Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oooo Mamuniu jakie cudne !!! Uszyska widzę że już godne miziania a pysie - miodzio !!! Och Ach !!!! Śliczne Dzieciaczki Saskja !! Gratulujemy raz jeszcze i życzymy Wszystkiego dobrego w Nowym Roku !!!

ps widziałam dzidzie na usg :)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:) Dzidzia co prawda na razie maluteńka (kluseczka ma 1 cm ale mocno bije jej serduszko) Pojawi się na świecie w połowie sierpnia - my też się cieszymy jak wariaci ! :)
Czy psiaki wyczuwają odmienny stan? Unka nie odstępuje mnie na krok, kładzie mi głowę na brzuchu, robi maślane oczyska itp itd. Ciekawe czy coś wyczuwa ... :)

Posted

albo wyczuwa, albo będzie miała ciążę urojoną :-) Niedawno cieczka była, prawda?

A moje weimarki pomogły mi urodzić Jacusia. Poważnie. Leżały ze mną na podłodze, przytuliły mnie dosłownie ze wszystkich stron i dzięki nim prawie nie bolało. Wtulona w nie zasnęłam i tak sobie leżałyśmy. Omal bym nie zdążyła do szpitala!!!

Posted

Próbuje wstawić pare zdj do mojej galerii ale jakis błąd wystepuje :(
tak cieczka niedawno sie zakończyła ale teraz jej zachowanie jest troche inne niż po pierwszej cieczce - muszę ją bacznie obserwować :D
Nono jakie zdolne weimarki :)

Posted

sylrwia napisał(a):
Co do imion to mi bardzo się podobają imiona coś znaczące a już najmniej takie pospolite w stylu Atos, czy też imiona ludzkie przypisane psom.

Mnie draznią imiona ludzkie... lub nie daj Boshe - imiona i nazwiska aktorów, piosenkarzy itp.

Pzdr.

Posted

[quote name='Darianna']Asiaczku, więc pewnie imię mojego starszego rudego nie przypadło Tobie do gustu? ;)
Darianna, jakie imię nadał hodowca, takie jest. Czy to się nam podoba, cyz nie.

Ale nie podoba mi się nadawanie imion aktorów/piosenkarzy i in. celebrytów. To dla mnie zahacza wręcz o naruszenie dóbr osobistych. Serio. Rozmawiałam kiedys z prawnikiem i stwierdził, że gdyby jakaś znana osoba dowiedziała się, że jej imieniem i nazwiskiem(!) nazwany jest jakiś pies (nawet najbardziej rasowy!), to sprawa w sadzie wygrana w krótkich cuglach!
Poza tym, nadawanie takich imion to - dla mnie - wyraz lenistwa hodowcy.

Pzdr.

Posted

nie, Brando ma rodowodowo Amor's Arrow. "Brando" nadałam mu ja ;) no, ale to po prostu samo "Brando" a nie "Marlon Brando". No a poza tym znalazłam producenta folii ochronnej Brando i producenta urządzeń USB Brando, więc może mnie nie pozwą ;)

Posted

Darianna napisał(a):
nie, Brando ma rodowodowo Amor's Arrow. "Brando" nadałam mu ja ;) no, ale to po prostu samo "Brando" a nie "Marlon Brando". No a poza tym znalazłam producenta folii ochronnej Brando i producenta urządzeń USB Brando, więc może mnie nie pozwą ;)

Oj, są nawet landrynki o nazwie Brando:)
Samo Brando mnie nie drazni, ale juz Marlon Brando - TAK!

Pzdr.

Posted

Ja tam jestem tolerancyjna co do imion, nie ma to dla mnie większego znaczenia. Byle nie było jakieś nadmiernie udziwnione. I tak każdy sobie w domu woła psiaka, jak mu się podoba - ci, co nie jeżdżą na wystawy, po jakimś czasie często zapominają, jak to tam w rodowodzie było...

Zaczął się nowy rok i zrobiłam małe podsumowanie wizyt na mojej stronie. Hm, nieco się zdziwiłam widząc, które miasta odwiedzają nas ostatnio najczęściej... Ale nie o tym chciałam napisać, tylko o rozsianiu psiarzy po mapie Polski. Otóż zauważyłam, że nasz kraj dzieli się na dwie wyraźne połowy - od linii Warszawa-Poznan w dół jest psiarzy bez liku, a na północ od tej linii - wyraźnie mniej. Dlaczego? Czy ktoś zna wytlumaczenie?

