kwiatek82 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Oooo Mamuniu jakie cudne !!! Uszyska widzę że już godne miziania a pysie - miodzio !!! Och Ach !!!! Śliczne Dzieciaczki Saskja !! Gratulujemy raz jeszcze i życzymy Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!! ps widziałam dzidzie na usg :) Quote
Saskja Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 Faaaanfaryyyy Kwiatuszku!!! Wiedziałam, że Ci je zagram!!! Strasznie sie cieszę! Quote
kwiatek82 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 :) Dzidzia co prawda na razie maluteńka (kluseczka ma 1 cm ale mocno bije jej serduszko) Pojawi się na świecie w połowie sierpnia - my też się cieszymy jak wariaci ! :) Czy psiaki wyczuwają odmienny stan? Unka nie odstępuje mnie na krok, kładzie mi głowę na brzuchu, robi maślane oczyska itp itd. Ciekawe czy coś wyczuwa ... :) Quote
Saskja Posted January 4, 2010 Author Posted January 4, 2010 albo wyczuwa, albo będzie miała ciążę urojoną :-) Niedawno cieczka była, prawda? A moje weimarki pomogły mi urodzić Jacusia. Poważnie. Leżały ze mną na podłodze, przytuliły mnie dosłownie ze wszystkich stron i dzięki nim prawie nie bolało. Wtulona w nie zasnęłam i tak sobie leżałyśmy. Omal bym nie zdążyła do szpitala!!! Quote
kwiatek82 Posted January 4, 2010 Posted January 4, 2010 Próbuje wstawić pare zdj do mojej galerii ale jakis błąd wystepuje :( tak cieczka niedawno sie zakończyła ale teraz jej zachowanie jest troche inne niż po pierwszej cieczce - muszę ją bacznie obserwować :D Nono jakie zdolne weimarki :) Quote
Asiaczek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 sylrwia napisał(a):Co do imion to mi bardzo się podobają imiona coś znaczące a już najmniej takie pospolite w stylu Atos, czy też imiona ludzkie przypisane psom. Mnie draznią imiona ludzkie... lub nie daj Boshe - imiona i nazwiska aktorów, piosenkarzy itp. Pzdr. Quote
Darianna Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Asiaczku, więc pewnie imię mojego starszego rudego nie przypadło Tobie do gustu? ;) Quote
Asiaczek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 [quote name='Darianna']Asiaczku, więc pewnie imię mojego starszego rudego nie przypadło Tobie do gustu? ;) Darianna, jakie imię nadał hodowca, takie jest. Czy to się nam podoba, cyz nie. Ale nie podoba mi się nadawanie imion aktorów/piosenkarzy i in. celebrytów. To dla mnie zahacza wręcz o naruszenie dóbr osobistych. Serio. Rozmawiałam kiedys z prawnikiem i stwierdził, że gdyby jakaś znana osoba dowiedziała się, że jej imieniem i nazwiskiem(!) nazwany jest jakiś pies (nawet najbardziej rasowy!), to sprawa w sadzie wygrana w krótkich cuglach! Poza tym, nadawanie takich imion to - dla mnie - wyraz lenistwa hodowcy. Pzdr. Quote
Darianna Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 nie, Brando ma rodowodowo Amor's Arrow. "Brando" nadałam mu ja ;) no, ale to po prostu samo "Brando" a nie "Marlon Brando". No a poza tym znalazłam producenta folii ochronnej Brando i producenta urządzeń USB Brando, więc może mnie nie pozwą ;) Quote
Asiaczek Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 Darianna napisał(a):nie, Brando ma rodowodowo Amor's Arrow. "Brando" nadałam mu ja ;) no, ale to po prostu samo "Brando" a nie "Marlon Brando". No a poza tym znalazłam producenta folii ochronnej Brando i producenta urządzeń USB Brando, więc może mnie nie pozwą ;) Oj, są nawet landrynki o nazwie Brando:) Samo Brando mnie nie drazni, ale juz Marlon Brando - TAK! Pzdr. Quote
Darianna Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 no, Marlon Brando to już by było przegięcie... Quote
Saskja Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Ja tam jestem tolerancyjna co do imion, nie ma to dla mnie większego znaczenia. Byle nie było jakieś nadmiernie udziwnione. I tak każdy sobie w domu woła psiaka, jak mu się podoba - ci, co nie jeżdżą na wystawy, po jakimś czasie często zapominają, jak to tam w rodowodzie było... Zaczął się nowy rok i zrobiłam małe podsumowanie wizyt na mojej stronie. Hm, nieco się zdziwiłam widząc, które miasta odwiedzają nas ostatnio najczęściej... Ale nie o tym chciałam napisać, tylko o rozsianiu psiarzy po mapie Polski. Otóż zauważyłam, że nasz kraj dzieli się na dwie wyraźne połowy - od linii Warszawa-Poznan w dół jest psiarzy bez liku, a na północ od tej linii - wyraźnie mniej. Dlaczego? Czy ktoś zna wytlumaczenie? Oto wybrany