasy Mały gończy gaskoński, zarejestrowanego w państwa związku. Z przyczyn fizycznych nie mogłam wcześniej. Chciałabym jednak prosić państwa o możliwość zapisania się jeszcze na wystawę. Czy istniała by taka ewentualność? Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby, z niecierpliwością czekam na odpowiedź, Katarzyna Boruta.
odpisano mi:
[FONT=Arial]Niestety nie ma już takiej możliwości. Termin przyjmowania zgłoszeń minął 9 lutego, ostatecznie przedłużyliśmy go do 15 lutego (aż o 6 dni!), a i tak jeszcze 16 wyjątkowo przyjęliśmy kilka zgłoszeń. Obecnie katalog jest w druku (po wszystkich korektach) i nic nie da się już zrobić.[/FONT]
napisałam ja:
Baardzo mi zależy, z pominięciem katalogu, jestem w stanie ponieść jakieś dodatkowe koszta. Do dnia dzisiejszego nie wiedziałam, czy będę mogła wziąć udział w tym wydarzeniu. Jesteście państwo pewni na 100%, że nie da nagiąć się czegoś, żebyśmy mogli wziąć udział? Chcieliśmy zadebiutować w rodzimym mieście.. Bardzo nam zależy, bardzo bardzo prosimy. Katarzyna Boruta i Zulu Grey Fellow
odpisano mi:
[FONT=Arial]Witam ponownie,[/FONT]
[FONT=Arial]przykro nam, ale istnieje coś takiego jak Regulamin Wystaw Psów Rasowych ZKwP, który obowiązuje zarówno wystawców jak i organizatorów. Zgodnie z tym Regulaminem:[/FONT]
[FONT=Arial]"Organizator jest zobowiązany do wydania katalogu wystawowego. Katalog jest dokumentem zawierającym wykaz psów ocenianych na wystawie. Psy nie umieszczone w katalogu nie mogą być oceniane (...)"[/FONT]

[FONT=Arial]i tak jak napisałem w poprzednim mailu, katalog jest w drukarni "na maszynach" i nic nie da się już zrobić.

No to została mi jeszcze tylko łapówka, ale to jest wbrew mnie ;] trudno pojedziemy gdzie indziej.. widocznie komuś z związku zależy bardziej na biurokracji niż na dobrej zabawie i na zwierzakach..
[/FONT]

Posted

Ojej Out to Was nie zobaczę w Zielonce? A tak na to liczyłam , buuuuu:(
I Twojej koleżanki tez nie będzie! A przynajmniej zajrzycie jako kibice?:multi:

Posted

A Zula dziś dostała Zw.Rasy, Najl.Juniora, i Zw. Wystawy:lol: więc chyba mamy Młodzieżowego Championa. Gratuluję Saskji udanego długouchego potomstwa i tez żałuję, że jej nie widzieliście.

Posted

Upss!!No oczywiście "Zwycięzca Młodzieży " a nie wystawy! :oops:Rozpędziłam się pisząc tę wiadomość lekko zmęczona po całym dniu podróżowania i kiblowania pod ringiem:lol: Plan sędziowania był ułożony dla mnie niezrozumiale np. przed nami były "rodezjany", które zawsze były po nas, a że było ich sporo tu byliśmy oceniani dopiero ok. 13.30. Nawet sędzia Ryk był oburzony , gdyż stwierdził , że skoro były np. 2 rasy w stawce po 1-nym psie - tak jak nasza Zulka to można było je dać nawet na samym początku.Poza tym ta "napieprzająca" muzyka przy różnych konkurencjach na ringu honorowym powodowała ból głowy nie tylko u psiaków ale i u nas i jak twierdził sędzia u niego też.:shake:

Posted

[quote name='zul-a']A Zula dziś dostała Zw.Rasy, Najl.Juniora, i Zw. Wystawy:lol: więc chyba mamy Młodzieżowego Championa. Gratuluję Saskji udanego długouchego potomstwa i tez żałuję, że jej nie widzieliście.[/QUOTE]

Gratulacje :)

Posted

Dziękujemy.
Teraz będziemy przygotowywać się do prób użytkowych.
Jesli chodzi o trop to jestem pewna, że zaliczy , moje obawy budzi natomiast tzw. "odstawienie". Czy ten diabeł usiedzi chociaz chwilę na miejscu:placz:

• 2 weeks later...
Posted

zul-a napisał(a):
Dziękujemy.
Teraz będziemy przygotowywać się do prób użytkowych.
Jesli chodzi o trop to jestem pewna, że zaliczy , moje obawy budzi natomiast tzw. "odstawienie". Czy ten diabeł usiedzi chociaz chwilę na miejscu:placz:

Plany ambitne....
I jak idzie szkolenie?

Pzdr.

Posted

Dzięki za troskę;)
Jeśli chodzi o plany to właśnie dzisiaj ustaliłam z koleżanką , że w kwietniu zaczyna układać nam ścieżki, ale co z tego wyjdzie to zobaczymy.Tzn, jeśli chodzi o nos to nie mam obaw, gdyż on jest w zasadzie w terenie jedynym używanym przez Zule zmysłem, gorzej z posłuszeństwem:placz:
Pozdr.