Oto wybrany losowo miesiąc z ostatniego roku (ale przeanalizowałam wiele miesięcy, i jeszcze z roku 2008, i tendencja jest ta sama):

A najlepiej się zawsze bawię analizując słowa kluczowe, dzięki którym odwiedzający do nas trafiają. Pomijam te najczęstsze, typu nazwa rasy albo przydomek, wśród tych pozostałych zdarzają się prawdziwe kwiatki:
mały pies duże kupy
śmierdzi psu z pyska (to - choć ujęte w różny sposób - pojawia się bardzo często)
narządy płciowe (! - i to w wielu wersjach ortograficznych, były i płuciowe, i pułciowe, i pciowe nawet))
pofałdowane psy
jak ściągać filmy z emule
pończochy i psy
szum suszarki

Fajne znalazłam też serii "co robić":
co zrobić gdy pies zje pestkę
o robić gdy pies je nasze jedzenie
co zrobić jeśli pies ma coś w uchu
co zrobić jeśli pies poluje na kaczki sąsiada
co robić gdy pies zje pastę do zębów (popularne są też: kamień, buty, kupy (w jednym wpisie zamiast kupy było "pies zjada główna" :-))

Bywają także przerażające przypadki:
czy można samemu obciąć psu uszy
czy można dawac padlinę psu
co zrobić aby nabawić się zatrucia pokarmowego (!)

...oraz takie głupie, że aż fajne:
czy można na wystawę przyjść z psem
czy można znaleźć psa
czy warto zaufać psu
jak się sprawdza samemu czy suczka czy pies

No a już kompletnie nie rozumiem, dlaczego moja strona wyszukała się komuś, kto wpisał w wyszukiwarkę:
firanki typu makaron
jak umięśnić policzki (ludzie to mają problemy, naprawdę!)
skrzynie do aut
żywienie małych żab

I na koniec - jedno mnie wzruszyło: pies z dużo głowo :-)

Posted

Jakaś lewa ta Twoja mapa, bo nie pokazuje, że ja z Gorzówka zaglądam :P
Co do zagęszczenia na mapie po prostu pokrywa sie z zagęszczeniem zamieszkania. Dlatego masz najwiecej na Śłąsku kropek.

Posted

No ale pomijając już Śląsk, naprawdę od linii Poznan - Warszawa na północ niewiele jest wejść. Na przykład takie miasta jak Szczecin, Słupsk, Szczecinek, Białogard, Koszalin, Kołobrzeg - to rzadkość. Ustka może ze dwa razy. Trójmiasto bywa, ale też rzadko. Bydgoszcz i Torun - raz na ruski rok. No nie wiem.

A Ciebie nie ujęło, bo może akurat wtedy nie byłaś u mnie... to chyba listopad był.
A zresztą na pewno nie pokazuje wszystkiego, bo ja niekiedy wchodzę po kilka razy, gdy uaktualniam i chcę sprawdzić, czy aby nie ma literówek - i czasem jestem na tej mapie, a czasem nie...

Posted

Fajną statystykę tu mają:)
Ja nadrabiam za Pomorze.. i póki co stołeczny środek Polski.
Te 'perełki' niektorych Dogomaniaków - Saskja, możesz wysłać do TELEEXPRESU - p.Orłoś (jesli jeszcze go prowadzi) chętnie zrobiłby z tego niezły gag na koniec programu:D heheh
Dobre! Jak to każdy ma swój problem i dla niego rangą - THE VERY HIGH LEVEL OF IMPORTANCE :D
'..muchan ie siada.. a jesli siada to na czym i dlaczego..' :D

Posted

Mapka troszkę oszukańcza, bo statystyki są pewno po IP? Ja mam IP z Poznania mimo tego, że mieszkam w Szczecinie.
A tak przy okazji chciałem spytać się o ten konkurs ze strony 9. Wygrał ktoś, bo coś nie mogę znaleźć?
Pozdrawiamy maluszki :loveu:

Posted

No nieeeeee... Ja tu muszę stanowczo tupnąć nóżką! Ziyo boski jest i owszem, ale ja się domagam mojego łobuza. Przecież on jest taki śliczny, że nic tylko go światu pokazywać! :] Jeszcze kilka dni i będzie już ze mną ;]