losowo miesiąc z ostatniego roku (ale przeanalizowałam wiele miesięcy, i jeszcze z roku 2008, i tendencja jest ta sama): A najlepiej się zawsze bawię analizując słowa kluczowe, dzięki którym odwiedzający do nas trafiają. Pomijam te najczęstsze, typu nazwa rasy albo przydomek, wśród tych pozostałych zdarzają się prawdziwe kwiatki: mały pies duże kupy śmierdzi psu z pyska (to - choć ujęte w różny sposób - pojawia się bardzo często) narządy płciowe (! - i to w wielu wersjach ortograficznych, były i płuciowe, i pułciowe, i pciowe nawet)) pofałdowane psy jak ściągać filmy z emule pończochy i psy szum suszarki Fajne znalazłam też serii "co robić": co zrobić gdy pies zje pestkę o robić gdy pies je nasze jedzenie co zrobić jeśli pies ma coś w uchu co zrobić jeśli pies poluje na kaczki sąsiada co robić gdy pies zje pastę do zębów (popularne są też: kamień, buty, kupy (w jednym wpisie zamiast kupy było "pies zjada główna" :-)) Bywają także przerażające przypadki: czy można samemu obciąć psu uszy czy można dawac padlinę psu co zrobić aby nabawić się zatrucia pokarmowego (!) ...oraz takie głupie, że aż fajne: czy można na wystawę przyjść z psem czy można znaleźć psa czy warto zaufać psu jak się sprawdza samemu czy suczka czy pies No a już kompletnie nie rozumiem, dlaczego moja strona wyszukała się komuś, kto wpisał w wyszukiwarkę: firanki typu makaron jak umięśnić policzki (ludzie to mają problemy, naprawdę!) skrzynie do aut żywienie małych żab I na koniec - jedno mnie wzruszyło: pies z dużo głowo :-) Quote
sylrwia Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jakaś lewa ta Twoja mapa, bo nie pokazuje, że ja z Gorzówka zaglądam :P Co do zagęszczenia na mapie po prostu pokrywa sie z zagęszczeniem zamieszkania. Dlatego masz najwiecej na Śłąsku kropek. Quote
Saskja Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 No ale pomijając już Śląsk, naprawdę od linii Poznan - Warszawa na północ niewiele jest wejść. Na przykład takie miasta jak Szczecin, Słupsk, Szczecinek, Białogard, Koszalin, Kołobrzeg - to rzadkość. Ustka może ze dwa razy. Trójmiasto bywa, ale też rzadko. Bydgoszcz i Torun - raz na ruski rok. No nie wiem. A Ciebie nie ujęło, bo może akurat wtedy nie byłaś u mnie... to chyba listopad był. A zresztą na pewno nie pokazuje wszystkiego, bo ja niekiedy wchodzę po kilka razy, gdy uaktualniam i chcę sprawdzić, czy aby nie ma literówek - i czasem jestem na tej mapie, a czasem nie... Quote
sylrwia Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 hehe może on to jakoś przelicza dziesiątkami i ja nigdy nie dobijam do dziesięciu wejść Quote
marciaaa Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Fajną statystykę tu mają:) Ja nadrabiam za Pomorze.. i póki co stołeczny środek Polski. Te 'perełki' niektorych Dogomaniaków - Saskja, możesz wysłać do TELEEXPRESU - p.Orłoś (jesli jeszcze go prowadzi) chętnie zrobiłby z tego niezły gag na koniec programu:D heheh Dobre! Jak to każdy ma swój problem i dla niego rangą - THE VERY HIGH LEVEL OF IMPORTANCE :D '..muchan ie siada.. a jesli siada to na czym i dlaczego..' :D Quote
Smile of Red Witch Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 No i zabrakło mapy Europy ;) Bo Irlandia do Ciebie też zagląda ;) Quote
Saskja Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 A nie, nie, oczywiście, że Irlandia zagląda, mapa Europy też działa :-) Quote
Saskja Posted January 11, 2010 Author Posted January 11, 2010 Znalazłam kilka fotek Ziyo, mojego ulubieńca. Chyba jednak nie zostanie z nami - nie ma zgody Pana Hodowcy :-( Quote
rwpb Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Mapka troszkę oszukańcza, bo statystyki są pewno po IP? Ja mam IP z Poznania mimo tego, że mieszkam w Szczecinie. A tak przy okazji chciałem spytać się o ten konkurs ze strony 9. Wygrał ktoś, bo coś nie mogę znaleźć? Pozdrawiamy maluszki :loveu: Quote
OuT Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 No nieeeeee... Ja tu muszę stanowczo tupnąć nóżką! Ziyo boski jest i owszem, ale ja się domagam mojego łobuza. Przecież on jest taki śliczny, że nic tylko go światu pokazywać! :] Jeszcze kilka dni i będzie już ze mną ;] Quote
Saskja Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Twój łobuz też będzie, a jakże :-) Quote
Asiaczek Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 To Ziyo "idzie" do Out? http://i47.tinypic.com/b6rkug.jpg Pzdr. Quote
Recommended Posts